Porce králíka osušte, mouku důkladně osolte, opepřete a maso lehce obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a porce masa důkladně opečte, asi 5 minut... více o Ligurský králík
Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše... více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Fazolky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a uvařte tak, aby byly na skus, bude to trvat 5–8... více o Fazolky nakyselo s vejci
Cibuli pokrájejte nadrobno a na másle orestujte dosklovata. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte dalších 5 minut. Do kastrolu... více o Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte... více o Francouzská cibulačka
Krůtí prsa pokrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, cibuli nasekejte nadrobno. V kastrolu rozpalte asi 2 lžíce oleje, nechte zesklovatět cibuli, přidejte... více o Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Batáty oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Přidejte vejce, mouku, na kolečka pokrájenou bílou část jarních cibulek a většinu koriandru... více o Batátové placky s koriandrem
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky. Na rozpuštěném sádle, osmažíme... více o Papriková krkovice
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny... více o Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Mléko, vejce, koření, sůl, mouku a čerstvé droždí dáme do mísy a promícháme. Přisypeme najemno nastrouhané, předem uvařené, zchladlé a oloupané... více o Návykové bramborové smaženky
Droždí rozdrobte do misky, promíchejte s 20 g cukru a nechte vzejít kvásek, asi 10 až 15 minut. V teplých dnech to bude rychlejší. Do mísy robota... více o Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
Pekáč nebo zapékací formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte změklé máslo, cukr a... více o Francouzský jablkový koláč
Plech nebo formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte cukr, obě smetany a rozpuštěné... více o Makový koláč se švestkami a mandlemi
Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov. Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim... více o Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Kapustu uvaříme na skus, scedíme, necháme zchladnut a přebytečnou vodu ještě vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy, kam... více o Sýrové kapusťáčky se šunkou
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na... více o Masopustní pletenky
Těsto: 1. Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechte vzejít kvásek 2. Do mísy prosejte oba druhy mouky, přidejte sůl,... více o Pizza velmi podobná té právé z pizzerie
Plech lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Ovoce zbavte stopek, opláchněte ho a dobře osušte. Do mísy robotu... více o Rybízovo-angreštový koláč
Plech či formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte ricottu, vejce a vše prošlehejte,... více o Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme strojek a vytlačujeme... více o Kokosové cukroví tlačené strojkem
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky. Prsty spojte máslo s moukou do... více o Milionářské řezy se slaným karamelem
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte... více o Francouzská bageta
Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Pak maso promícháme v misce s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli do růžova.... více o Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte. Vmíchejte... více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Předehřejte troubu na 190 ° C. Utřete máslo a cukr. Do krému přidejte mouku, sůl a zpracujte do hladka. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice... více o Shortbread máslové sušenky
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C. Do... více o Kuře ala bažant
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, to zalijeme částí mléka s rumem a... více o Kynuté buchty s ořechovou náplní
Připravte korpus. Do mísy robotu dejte mouku, cukr a pokrájené máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Přidávejte vodu a už jen prsty drobenku spojte v... více o Křehký koláč s mascarpone a malinami
Do mísy robotu dejte cukr, vejce a šlehejte asi 5 minut, vznikne hustá a objemná pěna. Do vyšší misky nalijte olej, promíchejte ho s jogurtem nebo... více o Citronový dort s třešněmi
Změklé máslo a cukr dejte do mísy robotu a vyšlehejte ho do světlé pěny, bude to trvat asi 5 minut. Poté po jednom zašlehejte vejce. V míse smíchejte... více o Cuketový chlebíček
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání.... více o Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Na náplň použijte klasický sýr Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Přidejte menší množství... více o Philadelphsko-kyjevský řízek
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na... více o Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na... více o Dušené kapustové brambory
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou... více o Řepánky z bramborového těsta
Zapékací formu vymažte máslem, naskládejte do ní klobásky a cibuli pokrájenou na větší klínky. Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20... více o Žába v díře
Zeleninu očistěte, mrkev a cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka. Vše promíchejte a přidejte vejce... více o Cuketovomrkvové placky
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli. Do půllitru nalijte teplou vodu, přidejte rozdrobené droždí, 50 ml oleje a míchejte, dokud se... více o Focaccia
Fenykl rozčtvrťte, odkrojte tvrdé části a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s jemně nastrouhanou citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy... více o Skandinávský hot dog
Mouku nasypte do mísy, promíchejte s cukrem, solí a sušeným nebo rozdrobeným droždím. V kastrůlku rozpusťte máslo a přilijte k němu mléko, směs by... více o Briošky na hot dog
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce.... více o Burgerové housky (bulky)
Před přípravou ponechte sýr Philadelphia, vejce a zakysanou smetanu v pokojové teplotě. Poté v míse ručně smíchejte sýr, zakysanou smetanu a 150 gramů... více o Obrácený cheesecake
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přilijte trochu teplého mléka, vsypte lžíci mouky a promíchejte. Cukr, mléko i mouku... více o Kynuté lívance s malinami
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy,... více o Ricottové lívance
Nejprve připravte hummus. V hmoždíři nadrťte římský kmín se špetkou soli, ořechy nasucho opražte asi 3 minuty, jen aby se rozvoněly. Pokud nemáte... více o Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Oddělte spodní a horní část kuřecích stehen, maso osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte asi 3 lžíce... více o Kuřecí stehna v bílém víně
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit... více o Lepenice s trhaným uzeným
V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do větší mísy odvažte cukr, rozklepněte vejce a směs lehce našlehejte vidličkou, aby se krystalky... více o Čokoládové muffiny