Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených...
více o "Kýtová" omáčka
Vejce uvaříme natvrdo, dáme je vychladnout a oloupeme. Vezmeme cibuli a nakrájíme ji najemno. Nakrájenou cibuli dáme do mísy, ve které budeme...
více o Rybičkovo-vajíčková pomazánka
Kotlety zbavíme kosti a naklepeme. Z jedné strany osolíme, natřeme hořčicí a vložíme půlku trojúhelníku sýra do každé. Nařízneme po okrajích a...
více o Kotlety se sýrovohořčičnou náplní
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka...
více o Guláš z divočáka (kančí guláš)
Vařené brambory, řepu a vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibuli a okurku také, ale najemno a přidáme do mísy. Přidáme hořčici a majolku ...
více o Bramborový salát s řepou
Na pomazánku budeme suroviny krájet na malé kousky a vejce můžeme nastrouhat. Na salát můžeme suroviny krájet hruběji a nakonec do salátové směsi...
více o Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou
Očištěný celer s mrkví uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy....
více o Celerový surimi salát s cottage
V osolené vodě s citronovou šťávou uvaříme očištěnou mrkev a celer téměř doměkka. Scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme, dáme do misky. Přidáme...
více o Celerová surimi pomazánka
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí.
2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou...
více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky...
více o Celerový salát - zdravě a chutně
Do papiňáku nalijeme olej a osmažíme nadrobno cibulku. Potom přidáme cukr a necháme trochu zkamarelizovat. Poté přidáme nakrájenou kýtu na kostičky ...
více o Křenová omáčka II.
Drobně pokrájenou cibulku smícháme s okapaným tuňákem, lučinou, hořčicí, cottage, solí a pepřem. Pomazánku necháme hodinku proležet. Namažeme na...
více o Cottage pomazánka s tuňákem
Zelí pokrájíme a dáme do větší mísy. Přidáme pokrájené vepřové i uzené maso, cibuli, koření, sojovou omáčku, protlak a hořčici. Vše v míse smícháme a...
více o Hlávkové zelí na pivu
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky, přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše...
více o Tuňákový salát s cottage sýrem
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Mixujeme do té doby, než se...
více o Bylinková pomazánka
Vychladlé uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme pokrájenou řepu, kuřecí maso, cibuli, okurky, majolku (zakysanku), hořčici, sůl, pepř a vše dobře...
více o Těstovinový salát s červenou řepou
Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva...
více o Hlíva s hořčicí
Maso naklepeme, osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme, z druhé potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí.
Smažíme z nepotřené strany ve...
více o Vepřový biftek s hořčicí
Filety omyjte a osušte. Připravte si těstíčko. Vejce ušlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, utřený česnek se solí, pepř a nasekané bylinky. Rybu v...
více o Sendvič s rybou v těstíčku
1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, naložíme do olivového oleje a hořčice se solí a pepřem. Necháme chvíli odležet v lednici.
2. Orestujeme...
více o Kuřecí nudličky po sedlčansku
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit.
Mezitím si připravíme salát....
více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Jemná vajíčková pomazánka
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené...
více o Tatarák ala DoPe
Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání...
více o Cuketová hořčice
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by...
více o Kotlíkový guláš ala DoPe
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Tvarůžky můžeme nastrouhat, ale rychlejší to máme, když je rozehřejeme na pánvičce, lépe se rozetírají.
Postupně do misky přidáme mazací sýr, máslo...
více o Syrečková pomazánka II.
Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme....
více o Falešný tatarák z junioru
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem....
více o Barbecue Burger
Plec nakrajíme na malé kousky (ideálně krájíme "proti vláknu"). Naklepeme, lehce posolíme (opravdu mírně, gril. koření je slané dost), zasypeme...
více o Vepřové kousky s falešnou marinádou
Cibuli očistíme. Hrášek scedíme. Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Do mísy dáme připravené suroviny. Přidáme hrášek,...
více o Dobrý pařížský salát
Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády vytvořené z ostatních surovin. Necháme uležet 1-2 dny v ledničce.
Smažíme na oleji a podáváme s...
více o Rošťáci II.
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a...
více o Pochoutková pomazánka na chlebíčky
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut.
Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší...
více o Bramborový salát s vejci
Brambory osolíme, uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibulku, kterou na oleji necháme zesklovatět, přidáme na malé kostičky...
více o Skvělé francouzské brambory
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ...
více o Španělské ptáčky z vepřového
Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je...
více o Nejchutnější hamburger
Najemno si nakrájíme cibuli, šunku, sýr i papriku. Fazole slijeme a dáme do misky. Přidáme pokrájenou zeleninu, sůl, pepř a lehce promícháme. Nakonec...
více o Salát z červených fazolí
Bryndzu s mlékem rozšleháme, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Vše opět rozšleháme.
Baštíme s čerstvým chlebem a čajem....
více o Bryndzová pomazánka II.
Uvařenou bramboru, mrkev, celer nakrájíme na malé kousky, přidáme sterilovaný hrášek a nakrájneou okurku. Pokrájíme salám na drobné kousky a přidáme....
více o Vlašský salát IV.
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Silnější plátky masa lehce naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.
Smícháme obě hořčice s olejem a do směsi...
více o Krůtí prsa s jemnou omáčkou
Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl).
Zapékací misku vylejeme...
více o Zapečené buřty s nivou a cibulí
Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme.
Všechny přísady smícháme, až se nám vytvoří tekutější těstíčko, do kterého dáme prsní řízky. Promícháme a takto...
více o Kuřecí maso v těstíčku
Do hrnečku dáme mléko s moukou a uvaříme tuhou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vychladlé kašičky přidáme máslo, sýr, dva žloutky z vajec...
více o Chlebíčková pomazánka
Tuňáka slejeme, dáme do misky spolu s máslem a sýrem a dáme na 30 sekund do mikrovlné trouby, aby se máslo rozpustilo. Vyndáme, promícháme, přidáme...
více o Lehká tuňáková pomazánka