Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až...
více o Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si velkou obdélníkovou keramickou zapékací nádobu. Také můžete zapékat a potom hned servírovat v úměrném...
více o Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Celá vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme olej a mléko. Poté postupně přidáváme hladkou mouku, do které jsme zamíchali kypřící prášek a citronovou...
více o Citronové gazdinky
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo vyšleháme, až změkne, pokud se lepí na stěny, tak stírámě gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do pěny,...
více o Čokoládové muffiny s banánem
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...).
Rybí...
více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Den předem si připravte základ na pařížskou šlehačku. Smetanu povařte do bodu varu s cukrem, postupně přidejte prosáté kakao a kávu a zcela ho...
více o Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
První všechny sypké suroviny (mouka, cukr, prášek) smícháme do sebe.
Pak si vyšleháme mléko s vejci a do toho přidáš máslo.
Do tekuté směsi pomalu...
více o Pravé Americké Lívance
Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru. Promícháme a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr, který...
více o Švestkové šátečky s povidly
Kotletu máme nakrájenou na plátky, které ještě mírně proklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka osmahneme na olivovém oleji na...
více o Kotleta na leču
1. Těsto
Do těsta patří pouze výše uvedené suroviny. Žádný jogurt, žádné mléko.
Zp. č. 1: Do mísy dáme hladkou mouku a vodu v poměru 2:1 (na jednu...
více o Pizza IV.
1. Všechny ingredience prohněteme, získané těsto zavineme do fólie a dáme asi na hodinu do chladna. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky...
více o Dortové košíčky s ostružinami
Těsto:
Dejte si předehřát troubu na 170 stupňů.
Odvažte si cukr a máslo a poté ho dejte smíchat pomocí třecí metly. Až se spojí v hladkou hmotu,...
více o Cupcakes
Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů a utřete cukr s máslem. Do směsi postupně zašlehejte vejce a kakao. Smíchejte si mouku s kypřícím práškem a...
více o Marshmallow Muffiny
Jako první si dejte předehřát troubu na 175 stupňů a utřete si oba cukry s máslem do hladké pěny. Poté přidejte vejce a pár kapek vanilkového aroma....
více o Cookies (Sušenky)
1. Smícháme nejdřív sypké ingredience (mouku, cukr a sůl), posléze do směsi uděláme důlek a vlijeme rozmíchané vajíčko. Mírně ho zapracujeme prstem do...
více o Tarte au chocolat
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do sklovata. Na cibuli dáme osmažit na plátky nebo kostky pokrájené maso z obou stran. Po osmažení masa dáme krátce...
více o Dušené maso s hráškem
Začneme tím, že rozšleháme vejce a cukr krystal. Přidáme roztopené máslo (pokojové teploty) a zamícháme. Poté přidáme vanilkový extrakt (nebo...
více o Lívance z ameriky
Hrst sušených hub namočíme do 4 dcl vody. Mezitím si rozehřejeme máslo, na které vhodíme nadrobno nakrájenou větší cibuli, osmahneme ji a vmícháme 2...
více o Rychlá houbová omáčka ze sušených hub
Na vyškvařeném, drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Ke konci...
více o Guláš (nejen) s hráškem
Nejdříve ušleháme žloutky s medem a olejem a bílky si dáme stranou do misky. Potom přidáme mouku a kypřící prášek a vše smícháme do hladka.
Vyšleháme...
více o Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Drobně pokrájený špek necháme částečně vyškvařit, přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova. přidáme na kostky pokrájené osolené a...
více o Guláš s česnekovými výhonky
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme...
více o Tradiční francouzská cibulačka
1.Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
2.Těsto rozprostřeme na pomoučněnou pracovní plochu a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm.
3.Kolečka přesuneme na...
více o Třešňová lízátka
Nejdřív rozšleháme vajíčka. Poté přilijeme smetanu a rozmícháme. Přidáme mouku, aby vzniklo řídší těstíčko. Nezapomeňte, že oříšky taky zahušťují....
více o Voňavé palačinky
Z mouky, cukru, van. cukru, prášku do pečiva a vajec ušleháme těsto, přidáme mléko.
Do těsta vmícháme omyté borůvky, těsto vlijeme do moukou vysypané...
více o Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Strouhanku navlhčíme mlékem, trošku mléka si necháme, přidáme do něj vlahé máslo a žloutky a rozkvedláme. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme...
více o Těsto se strouhankou na ovocné knedlíky
Mouku smícháme se solí, ve vlažné vodě rozpustíme cukr a kvasnice. Vše společně s olejem smícháme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu vykynout.
Po...
více o Chlebová růže s bylinkovým máslem
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto...
více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vařící vodou. Přidáme fazole bez nálevu, osolíme ...
více o Indiánská polévka s fazolemi
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání...
více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Maso pokrájíme na plátky (medailonky), které mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, poprášíme paprikou z...
více o Paprikové přírodní řízky - minutka
Brusinky nasypeme do hrnečku a zalijeme rumem, čajem nebo citronovou šťávou smíchanou s vodou. Necháme cca 30 minut nabobtnat, pak je scedíme.
Mouky...
více o Brusinková štola - tvarohová
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10...
více o Kmínovo-papriková polévka
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak...
více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Brambory omyjte a uvařte je ve vodě. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujte lisem na brambory do mísy (nebo to můžete místo lisování nastrouhat)....
více o Bramborové placky (od babičky)
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle...
více o Stříhaná vánočka s náplní
Tímto receptem bych ráda inspirovala ty, kterým došlo nejenom vejce a mléko, ale také olej. Chuť je výborná, dokonce lepší než s těmito ingediencemi. ...
více o Sušenky bez mléka, vajec a oleje
Plátky masa neklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, jemně osolíme, dle chuti okořeníme Tandoori kořením (záleží na druhu...
více o Tandoori přírodní řízek
Vše smícháme do těsta a dáme na 1-2 hodiny do chladu.
Zhotovené těsto vkládáme do lisu na česnek nebo vyválíme a vykrajujeme dle libosti. Ideálně...
více o Skořicové sušenky - "skořičňáky"
Všechny suroviny uvedené v receptu smícháme v misce a vypracujeme si
těsto.
Těsto pak ponecháme hodinku vykynout.
Během kynutí, si připravíme náplň....
více o Skořicový pletenec dle Ládi Hrušky
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme....
více o Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si cibuli nakrájíme velmi nadrobno. Na oleji či sádle ji orestujeme, poté zaprášíme moukou. Když se nám osmahne i mouka, vymačkané...
více o Zabíjačková polévka dle Ládi Hrušky
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou...
více o Omáčka s medvědím česnekem
Láďa Hruška tentokrát ukázal v tv můj nejoblíbenější recept. Je snadný a tak moooc chutný :)
Všechny ingredience které jsou vypsané na buchtičky si...
více o Buchtičky se šodó dle Ládi Hrušky
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi...
více o Jemné palačinky z acidofilního mléka