Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který poklademe plátky uzené slaniny dle vlastního výběru nebo šunkou či jinou...
více o Šneci z remosky - na slano
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát na pomoučněném stole.
Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme cukrem (cca 8 lžic a můžeme...
více o Šneci z remosky - na sladko
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám...
více o Houbová polévka se zeleninou
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu...
více o Trhané vepřové
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s...
více o Proužky portobello ve strouhance
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte...
více o Křehký koláč s krémem a hruškami
Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících...
více o Tartaletky s krémem a švestkami
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi...
více o Veganská focaccia
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené žampiony a smažíme do jejich změknutí. Vše následně...
více o Cizrnová polévka se žampiony
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie...
více o Mandlový koláč s hruškami
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájený pórek, řapík celeru a nastrouhanou mrkev. Až nám zelenina trochu změkne a zavoní, přidáme česnek a muškátový...
více o Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Můžeme osolit a opepřit.
Nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v...
více o Kuřecí stripsy jako z kfc
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,...
více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, na kterou pak dáme očištěné, na plátky pokrájené houby, které po...
více o Cizrnovo - houbová polévka
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké...
více o Větrník z remosky
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit....
více o Jednoduchá fazolková polévka
Předehřejeme troubu na 190°C.
Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou.
Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě...
více o Irský soda chléb
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme a vysypeme formu na muffiny.
V míse smícháme dýňové pyré, vejce, olej a cukr. V druhé míse smícháme mouku,...
více o Nutellové muffiny
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené krůtí maso, orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme.
Cuketu očistíme,...
více o Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem
Zahřejte 1 mléka a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci krupicového cukru a nechte vzejít kvásek. Oba cukry vyšlehejte s vejcem a žloutky do pěny,...
více o Kobližky s čokoládou
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete...
více o Gratinovaný květák
Troubu zapněte na 190 °C.
Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla....
více o Meruňkové clafoutis
Hladkou mouku promíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte kostky studeného másla a vypracujte drobenku. Doprostřed udělejte důlek, přidejte žloutek,...
více o Koláč s medem a meruňkami
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud...
více o Podmáslový chléb
Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, vsypejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilévejte mléko, krátce vařte a ochuťte nasekaným tymiánem,...
více o Vaječné toasty
Mléko spolu s 8 vejci a rozpuštěným máslem důkladně rozmíchejte v robotu, přidejte špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Smíchejte s nasekanými...
více o Slané lívance
Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat.
Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a...
více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Zahřejte 1/2 mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek.
Mezitím utřete do pěny máslo se žloutky, oběma cukry, kůrou...
více o Kynuté makové buchty
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a...
více o Gulášová polévka
Zahřejte 100 ml mléka a rozmíchejte v něm 100 g mouky, 15 g cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, asi 10 minut.
Smíchejte zbytek mouky s...
více o Béleše
Troubu zapněte na nejvyšší teplotu. Formu vymažte máslem. Rozpuštěné máslo míchejte s cukrem – musí se rozpustit.
Přidejte vejce a vanilku, pak...
více o Třešňové blondies
Z prosáté mouky, cukru, mandlí a nakrájeného másla vypracujte drobenku, pak do ní zapracujte vejce a rukama rychle, aby máslo moc nepovolilo,...
více o Mandlové koláčky s třešněmi
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou). Cuketu nastrouhejte nahrubo. Vejce...
více o Čokoládová buchta z cukety
Mléko ve vysokém hrnci osolte, přiveďte k varu a rozpusťte v něm máslo. Vsypte mouku a intenzivně míchejte. Jakmile se těsto nebude držet stěn,...
více o Meruňkové knedlíky
Oloupanou okurku rozmixujte dohladka. Smíchejte s nastrouhanou limetkovou kůrou (trochu odložte) a 1 lžící šťávy. Troubu zahřejte na 180 °C, vymažte a...
více o Limetkový dort s okurkou
Mouku smíchejte s tymiánem, česnekem, paprikou, solí a pepřem, přidejte pivo a důkladně promíchejte.
Cibule nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka a...
více o Cibulové kroužky
Z hladké mouky a másla připravte drobenku. Vmíchejte do ní ocet, žloutek a smetanu. Zpracujte v těsto a nechte ho 1 hodinu odležet. Poté vyválejte...
více o Kremrolky s krémem z bílé čokolády
Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně...
více o Fish and chips
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do...
více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě.
Vyjměte a vnitřek...
více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Nadrobno nakrájenou sušenou šunku orestujte na olivovém oleji, přidejte nasekaný česnek a zaprašte moukou.
Orestujte a zalijte vývarem. Přidejte na...
více o Tudelská zeleninová polévka
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance.
Rozehřejte máslo s olejem a...
více o Smažený bílý chřest
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme...
více o Chalupářská hrstková polévka
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle...
více o Bramborové placky se sýrem po našem
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem.
Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou...
více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte.
Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného...
více o Piškotový koláč s jahodami
Na oleji či másle si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme osmažit na hrubo nastrouhanou mrkev. Osmaženou mrkev zaprášíme kari...
více o Mrkvová polévka s řapíkatým celerem