V hrnci rozehřejeme ghí nebo máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme také většinu česneku nakrájeného na plátky (bokem...
více o Poctivá česnečka
Nejdříve smícháme suché ingredience, tedy mandlovou mouku, kokos a proteinový prášek. Přidáme tvaroh, vejce, citrónovou kůru a umícháme těsto.
Formu...
více o Zdravý tvarohový beránek bez másla
Maso nakrájejte na kousky. Česnek prolisujte, zázvor pokrájejte na malé kousky a papričky najemno, semínka kardamomu rozdrťte.
V hluboké pánvi...
více o Butter chicken masala
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín,...
více o Tikka masala s vejci
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a...
více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko.
Připravte...
více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Na menší pánvičku si do krajů rozložte nahrubo nastrouhaný parmazán.
Přidejte malou lžičku másla a počkejte až se z parmazánu začne vypékat tuk,...
více o Chlupaté volské oko
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu....
více o Smažené toasty se špenátem a sýrem
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova.
V misce smíchejte suroviny na...
více o Francouzský toast
Předehřejte si troubu na 200 °C.
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do...
více o Květákové kuku
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek.
Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte...
více o Polévka z kořenové zeleniny
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou.
Na lžičce ghí či jiném...
více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a pak ji nakrájejte na kousky. Na rozpuštěném ghí opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypte skořici,...
více o Dýňová polévka s červenou čočkou
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Poté přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte...
více o Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Mléko ve vysokém hrnci osolte, přiveďte k varu a rozpusťte v něm máslo. Vsypte mouku a intenzivně míchejte. Jakmile se těsto nebude držet stěn,...
více o Meruňkové knedlíky
Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte...
více o Dhal s mušlemi
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na...
více o Jehněčí tikka
Rozehřejte ghí a opečte na něm rýži. Zalijte ji vodou tak, aby byla ponořená na šířku prstu, osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut...
více o Rýžové koláčky
Připravte marinádu. Promíchejte drcený česnek, pepř, zázvor a jogurt. Kuře rozčtvrťte, naložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet v...
více o Kuře na pepři s rajčaty
Cukr vsypte do 500 ml vody a povařte na mírném ohni, asi 5–10 minut. Vmíchejte růžovou vodu a nechte vychladnout. Ohřejte mléko. Ze 6 lusků kardamomu...
více o Smažené kuličky v sirupu
Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku do hněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr,...
více o Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce
Z mouky soli a vody uhněteme vláčné těsto. Necháme nějakou dobu uležet a pak těsto rozdělíme na kousky asi 4 cm velké.
Na namaštěném stole vyválíme...
více o Pharaty - smažené chlebové placky