Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet.
Potom...
více o Labužnické kuřecí řízky
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem...
více o Candát na ruský způsob
Do horkého tuku s trochou vody vložíme pokrájený špenát a dusíme 15 minut. Přidáme mouku a zamícháme.
Sejmeme z ohně, smícháme s vejci a sýrem,...
více o Špenát po bulharsku
Veškeré přísady smícháme dohromady a hotové těsto dáme uležet do chladničky.
Po několika dnech, těsto vyválíme na sílu stébla a vykrajujeme perníčky....
více o Perníčky V.
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Čokoládu nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, 2 vejce, olej, šlehačku, mléko a vanilkový cukr. Vše našleháme a vylijeme na plech.¨
Pečeme....
více o Margot II.
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané...
více o Zeleninová polévka III.
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Kuře rozdělíme na půlky a páteř odstraníme. Opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Dáme na pekáč, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou...
více o Kuře na kaparech
Vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, zasypeme moukou a pomocí stěrky dáme těsto na plech s pečícím papírem. Pečeme v horké troubě asi 8 minut...
více o Omeleta s ovocem
Zelí nakrájíme najemno, brambory oloupeme a nakrájíme, zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme...
více o Moravská chábovice
Kuře naporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a klademe do pekáče (naplněného vodou nebo vývarem tak, aby sahala do...
více o Kuře na rozmarýnu
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme papriku, osmahneme, zalijeme procezeným vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak, bobkový...
více o Rajská polévka s paprikou
Utřeme do pěny cukr, vejce a heru. Přidáme hladkou mouku, jedlou sodu, kakao a kyšku. Vše dobře promícháme a pečeme ve vysokém plechu....
více o Kyškový koláč
Na větším talíři smíchejte polohrubou mouku, strouhanku, sůl, mletou papriku a černé koření. V další misce vyšlehejte vaječné bílky s vodou.
Obalte...
více o Kuřecí prsa deluxe
Všechny ingredience se smíchají dohromady na tužší těsto. Po kouscích vyválíme a vykrájíme formičkami. Pečeme pomalu na 150°C....
více o Linecké cukroví II.
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova....
více o Zajíc na víně
Omytá a osušená králičí stehna osolíme a upečeme v troubě za občasného podlévání na slanině a cibuli.
Na estragonovou omáčku si připravíme světlou...
více o Králík s estragonovou omáčkou
Králíka rozporcujeme a odblaníme. Protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, okořeníme divokým kořením a potřeme česnekem. Na pekáč dáme sádlo, navrch...
více o Králík na divoko
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme...
více o Lahodná kuřecí stehna
Vykostěného jesetera nakrájíme na filátka, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Takto připravené porce podusíme na másle společně s...
více o Jeseter na houbách
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou štávu, oříšky a mouku. Vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme...
více o Dort z lískových oříšků
Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky s moukou a ...
více o Medovník
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové...
více o Polévka z jiker
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu odležet.
Rozdělíme...
více o Vanilkové rohlíčky VIII.
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o Cibulačka s toasty
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme...
více o Smetanový guláš
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Dančí guláš
Z mouky, cukru, mandlí, žloutku, másla, vanilkového cukru a koření vypracujeme těsto, které vložíme na 60 minut do chladničky. Troubu vyhřejeme na 180...
více o Mandlové kartičky
Vykuchané slanečky opereme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Mouku smícháme s trochou soli a ryby v ní obalíme. Na rozehřátém másle slanečky po...
více o Pečení slanečci v marinádě
Zelí dáme vařit do 1/2 litru vody. Připravíme těsto na kapání z 1 dl vody s vejcem, zasypeme moukou a sýrem, necháme odležet. Na sádle osmažíme...
více o Zelňačka se sýrovým kapáním
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,...
více o Kančí guláš s brusinkami
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a...
více o Hráškový krém
Kapra osolíme, namáčíme v těstíčku a volně smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Po usmažení obkládáme dílky citrónu.
**Těstíčko:** Všechny přísady promícháme...
více o Kapr v pivním těstíčku
Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku a tvoříme věnečky. Upečeme asi při 180 °C...
více o Vídeňské věnečky
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, protkneme stroužky česneku a opečeme na oleji. Maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem, přidáme mouku, chilli a kari...
více o Kuřecí steak na víně s mandlemi
Vykuchané pstruhy osolíme, poprašíme moukou a na každé straně asi 4 minuty pečeme na rozpáleném oleji. Poté je přendáme na nahřatý talíř. Do oleje, ve...
více o Pstruh s hráškem
Na špejle nebo špízy napichujeme střídavě kousky kapra velké asi jako na ražniči, dílky slaniny a cibule. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou...
více o Rybářský špíz
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Přehneme,...
více o Plněné kuřecí řízky
Zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, přeneseme na plech, poklademe jablky, posypeme skořicí, ořechy a drobným ovocem (může být čerstvé, mražené nebo...
více o Jablkový koláč bez cukru
Řízky naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem, který lehce vklepeme do masa. Obalíme v mouce a v těstíčku. Smažíme v rozehřátém oleji po obou...
více o Česnekové řízky
Kuřecí řízky nakrájíme na větší nudle, smícháme se sójovou omáčkou a necháme odležet. Vejce rozšleháme s kořením, přidáme jemně nasekané buráky a...
více o Burské řízečky
Z očištěných a vypraných kuřat vyjmeme prsíčka bez kosti současně s křidélky. Prsíčka nakrojíme tak, aby tvořila řízek, který lehce naklepeme, osolíme...
více o Kyjevský kotlet II.
Do měkkého másla vmícháme jemně strouhaný česnek a jemně sekanou petrželku, osolíme. Touto směsí naplníme kuřecí prsa. Důkladně je obalíme v mouce,...
více o Kyjevské kuře s ratatouille
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme.
Potom sýr přidáme do misky s moukou a...
více o Řecký chléb s ovčím sýrem
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnut. Studené brambory nastrouháme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme prosátou...
více o Bačovský závin
Heru utřeme s cukrem, přimícháme vejce, sůl, mouku, škrob, prášek do pečiva a jablečnou šťávu. Jablka oloupeme, jedno nakrájíme na plátky, druhé na...
více o Jablečné muffinky