- maso nakrájíme na nudličky
- zprudka ho opečeme na oleji
- přidáme kečup
- osolíme, opepříme
- vmícháme utřený česnek
- podlijeme pivem
- necháme...
více o Pivní maso s pórkem
- maso nakrájíme na nudličky
- osolíme, opepříme
- opečeme doměkka
- přidáme cibuli, žampióny a kapii
- opatrně podléváme vývarem z masoxu
- nakonec...
více o Pomsta paní domácí
- nálev svařit, nechat vychladnout
- 2 l nálevu do 5 l láhve
- kabanos nakrájet na kolečka
- potřít hořčicí
- posypat paprikou, pepřem
- proložit...
více o Utopenci III.
Maso smícháme s trochou vody, kořením, solí a najemno pokrájenými feferonkami. Z listového tětsa vyválíme plát, ze kterého nakrájíme zhruba 20 čtverců...
více o Pikantní masové pirohy
Na oleji osmažíme kousky cibule a česneku, vsypeme nudličky kuřecího masa, přidáme postupně krájené feferonky a zelí. Podlijeme vínem, osolíme,...
více o Kuřecí flamendr
Tvaroh vymícháme s máslem a podle potřeby rozředíme pivem. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a sladkou papriku. Podle chuti osolíme a...
více o Palivcova pomazánka
Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky. Osolíme, opepříme a pečeme do měkka a podléváme. Přidáme cibuli, česnek (třený), mletou papriku, na nudličky...
více o Katův šleh IV.
Vykostěný bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a v troubě upečeme doměkka. Přidáme česnek, sladkou papriku, na nudličky pokrájené papriky,...
více o Katův špalek
Do umletého masa přidáme jemně nakrájenou cibuli a feferonky, mouku, vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.
Tvarujeme malé placičky, které opékáme po...
více o KRUMLOVSKÝ DRAK
Z masa nakrájíme malé medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v horkém oleji opečeme po obou stranách doměkka.
Připravené omelety...
více o TAJEMSTVÍ PANÍ EMY
Porce lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím podusíme na oleji drobně nakrájené cibule, rozložíme je do ohnivzdorné misky...
více o Losos po vídeňsku
Papriky zbavené jádřinců nakrájím na menší proužky, rajčata na výseče, okurku na kostičky a cibuli na kolečka.
Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu...
více o Ohnivý guláš
Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme. Do misky nalijeme olej, přidáme utřený česnek, pokrájenou a jádřince zbavenou feferonku, sekanou petrželku...
více o Vepřové kotlety s granátovým jablkem
Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l...
více o Pikantní fazolová polévka
Buřty nařízneme a vložíme plátek cibule a jednu feferonku.
Naskládáme do pekáčku zalijeme kečupem a pivem.
Ve vyhřáté troubě pečeme tak dlouho, až...
více o Pivní buřty
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si...
více o Pikantní žebírka
Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a...
více o Dýňová polévka s krevetami
Zelí a cibuli nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme. Mrkev nastrouháme na jemno. Papriky bez jadřinců nakrájíme na nudličky. Feferonky nakrájíme na...
více o Pikantní salát
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme...
více o Moravský flamendr
Tvarůžky umeleme. Máslo našleháme s tvarohem a pivem. Přimícháme mleté tvarůžky. Cibuli a feferonku rozkrájíme, přidájme ke směsi, okořeníme, osolíme...
více o Havířská pomazánka
Lilky nakrájíme na plátky. Kokos namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji usmažíme plátky lilku, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a...
více o Pákistánský lilek
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku...
více o Krevety s pikantní omáčkou
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem....
více o Mexická omáčka
Maso nakrájené na nudličky zalijeme sójovou omáčkou a vínem a necháme asi hodinu marinovat. Opepříme a přidáme glutasol. V pánvi na oleji osmahneme...
více o Hovězí v sójové omáčce
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min....
více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky...
více o Bramborák s feferonkami
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet...
více o Nakládaný hermelín
Ze svíčkové a kýty nakrájíme menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu, prokládáme kolečky cibule, feferonkou a...
více o Moravský divoký šíp
Maso nakrájíme na nudličky a v osolené vodě vaříme s pepřem, masoxem a feferonkami.
Nakrájíme zeleninu, houby a vložíme do polévky.
Krátce před...
více o Vepřová polévka po čínsku
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky. Chvíli...
více o Králík po cikánsku
Maso i játra očistíme, omyjeme a odřízneme tučné kousky. Solamyl přelijeme dvěma lžícemi vody a necháme stát. Asi po 10 minutách vodu slijeme. Do...
více o Maso tří barev
Pod kůžičku stehýnka vložíme plátek másla, plátek uzeného masa s rozetřeným česnekem a kouskem feferonky. Vše upevníme párátkem nebo špízkem. Do...
více o Ostrá kuřecí stehýnka
Očištěné zelí pokrájíme na větší čtverečky, vsypeme do vařící osolené vody, potom scedíme a necháme vychladnout a okapat. Do vychladlého zelí přidáme...
více o Míchaný zelný salát
Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí nakrájíme na tenké...
více o Čili kuře s paprikou