Zelí nakrouhejte, spařte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat. Olej v misce našlehejte metličkou s hořčicí, solí, pepřem a vmíchejte do zelí,...
více o Hruškovo-zelný salát s klíčky
Škvarky rozmixujeme (jestli nepůjde rozmixovat (dle mixéru), tak přidáme trochu rozpuštěného sádla a pak to jde lépe). Dáme do mísy a přidáme všechny...
více o Škvarkovka
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým...
více o Gratinované brambory s hořčicí
Vše kromě kuřete, másla, slaniny a Halali nahazíme do misky a dobře promícháme. Měla by se utvořit taková hustá pasta.
Kuře opláchneme a očístíme....
více o Kuře na hořčicích
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
1. V misce smícháme koření, hořčici, med, worcestrovou omáčku a citronovou šťávu.
2. Nakrájíme cibuli na plátky.
3. Připravíme si velkou mísu a do ní...
více o Kuřecí prsíčka na grilování
Silnější plátky masa lehce naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.
Smícháme obě hořčice s olejem a do směsi...
více o Krůtí prsa s jemnou omáčkou
Nejdéle trvá uvařit červenou čočku 10 minut, mezitím připravit (nakrájet) všechny ingredience, smíchat dohromady s uvařenou čočkou a nejlépe...
více o Čočková pomazánka II.
V misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce s hořčicí a česnekem. Plátky masa namáčejte nejprve ve vejcích, pak protáhněte strouhankou a dobře ji...
více o Citronový kuřecí řízek z Ameriky
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Mrkev, kořen petržele a cibuli nakrájíme na středně velké kostičky a smícháme s ostatními...
více o Vepřová krkovice na zelenině
Panenku očistíme, osušíme a osolíme ze všech stran. Plát alobalu uprostřed potřeme silnější vrstvou másla. Hořčici a bylinky smícháme a panenku...
více o Kremžská panenka s bylinkami
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril....
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Rybu osolíme a opepříme, potřeme olejem a položíme do zapékací mísy vymazané máslem. Do předehřáté trouby dáme rybu na 15-20 minut zapéct. Ušleháme...
více o Ryba třeboňské hospodyně
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se...
více o Vepřové maso v alobalu
Maso pokrájíme na plátky, strany nakrojíme, jemně naklepeme, trochu osolíme a obalíme v mouce. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje pak maso opečeme z...
více o Vepřovo-pomerančové medailonky
Maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, pokrájejte na větší kousky a zakapejte citronovou šťávou. Na marinádu v misce...
více o Vepřové jehly s jablky
Šalotku na jemno nasekáme, nasypeme do větší misky, přidáme zcezeného tuňáka, pomazánkové máslo a hořčici. Dobře promícháme, a pokud je potřeba, mírně...
více o Rychlá tuňáková pomazánka III.
Kotlety omyjeme, osušíme a trochu nařízneme od kosti. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou.
Všechny ingredience kromě kokosového mléka...
více o Kotlety s kokosovým mlékem
Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1...
více o Závitky z koňského masa
Srdíčka nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a srdíčka rychle opražíme. Přidáme mletou papriku, hořčici, protlak, osolíme...
více o Krůtí srdíčka s noky
Maso rozkrojíme na 4 plátky. Vložíme na pekáč, posolíme a podlijeme vodou. Pečeme po obou stranách na 200 °C asi hodinu. Zatím na talířek nastrouháme...
více o Krkovička na celeru
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Když zezlátne, přidáme na kousky nakrájené maso a orestujeme, až se maso pěkně zatáhne. Osolíme,...
více o Vepřové po kremžsku
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí, osolíme, okořeníme, potřeme olejem, přidáme na větší kousky nakrájenou zelenou cibulku...
více o Hurikán na pivu
Uvaříme brambor a brokolici. Smetanu smícháme s hořčicí, osolíme, opepříme, přidámelososa, ochutíme smetanou, posypeme sýrem a dáme zapéct....
více o Zapečený losos s brambory a brokolicí
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené,...
více o Česneková krkovička naložená v mléce
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču)...
více o Maso na hořčici
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou...
více o Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě necháme maso "zatáhnout", pak...
více o Kuře tří hořčic Livie Klausové
Kousky kuřete osolíme, potřeme připravenou směsí a dáme na pekáč pomazaný olejem, na kuře položíme plátky anglické slaniny a pak zasypeme zmrazenou...
více o Kuře na marmeládě
Dáme vařit rýži.
Mezitím na oleji a trošce másla osmahneme cibulku dozlatova, přidáme nakrájené rajče, hořčici, chilli, malinko pepře a bazalku,...
více o Rychlé pikantní rizoto
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, klobásy asi 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi. Necháme uležet...
více o Pestrý kastrůlek
Do hrnce s 2,5l vody nakrájíme cibuli a mrkev + dáme lžíci oleje a sůl. Přivedeme k varu a dodáme: 3 rozdělaná vajíčka + 2 bujóny + lžičku polohrubé...
více o Pejsek a kočička polévka
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Z ostatních ingrediencí utvoříme marinádu, do níž kotlety naložíme a na 24 hodin je dáme do...
více o Kotlety piráta kapitána Flinta
Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na...
více o Modranská játra
Vejce uvaříme natvrdo. Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Žloutky utřeme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Přidáme najemno nasekané bílky, salám...
více o Pomazánka
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
Nakrájenou cibuli opražíme na trošce oleje, přidáme zelí a na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a...
více o Brambory s kysaným zelím
Slaninu osmahneme na oleji, přidáme maso a smažíme do zlatova. Přisypeme pórek a smažíme cca 5 minut. Pak zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme...
více o Fofr kuře Apetit
Játra nakrájíme na kousky a obalíme je v hladké mouce. Orestujeme cibuli na troše oleje a přidáme játra. Osolíme a zalijeme mlékem tak, aby byla játra...
více o Kuřecí játra
Do kuřecích řízků vykrojíme kapsu, uvnitř potřeme kremžskou hořčicí, vložíme plátek tvrdého sýru a plátek anglické slaniny. Otvor sepneme párátkem...
více o Janovy kuřecí řízky
Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme hořčicí a kečupem. Dáme na dno římské hrnce (ten jsme namočili 15-20 min. ve studené vodě), přiklopíme...
více o Kotlety v římském hrnci
Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),...
více o Filé v alobalu II.
Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze...
více o Závitky na pepři
Na mísu rozdělíme salátová srdíčka, oloupané avokádo nakrájené na plátky, okurku na plátky a promícháme. Na lžíci oleje opékáme klobásky nakrájené na...
více o Horký salát
Maso rozdělíme na dva kusy a dobře osolíme. Polovinu natě jemně nasekáme, vmícháme křen, hořčici, bílek, strouhanku, pepř, cukr a dobče promícháme....
více o Jehněčí s kůrkou
Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny).
Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka ...
více o Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Olej, ocet, citronovou šťávu a hořčicí smícháme v dresing.
Lososa si nakrájíme na proužky a rolujeme do trubiček. Krevety osmažíme na másle, dokud nám...
více o Mořský salátek
Každý řízek rozřízneme podélně tak, aby vznikl dlouhý plát. Každý osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Stočíme a na třech...
více o Kuřecí šneci