Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku. Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme. Přidáme dle chuti máslo... více o Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom... více o Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,... více o Plněná krkovička
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku. K té pak přilijeme smetanu... více o Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem).... více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem.... více o Trenčanské párky s fazolí
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a... více o Chřest v tempuře smažený
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a... více o Chřest smažený v trojobalu
600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba
250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety
Přidáme jogurt a mouku dále 1/2 lžičky jedlé sody a důkladně promícháme a přidáme špetku soli. Zpracujeme těsto, které rozválíme na pomočené pracovní... více o Jednohubky z langošů
Pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a za občasného promíchání smažíme do jejich povadnutí... více o Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, okurku, kapii a šunku nakrájíme na malé kousky. Vajíčka vyšleháme vidličkou, osolíme a opepříme podle chuti,... více o Slaný zákusek se šunkou a sýrem
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vajíčko, sůl a olej. Vzniklé těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme ho na menší obdélníky a... více o Rolky bez kynutí, plněné šunkou, sýrem a cuketou
Sůl, cukr a kypřící prášek spolu pořádně promícháme. Přidáme jogurt, jeden hrnek strouhaného sýra a mouku, které postupně zamícháme. Vypracujeme... více o Rychlé langoše plněné sýrem
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na... více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Mandle rozmixujeme na jemný prášek. Studené máslo nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prosátou mouku a vše promícháme. Do hmoty přidáme mleté... více o Banánový dort s čokoládovou pěnou
Nad párou pozvolna rozpustíme med, cukr, máslo, přidáme vejce, jedlou sodu – zlehka rozpouštíme, aby se vejce nesrazila, naposled přidáme mouku.... více o Medovníkové kuličky
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 8 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit... více o Chřest s bešamelovou omáčkou
1.Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a formu na muffiny si lehce vymažeme máslem. 2.Mouku s práškem do pečiva prosejeme přes sítko, přidáme mléko,... více o Čokoládovo-oříškové muffiny
1.Do robotové mísy si dáme všechny suroviny kromě mandlí a 1 vajíčka. Hákem necháme vymíchat těsto, aby bylo hladké a nelepivé. 2.Těsto vyklopíme na... více o Sladké "Mandlovky"
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte... více o Kynutý beránek
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte... více o Ptačí jidášky
Brambory uvařte v osolené vodě. Filety opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou... více o Pstruh s hráškovými výhonky
Na másle krátce opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte moukou a orestujte. Zalijte vývarem, přidejte špenát s hráškem a chilli vločkami... více o Polévka ze špenátu a hrášku
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a s moukou orestujte na světlou jíšku, zalijte vývarem a rozšlehejte. Vařte asi 20 minut, poté oslaďte, přidejte... více o Uzené s křenovou omáčkou
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte jablka, pocukrujte, zlehka zasypte skořicí a orestujte.... více o Sladká omeleta s jablky
Z cukru, drozdi a trochy mleka a hrsti mouky zadelat kvasek, nechat vzejit. Pridat ostatni suroviny (kvasek a sul ne moc blizko k sobe). Nechte... více o Housky na hamburgry
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a sýru a zavineme (spíchneme párátkem nebo... více o Plněná vepřová rolka
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu... více o Korpus na dort
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a... více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
z polohruhé a hladké mouky( můžete použít klidně i jen jednu z nich. a vejce si udělám těsto - něco měkkčí než když chcete strouhat nudličky. , z... více o vařené plněné kapsičky
Z másla a mouky připravíme zásmažku, zalijeme vývarem a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, přidáme... více o Mrkvová polévka se smetanou
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta... více o Velikonoční muffiny
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s citronovou kůrou a 50 g cukru, bílky vyšlehejte s 50 g cukru na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte. Pak... více o Piškotový nákyp se švestkovým kompotem
Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce... více o Topinky se sýrem, šunkou a vejcem
Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kmín a mouku a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a přidejte... více o Vývar s kapustou
Na pánvi rozpusťte trochu másla, aby se zahřálo. Přidejte 4 lžíce hladké mouky a osmažte ji dozlatova. Přilijte mléko, přidejte hořčici a za stálého... více o Rychlá sýrová omáčka na těstoviny
Máslo necháme změknout a přidáme hnědý a bílý cukr. Poté přidáme vejce a šleháme. Přidáme do směsi mléko, mouku a kypřící prášek. Když je těsto... více o Lehké Cookies
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí. V... více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Jablko ostrouháme a nakrájíme na kolečka. Jádro vydloubneme. Kolečka dáme do mísy a zamícháme s půl lžičkou skořice. V míse smícháme vejce, máslo a... více o Jablkové lívance
1) Vezmete si jednu velkou misku ,dáte do ní 3 hrnky hladké mouky přidejte do misky 1 vejce. 2)Míchejte misku z ingrediencemi a pomalu do ní lite 4... více o Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!
Do mísy dáme mléko ,mouku ,vejce, sůl a důkladně rozmícháme aby tam nezůstali hrudky. těsto necháme odpočinout. Na pánvi rozehřejeme máslo a potom... více o Vynikající lívance
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými... více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc.... více o Kremrole paní Čermákové
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr. Zalijeme teplým pivem a necháme pár... více o Pivní pečivo
Mouku smícháme s grilovacím kořením v míse a obalíme ve směsi kuřecí prsa nakrájená na plátky. Na pánvičce si rozpálíme olej a osmažíme obalené kuře.... více o Qurrito jako z KFC