Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj...
více o Ďábelský Pangasius
Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a...
více o Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou
Z filetů si nakrájíme větší kostky. V misce smícháme bazalku, pepř, sůl a olivový olej a ve směsi obalíme kostky lososa. Na jehlu pak napichujeme...
více o Lososové špízy na grilu
Filé: zmrzlé kostky filé lehce osolím, pokapu citronovou šťávou, opepřím a vložím do zapékací mísy s kouskem másla. Dám zapéct asi 5 minut. Mezitím si...
více o Filé s bramborovými placičkami
Rybí filety z pangasia necháme rozmrazit, dobře opláchneme studenou vodou. Po obou stranách je posolíme a hustě posypeme kořením na ryby. Prudce...
více o Zapečený pangasius II.
Rybu opláchněte, posypte vegetou (nebo kořením na ryby), potřete utřeným česnek a nechejte odpočinout po dobu přípravy brokolice. Tu rozdělte na...
více o Pangasius s brokolicí na pánvi
Filé umeleme na masovém strojku. Po rozemletí přidáme zbytek ingrediencí a řádně promícháme. Poté uděláme placičky a obalíme v trojobalu.
Podáváme s...
více o Karbanátky z filé
Uvaříme brambor a brokolici. Smetanu smícháme s hořčicí, osolíme, opepříme, přidámelososa, ochutíme smetanou, posypeme sýrem a dáme zapéct....
více o Zapečený losos s brambory a brokolicí
Filety necháme rozmrazit, na másle zpěníme menší množství cibule (stačí jen půlka menší cibule) a poklademe citrónem zakapané a osolené filety....
více o Rychlá a výborná ryba
Plech vymastíme olejem a posypeme kořením na ryby nejprve na plech a pak ještě rybu. Rybu rozpůlíme na 1/2. Vložíme na cca 30 minut do trouby....
více o Filé s dobrou omáčkou
Filety naskládáme do zapékací misky na plátky másla, aby ryba později nebyla na suchu, pokapeme citronem a nakořeníme dle chuti. (Vlastním nápadům se...
více o Okouník mořský s hermelínem
Filety rozdělíme na porce a posolíme z obou stran. Zprudka je osmahneme na másle a vložíme do vymazaného pekáče. Posypeme pórkem nakrájeným na...
více o Zapékané filé se sýrem
Na pánvi osmahneme okořeněné rybí filé. Zvlášť opražíme na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Necháme...
více o Rybí taštičky II.
Na rozpáleném oleji (nejlépe olivovém) lehce osmahneme na kolečka nakrájenou cibulku, přidáme 2 na kostky nakrájená rajčata, která jsme nechali chvíli...
více o Rajské filé
Filé vložím do pekáčku, potřu máslem, osolím a přidám koření. Pekáček dám do středně vyhřáté trouby a počkám, do jaké míry pustí vodu. Ideální je,...
více o Filé na zelenině III.
Na olivovém oleji s máslem posmažíme do sklovata na měsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme filé, česnek a papriku...
více o Filé na zelenině II.
Omyté filety pokapeme citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Takto upravené osmažíme na másle (kvůli přepalování můžeme přidat kapičku oleje) a...
více o Filety z pangasia s houbovým dipem
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na...
více o Dobré filé se zeleninou
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne...
více o Fish chowder (americká rybí polévka)
Filé osolíme, opepříme. V misce utřeme máslo s hořčicí, cibulí, citronovou šťávou a kari. Na dostatečně velký obdélník alobalu dáme filé, na to...
více o Voňavé filé v alobalu
Cibuli nakrájíme na větší kousky, česnek na plátky, osmahneme na oleji. Osolené, opepřené a okmínované filety vložíme na cibuli, krátce opékáme z...
více o Rybí guláš II.
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety (už samotná marináda je slaná, tak solit opatrně). Necháme v chladu hodinu...
více o Pikantní rybí filé se sýrem
Ušleháme sníh z bílku a smícháme s nasekanými bylinkami. Nasolené filety ponoříme do bílkové směsi a ihned po vyjmutí do nasekaných mandlí. Pořádně...
více o Platýz s mandlovou krustou
Nerozmrazené filé nakrájejte na kostky (já krájím tak, že přitisknu na filé nůž a bouchnu do něj paličkou na maso), obalte ve směsi hladké mouky a...
více o Milé filé
Omyté filé posolit a pokapat citronovou šťávou a nechat chvilku odležet. Mezitím zesklovatět na oleji cibulku, přidat nastrouhanou mrkev a dusit skoro...
více o Pozoruhodné filé pro dobrý zrak
Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší...
více o Filé po italsku
Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu,...
více o Cordon bleu z mořských ryb
Zapékací nádobu vymazat máslem, rozložit filé, osolit, opepřit, posypat kmínem, grilovacím kořením a česnekem na plátky. Navrch dát scezené lečo, dát...
více o Zapečené filé
Filety osolíme, pokapeme citronem a potřeme prolisovaným česnekem. Takto upravené filety vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, navrch nasypeme...
více o Petrovo filé
Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v...
více o Losos na grilu
Bramboru uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Smícháme hořčičný prášek s 1 lžící teplé vody a necháme 10 min. odstát. Řepu slijeme, oloupeme...
více o Růžový slanečkový salát
Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu...
více o Jarní makaróny s rybou a kopřivami
Filety položíme na pečící plech, který předtím potřeme slabě tukem, nebo bez tuku na papír na pečení. Trochu osolíme, opepříme, a posypeme nejdříve...
více o Jednoduchá pečená ryba
Zeleninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na olivovém oleji a zalijeme rybím fondem (rybí hlavy atp. uvaříme asi v litru vody, obereme od kosti)...
více o Rybí polévka s bazalkou
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku (nebo i čerstvou),...
více o Filé v lese
Postup přípravy: Cibulku nasekáme hodně na drobno a smícháme se změklým máslem, kořením kari, strouhankou, citronovou šťávou a hořčicí. Plátky filé...
více o Filé v alobalu
1. Rozpustime maslo a smichame s moukou. POte prilijeme mleko a az dostatecne zhoustne pridme opet mleko. Musime porad dobre michat
2. Na panvi s...
více o seafood chowder Boisio sestrenice
Přivedme k varu sherry, ocet, worchestrovou omáčku a cukr. Sejmeme z plotny a necháme asi 10 minut v chladu. Přidáme kopr a kysanou smetanu. Do...
více o Sledi v koprové marinádě
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a citronovou šťávou. Rybu osolíme a pomažeme připravenou směsí. Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka a...
více o Ryba na sardeli
Z tuňáka slijeme šťávu a rybu rozdrobíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Rajčata rozkrájíme na osminky. Fazolové lusky...
více o Niceský salát