Cibulku na oleji do sklovita, přidáme na plátečky nakrájené syrové zelí - sůl, bílý pepř a dvě lžičky kari koření, dusíme jen chvíli, aby zelí zůstalo...
více o Rýže se zelím
Zelí nakrájíme velmi najemno (já ho strouhám na okurkovém, plátkovém struhadle), nastrouháme mrkev a okurky. Cibuli nakrájíme velmi drobně. Přidáme...
více o Křimický salát
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno...
více o Hlávkové zelí s těstovinami
Zelí nakrouhat na jemno, prosolit a v míse důkladně promnout, až zkřehne. Když by bylo soli víc, lehce propláchnout a udělat tradiční zálivku. Pro...
více o Křehounký salát ze syrového zelí
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na...
více o Salát od Středozemního moře
Uvaříme těstoviny. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, na ní orestujeme na nudličky pokrájené zelí, dostatečně pokapeme worchestrem a sojovkou,...
více o Těstoviny se zelíčkem
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zeleninu - zelí, mrkev, pórek nakrájíme a podusíme, přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu...
více o Čína z uzeného masa
Nudle uvaříme v osolené vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji podusíme cibuli a nakrájené žampiony. Zvlášť podusíme nakrájené zelí s...
více o Zapečené těstoviny s hermelínem a žampiony
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí...
více o Polský bigos
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme...
více o Rajčatové zelí
Připravíme si vývar, přidáme bujon. Zeleninu nakrájíme na kostičky a na kolečka - chvíli podusíme v trošce vody a přidáme lžíci kari, dáme do vývaru s...
více o Kuřecí polévka po čínsku
Do mísy nasypeme strouhanku, ve větším rendlíku nebo na pánvi osmahneme na oleji plátky cibule, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a papriku, feferonku...
více o Vegeteriánský hubník
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku. Naběračkou klademe na pánev,...
více o Zelné lívanečky
Maso na nudličky. Posypat solí, cukrem, solamylem, přidat česnek a prudce opečeme. Přidáme zelí na nudličky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Na...
více o Kuře Liberto
Uvařené, vychlazené fazole vložíme do salátové misky, přidáme drobně nasekanou cibuli a šťávu z jednoho citronu. Zelí velice jemně nastrouháme,...
více o Fazolový salát se zelím
Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel,...
více o Zelí s rajčatovým protlakem
Na oleji zasklovatíme cibulku, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a zprudka opečeme. Zelí pokrájíme na nudličky a přimícháme k masu. Okořeníme a...
více o Kuřecí směska zdravěji
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a 10 minut vaříme v mírně osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. Vmícháme nakrájenou cibuli osmaženou na...
více o Zelí zapečené s krupicí
Nakrájíme cibuli a na ni na kostičky maso. Osolíme, orestujeme a zalejeme malým množstvím vody, kterou necháme vydusit. Po změknutí směsi zelí...
více o Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř,...
více o Játra básníka Li-Po
Zelí osolíme a opepříme a necháme ho, aby pustilo vodu. Tu slijeme, k zelí přidáme jogurt, mouka, do které zamícháme prášek do pečiva, vejce. Smažíme...
více o Lívanečky z hlávkového zelí
Nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájené papriky a cibuli smícháme a zalijeme zálivkou.
Zálivka: všechny suroviny smícháme (podle chuti...
více o Salát z hlávkového zelí II.
Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše...
více o Žitomírské holubce
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou...
více o Červený boršč oblast Žitomír
Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejci a kořením. Vznikne kompaktní hmota. Hlávkové zelí očistíme, nařízneme košťál a dáme do poloměkka uvařit do...
více o Holubce
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme...
více o Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Na oleji opéci cibule nakrájené na kostičky, přidat kostky masa a péci, až se maso zatáhne.Pak přidáme zelí a opět necháme trochu opéci. Nakonec...
více o Pikantní vepřové
Nádivka: cuketu, uzeninu a sýr nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, koření, sůl a případně zahustíme vločkami a hladkou...
více o Cuketa v zelném listu
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme....
více o Subuta
Zeleninu očistíme a nakrájíme, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat. Smícháme ocet, sůl, cukr a koření za studena. Zalejeme zeleninu, pořádně promícháme a...
více o Sterilovaný myslivecký salát
Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji...
více o Neobvyklá sekaná
Na sádle v kastrole bez pokličky pražíme nakrájené zelí (zelí dáme dost, zmenší totiž objem), osolíme a opepříme. Když začíná nabírat hnědou barvu ...
více o Zelné flíčky
Zelí nakrouháme, přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriku, pórek, okurek, cibuli, salám. Dále přidáme kukuřici (bez nálevu), majonézu a podle...
více o Letní salát s majonézou
Zelí nakrouháme na tenké proužky, cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen a ostatní ingredience, důkladně promícháme. Napěchujeme do...
více o Ivanovický vitamínový salát
Na rozpečené slanině osmahneme zelí na nudličky, osolíme a podusíme.
Na jiné pánvi opečeme uzeninu a pak vmícháme do zelí.
Na pánvi po buřtech opečeme...
více o Párky St. Louis blues
Chléb nakrájíme na malé kostky a se sezamem opečeme na másle.
Nasypeme do mísy, přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí a papriku, na tenoučká...
více o Prima salát
Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou...
více o Banátské zelí
Do velké mísy nastrouháme na struhadle s těmi většími oky zelí a mrkev, cibulku nadrobno nakrájíme (ideální by bylo vše v robotu, ale důležitá je...
více o Coleslaw - podzimní vitamíny
Omyté slanečky nebo matjesy vyjmuté z oleje nakrájíme na kousky, zelí nastrouháme na nudličky a mrkev nakrájíme na proužky. V míse smícháme...
více o Luxusní slanečkový salátek
Zelí nastrouháme na jemném struhadle, spaříme a necháme dobře okapat. Do mouky prolisujeme brambory, přidáme žloutky, máslo, vykynutý kvásek (droždí,...
více o Smažené zelné pagáčiky
Párky nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou a spařené zelí. Zalijeme marinádou z octa,...
více o Švýcarský sýrový salát
Kuře nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme 1 lžičku kari, sojovou omáčku a dusíme do měkka. Přidáme 1/2 hlávky zelí, znovu dusíme. Přidáme na...
více o Kuře na medu
Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme houby a kmín a cca 15 minut dusíme. Přidáme nakrájené hlávkové zeli, sojovou omáčku a osolíme....
více o Zapečené houbové tajemství
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme nakrájené zelí, brambory, klobásy a povaříme.
Přídáme masox, papriku, koření a 30 minut povaříme....
více o Jiříkův mls
Zeleninu nakrájíme na jemno, smícháme se szecenými fazolemi a ochutíme.
<BR>Rychlé a jednoduché, lze podávat vychlazené v létě k večeři....
více o Fazolový salát IV.
Smažíme zelí a česnek na oleji, když se zmenší hmotnost, tak odstavíme. Do zchladlého vmícháme vajíčka a mouku. Zapečeme na 10 minut při 210 °C.
Potom...
více o Cabbage pizza
Na pekáči zpěníme cibulku, do rozpáleného oleje s cibulkou dáme kuřecí čtvrtky (nebo šestinky) zasypeme kari (může být i trochu grilu), zasmažíme a...
více o Kuře na zelí
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží...
více o Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1