Kuřecí řízky nakrájíme na větší nudle, smícháme se sójovou omáčkou a necháme odležet. Vejce rozšleháme s kořením, přidáme jemně nasekané buráky a...
více o Drůbež - Burské řízečky
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Smícháme tuk, mléko, mouku a sůl, necháme 12 hodin v lednici. Vyválíme těsto, naplníme jablky, skořicí atd., rozehřejeme troubu na 170 stupňů, ze...
více o Maminčin štrůdl II.
Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3...
více o Kuřecí rarášky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova....
více o Bretaňské fazole
Brambory nakrájíme na kostičky a s masoxem, kmínem a nakrájenou uzeninou uvaříme v 1 litru vody, téměř do měkka. Papriky a rajče očistíme a nakrájíme...
více o Kulaša s uzeninou a paprikou
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Kousky hovězího masa obalíme v mouce a opečeme na oleji. Zalijeme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť orestujeme na...
více o Rendlíkové hovězí maso s bramborem
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak...
více o Jemná polévka
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku, promícháme, přidáme rajský protlak...
více o Rajská polévka s květákem
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,...
více o Mléčná polévka s brambory
Vejce nakrájíme na plátky a pokladame jimi máslem vymazanou zapékací misku. Na ně dáme podušené a nakrájené filé.
Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme...
více o Rybí nákyp se sýrem
Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je do pěny. Do utřených žloutků zamícháme mouku a nastrouhaný sýr rozmíchaný v mléce.Z bílků ušleháme tuhý sníh a...
více o Smaženky pro dobré přátele
Cibuli s česnekem nakrájíme na kostičky a osmáhneme na oleji. Zeleninu nakrájíme na kousky. Nasypeme je k cibulce a osmáhneme. Přidáme maso a za...
více o Lasagne s masem a zeleninou
Plátky masa obalujeme v mouce, vejci rozšlehaném v mléce a nahrubo rozdrcených kukuřičných lupíncích smíchaných se strouhankou....
více o Krůtí řízečky s kukuřičnými lupínky
Do vlažného mléka nadrobíme kvasnice a poté smícháme s moukou, solí a cukrem. Těsto necháme cca 1 hodinu kynout. Plech vymažeme kapkou oleje a těsto...
více o Pizza po domácku
Řízky jemně naklepeme a na pánvi vytřené olejem opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Potom nové koření a bobkový list...
více o Kuřecí řízky s pórkem
Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme,...
více o Pikantní plátky z kuřecích stehen
Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořenící solí, lehce obalíme v mouce a necháme chvíli zaležet.
Namáčíme spíše v hustším těstíčku. Ihned...
více o Roštěnky v sýrovém těstíčku
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,...
více o Cuketa s koprem
Utvoříme krásně tvárné těsto, rozválíme na utěrce.
Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané ořechy. Není třeba přidávat...
více o Dietní jablečný závin
Vločky namočíme do části mléka a necháme asi hodinu nabobtnat.
Přidáme mouku, sůl, vejce a vykynutý kvásek.
Přidáme zbytek mléka, vymícháme těstíčko,...
více o Lívanečky z oves. vloček
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Očištěné a oprané půlky kapra osušíme, naporcujeme, na každé porci prořízneme na kůži nekolik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a...
více o Kapr pečený s bylinkami na másle
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme...
více o Lišky na smetaně
Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu.
Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a...
více o Antojitos
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí.
Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,...
více o Chile Con Carne I.
Drobně nasekanou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, prošleháme a vaříme asi 20 minut (často...
více o Krémová polévka z růžičkové kapusty
Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl,...
více o Filé v těstíčku
Masox rozpustíme v 200 ml vody a necháme přejít varem. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme z ní plátky, které osolíme a opepříme. Cibule...
více o maso
Všechnu zeleninu dáme vařit do osolené vody (možno vařit i v jednom hrci), uvaříme doměkka, scedíme vodu, přimícháme vajíčko, hladkou mouku a...
více o Studentské zeleninové řízečky
Oloupeme lilky a nakrájíme je na kolečka. Obalíme je v hladké mouce a opečeme z obou stran. Na každé kolečko dáme plátek rajčete a zalijeme smetanou,...
více o Lilky s rajčaty
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně...
více o Rybí paprikáš
Ingredience na těsto zpracujeme všechny dohromady a necháme chvíli v chladu odpočinout. Potom vyválíme placku, kterou přeneseme do formy na pizzu a...
více o Tuňáková pizza
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme se strouhaným sýrem a drobně nakrájenou petrželkou. Urovnáme stejnoměrně ve slabé vrstvě do pekáčku...
více o Nudlové smaženky
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než...
více o Guláš ukrutný
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale...
více o Roštěnky v pivu
Brokolice uvaříme.
Do vývaru přidáme mléko, máslo, zahustíme moukou a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne.
Šunku nakrájíme na malé proužky a...
více o Brokolice se šunkou
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,...
více o Segedínský guláš ze sojových nudliček
V teplém mléce rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí, dáme do tepla, kde necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou,...
více o Honzovy buchty
Fazole propláchneme a zalijeme studenou vodou. Osolíme a necháme přes noc nabobtnat. Potom přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli, rajče,...
více o Kabanosová polévka
Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na řízky, opepříme. Vejce v misce rozšleháme, přidáme víno, hladkou mouku, sůl, vše důkladně rozšleháme vidličkou....
více o Játrové řízky v jablečném těstíčku
Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs...
více o Marokánky