Cibule nakrájejte na kolečka, chilli papričku, lístky koriandru a zelený pepř najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte.
Do mísy dejte mouku s...
více o Cibulové bhaji
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem.
Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár...
více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte...
více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Připravte salsu: rajčata pokrájejte na čtvrtky, dejte do misky a přidejte ostatní suroviny, osolte, opepřete, promíchejte a nechte odležet.
Na pánvi...
více o Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem...
více o Květáková polévka s cizrnou
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se...
více o Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
Očištěný a na růžičky rozebraný květák 5 minut povařte. Sceďte a zprudka orestujte na 2 lžících oleje dozlatova.
Přidejte proprané fazole, nadrobno...
více o Salát s fazolemi, čekankou a květákem
Připravte marinádu. Promíchejte drcený česnek, pepř, zázvor a jogurt. Kuře rozčtvrťte, naložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet v...
více o Kuře na pepři s rajčaty
Kuře zbavené vnitřností omyjte a potřete olivovým olejem - budete potřebovat asi polovinu uvedeného množství.
Všechno koření rozmělněte v hmoždíři ...
více o Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami
Řepu vybíráme stejně velkou, aby jsme měli všechnu uvařenou ve stejnou dobu. Lepší je menší, je jemnější, více sladká a červenější. Řepu řádně omyjeme...
více o Červená řepa - sterilovaná
Troubu předehřejte na 240 °C.
Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso...
více o Pikantní vepřová pečínka
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky....
více o Dušené jehněčí na limetkách
Bulvy, ze kterých jsme odkrojili stonky a vnější vrstvy nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje a vložíme na...
více o Fenykl s olivami na víně
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a...
více o Těstoviny s čekankou
Z uvedených surovin vypracujeme elastické těsto. Těsto vypadá, jako by se nechtělo spojit, ale tak to má být. Zabalíme do fólie a dáme odležet do...
více o Slaný koláč s kapustou
Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci...
více o Pečená ryba s karotkovým pyré
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak...
více o Boršč s jehněčím masem
Čočku propláchneme a uvaříme téměř do měkka, nesolíme.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a jemně osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,...
více o Čočka s mletým masem a fenyklem
V pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje, přidáme rozkouskované ančovičky, brambory nakrájené na kousky a očištěnou dužinu dýně nakrájenou na kostičky....
více o Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem
Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a...
více o Ochucené housky
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová...
více o Zeleninová polévka zdravě a chutně
Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme...
více o Dušené zelí česko-italské hospodyně
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat....
více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou oleje.
Ve větší pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,...
více o Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu
Hrách namočíme do studené vody, do které přidáme bobkový list, nové koření, celý kmín, fenykl, a necháme namočené 8 hodin. Poté vodu vyměníme za...
více o Hrachová kaše (moc dobrá)
Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2...
více o Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Kapustu nakrajime na tenke prouzky. Cibuli,mrkev a rapik celeru nakrajime na drobno a osmahneme na oleji. Pridame mlete maso,osolime,prisypeme...
více o Kapustová polévka s masem a rýží
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a...
více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi...
více o Bouillabaisse-rybí polévka
2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme.
Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství...
více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver
Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek...
více o Králik se šunkou a slaninou