Mouky dáme do mísy, přidáme cukry a špetku soli, promícháme a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme částí mléka,...
více o Vdolky s borůvkovým žahourem
Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přilijeme decilitr vlažného mléka a trošku...
více o Kynuté máslové koláčky
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto...
více o "Dospělácké" řezy
Troubu si nahřejeme na 180 °C.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem.
Do žloutků přidáme mouku, šlehačku a máslo a šleháme cca 2 minuty...
více o Kakaové muffiny s třešňovým překvapením
Mléko, dýni, droždí, rum, skořicový cukr, sůl, vejce a polohrubou mouku dobře rozmícháme a necháme v teple čtvrtinu vzejít (nakynout). Pak ještě...
více o Dýňové lívanečky - kynuté
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, dýni, skořici, kakao, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pokud je těsto husté (záleží na...
více o Dýňový koláč s polevou
1. Očištěné ovoce odpeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.
2. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky.
3. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme...
více o Skvělý pečený čaj
Jablka nakrájet na malé kostičky, osladit a přidat skořici.
Dát do hrnce, podlít a dusit do měkka. Ke konci přidat nasekané ořechy a rum.
Zahustit...
více o Jablečný pohár
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší...
více o Jemné tvarohové lívance - kynuté
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec...
více o Mrkvové lívanečky
Z ananasu vykrojte tuhou střední část.
V pánvičce rozehřejte máslo, přidejte cukr, 2 lžíce vody a semínka kardamomu. Povařte, až se cukr rozpustí a...
více o Obrácené koláčky s ananasem
Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky si připravte kvásek.
Přidejte jej k mouce se solí a zbylými surovinami a zpracujte na vláčné,...
více o Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
**Množství surovin na 2 plechy.**
Do vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
Na vál prosejte mouku, osolte ji a uprostřed...
více o Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Těsto:
Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min.
Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme...
více o Pečené donuty
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na...
více o Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Na vál prosejte hladkou mouku, přidejte cukr, tuk a vejce. Rychle zpracujte do tvaru bochánku a zabalené v kuchyňské fólii nechte asi hodinu odpočívat...
více o Piniový koláč
Dáme si předehřát troubu na 160 C°, vymažeme a vysypeme si formu na pečení kokosem (nejlépe vyšší kulatou, s oddělávacím dnem). Ve větší míse smícháme...
více o Koláč s příchutí Hawaiie
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do zhoustnutí. Dále vmícháme po...
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Listové těsto si rozpůlíme a na pomoučněném stole rozválíme na dva pláty (velikost velkého plechu). Oba pláty místy propícháme vidličkou a upečeme v...
více o Listové řezy s rumovou polevou
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Listové těsto částečně rozmrazte, jednotlivé plátky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte z ních...
více o Rychlý jahodový koláč
Mrkev poduste asi 15 minut na másle s oběma cukry a pepřem (případně rumem) a nechte vychladnout. Do mouky se solí, cukrem a citronovou kůrou...
více o Originální vysočinské mrkvance
Všechny ingredience smícháme, z vajec dáme jen žloutky a po zamíchání těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Přidáme rozinky,můžeme i oříšky. Dáme do...
více o Kafíčkový moučník
Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v...
více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Tuk vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme žloutky, rum, rozemleté nebo nastrouhané perníky, mouku s kypřidlem, nasekanou čokoládu a nakonec i tuhý sníh...
více o Čokoládová bábovka z máčených perníků
1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé...
více o Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
2 piškotové jahodové koupené rolády nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžete upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost...
více o Dort Dolly
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici nahrubo nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a...
více o Beránek skořicovo-jablečný
Utřeme tuk s cukrem, přidáme tvaroh, vejce, mléko, rum, 1 lžíci citr. šťávy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec zapracujeme rozinky, kandované ovoce a...
více o Velikonoční pletenec – tvarohový
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme...
více o Bochánky (koblihy) s mákem smažené
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh...
více o Roztomilý čokoládový ježek
Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte...
více o Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s...
více o Kakaovo-kávový moučník
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme...
více o Kynuté pletýnky - smažené
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 -...
více o Medovník s čokoládou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z...
více o Piškotové řezy s marmeládou a krémem
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
Jablka...
více o Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme skořici, citronovou šťávu nebo rum, citronovou kůru, rozinky, smetanu, mouku a kypřidlo. Vše řádně...
více o Bábovka s jablky a šlehačkou
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do...
více o Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Těstem vyplníme kulatou dortovou formu a necháme lehce upéct do růžova (cca 10-15 minut na 160 stupňů). Pak na těsto nalijeme tvarohovou směs a na tu...
více o Jablečný koláč s tvarohem
Z trochu vlahého mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Necháme vyběhnout 20 minut při 40C.
V míse utřeme máslo, cukr, žloutky,...
více o Vánočka (Cirkus Petrus)
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná...
více o Vanilkový vánoční koňak
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto...
více o Baklava s ořechy
Vytvoříme těsto,vše ručně prohněteme,dále pak kuličky vytvoříme a za tepla obalujeme v kokosu necháme ztuhnout v lednici .
Dobrou chuť...
více o Kokosové kuličky BABIKA
**Těsto**
Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku, vykrajujeme...
více o Máslovo - ořechové kolečka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme...
více o Banánový dort s kakaovou šlehačkou
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku. Vypracujte těsto, vyválejte...
více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a...
více o Kynutý ořechový závin