Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na... více o Zakryté hovězí plátky
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky... více o Kuře ala Bárt
Očištěné brambory, pastinák nakrájíme na kostky, a cibuli jemně usekáme. Na oleji nejdříve osmažíme cibuli, přidáme pokrájený pastinák a brambory,... více o Příloha z pastináku a brambor
Marinádu připravíme smícháním za studena: hořčice, kečupu, oleje, směsi "Koření od Antonína" a soli. Celé kuře opláchneme a naporcujeme na čtvrtky a... více o Kuře dobré
1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs... více o Královská pečeně
Vymažeme alobal máslem, osolený, opepřený, potřený česnekem, paprikou, naložený do smetany plátek masa vložíme na alobal. Poklademe plátek potřený... více o Labužnické kotlety
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe... více o Kuře po řecku
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme namazanou stranou dolů na olejem vymazaný plech. Kolem kotlet dáme houby (namočené přes... více o Sedlčanské vepřové kotlety
Maso naklepeme, obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme na pánev usmažit. Vyjmeme na talíř, pomažeme hořčicí, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí,... více o Medvědí řízek
Kotlety naklepeme, nařízneme a posypeme paprikou po obou stranách a osolíme. Na rozpáleném oleji kotlety po obou stranách opečeme (4 min. po jedné).... více o Pirátské kotlety
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, zalejeme jogurtovou majonézou, přidáme 3 lžíce grilovací hořčice, na kostičky nakrájený sýr Matador,... více o Pikantní rajčatový salát
Hermelín nakrájíme na kolečka, vnitřní strany potřeme hořčicí a naklademe šunku čim víc tim líp, posolíme a složíme do původního tvaru. Celý tento ... více o Hermelín se šunkou
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky... více o Guláš speciál
Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici. Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha... více o Přírodní řízek
Jakékoli těstoviny uvaříme dle návodu, odcedíme vodu a promícháme. Mraženou zeleninu asi 10 minut podusíme na másle. Okurku, kapii a rajčata nakájíme... více o Těstovinový salát II.
Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo. Pomazánka chutná dobře i... více o Tuňáková pomazánka light
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Z ostatních surovin připravíme omáčku, kterou zalijeme houby, zamícháme a ještě 20 minut dusíme za... více o Čertovské houby
Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme. <BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou,... více o Utopenci speciál
Vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme solamyl, mléko, sůl, pepř a dobře propracujeme. Směs dáme přes noc do chladničky. Druhý... více o Roláda z mletého bůčku
Mladé fazolky opláchneme, okrájíme špičky, odstraníme podélná vlákna a lusky šikmo nákrájíme na třícentimetrové dílky. Vložíme je do kastrolu s vroucí... více o Fazolkový balkánský salát
Větší oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kostky, přidáme všechny přísady mimo hořčice a vaříme asi 1 hodinu, až začne vystupovat olej na povrch.... více o Pikantní hořčice z cukety
Cuketu nakrájíme na kostky, dáme vařit, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Když je vše poloměkké, přidáme ostatní přísady a jestě povaříme asi 8-10... více o Hořčice z cukety rajčat a paprik
V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme... více o Hlávkový salát s rajčaty a okurkami
Do větší salátové mísy úhledně narovnáme očištěné listy salátu, na plátky nakrájená rajčata a vejce, na proužky nakrájené, semen zbavené papriky,... více o Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme filety a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Smícháme oba druhy hořčice se... více o Pečený losos s cuketou
Cibuli nadrobno nasekáme, vejce a salám nakrájíme, papriky vydloubáme. Všechy ingredience smícháme dohromady, dochutíme solí, pepřem, lžičkou... více o Plněné papriky sýrem
Listové těsto vyválíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a plátky sýra tak, aby byl pokryt celý povrch. Plát těsta pevně svineme. Takto... více o Slaní šneci
Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet,... více o Sloní žrádlo II.
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky kremžské hořčice,... více o Pomazánka z jedové chýše
Křidélka nebo stehýnka naložíme do marinády na 24 hodin a dáme do lednice. Druhý den maso mírně osolíme dáme do zapékací mísy poklademe plátky másla... více o Labužnická kuřecí křidýlka nebo stehýnka
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme... více o Pomazánka z tuňáka
Buřty sloupneme a rozkrojíme, natřeme hořčicí a kečupem. Naskládáme do pekáče a navrch dáme cibuli a zeleninu na kolečka pokrájenou. Pak zalejeme asi... více o Buřty na pivu se zeleninou
Párky podélně 3x nařízneme, od kraje ke kraji (nedoříznout až do kraje), do prostředního zářezu namázneme hořčici a nasypeme chilli (dle chuti), do... více o Tygr utopenec
Plátky šunky rozložíme, aby se mírně překrývaly, potřeme náplní, poklademe plátky sýra, dáme znovu náplň a zbylou šunku. Stočíme roládu, dáme do... více o Šunková roláda se sýrem
Opláchnuté jazyky vložíme do teplé vody, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Měkké jazyky zchladíme studenou vodou, zbavíme podjazyčí, oloupeme, nakrájíme... více o Pikantní salát z vepřových jazyků
Orestované mleté maso zamícháme se sýrem, nastrouhaným vejcem, okurkou, nadrobno nasekanou cibulkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti přidáme kečup,... více o Pomazánka na topinky a toasty
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a vmícháme hořčici a majonézu.... více o Tatarská omáčka
Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme... více o Slepice ála španělské ptáčky
Z krajíce chleba okrájíme kůrky lehce opečeme jako topinku, pokapeme z obou stran maggi, potřeme hořčicí a posypeme cibullkou na to položíme volské... více o Chlebový beefsteak
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se... více o Vepřová játra na smetaně
Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na... více o Rumunská ryba
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu,... více o Sibiřské pelmeně
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme... více o Vepřové na hořčici
cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme... více o Vepřové na hořčici III.
Nejdříve smícháme tuňáka ( bez oleje) s tatarkou a majonézou, potom přdáme hořčici, sůl, pepř, a tři na tvrdo uvařené vejce ( ty do pomazánky buď... více o Tuňáková pomazánka s tatarkou
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme. Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme... více o Románkovo hovězí na víně
V kuchyňském robotu nasekáme na drobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), pomazánkové máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř podle chuti,... více o Rybí pomazánka bez kostí
Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně
Okurky, ředkvičky, jablko nakrájíme na tenké hranolky, osolíme, přidáme hořčici, jemně posekanou pažitku a kopr. Pro vylepšení můžeme přidat lžičku... více o Letní polévka z čerstvé zeleniny
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Mírně naklepeme. Z mouky, piva, vejce, hořčice, sojové omáčky, solamylu a koření připravíme těstíčko a maso do... více o Obalované masové nudličky