**Náplň: **nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme vydusit vodu. Potom přidáme rozšlehaná vejce a necháme...
více o Moskevský řízek
Sýr pokrájíme na kostky, posypeme plátky česneku, pepřem, majoránkou (můžeme nahradit i jiným kořením podle chuti, grilovací apod.), naskladáme do...
více o Nakládaný balkánský sýr
Na másle opražíme na kostky nakrájenou zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, krátce opražíme, zalejeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme....
více o Pivní polévka
Na nudličky rozkrájenou slaninu rozškvaříme na pánvičce, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okurky a kapii, na kolečka nakrájenou cibuli a...
více o Vinařské topinky
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme oba druhy masa nakrájené na nudličky, mletou papriku, pepř masox a dusíme, než je maso měkké.
Potom přidáme salám,...
více o Ďábelský kotlík
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou, opečeme, přidáme proužky slaniny, plátky česneku, feferonky a ještě krátce opečeme. Přisypeme předem...
více o Ostrá polévka na posilněnou
Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes...
více o Kuře na sobotu
Do pekáče nalejeme trochu oleje, maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na dno pekáče. Zalejeme zeleninovým lečem a tompou, přidáme 2-3 feferonky....
více o Tompa
Buřty nakrájíme na nudličky, přidáme kari koření, worchestrovou a sojovou omáčku, olej a necháme hodinu uležet. Pak přidáme solamyl, vejce a dobře...
více o Čína z buřtů
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a...
více o Mexická polévka v bochníku chleba
Všechno nameleme na masovém strojku, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Mažeme na rohlík, nebo chleba. Je to dobré i na topinky....
více o Krakonošská pomazánka
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu osmahneme. Po...
více o Masová směs na pánvi
K tomuto receptu musíte mít salám v přírodním střívku - v současnosti věc téměř nevídaná :-(
Neloupaný salám nakrájíme na tenčí kolečka a i se slupkou...
více o Kloboučky pana Tau
Kuře rozporcujeme, nebo již rozporcované kousky stehen nebo křidýlek nachystáme do mísy. V jogurtu rozmícháme koření dle chuti (kmín, grilovací, sůl,...
více o Super kuře
Sýr nakrájíme na malé kostičky asi 6x6 mm, mražený hrášek spaříme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli rozřízneme nejprve na čtvrtiny a ty potom...
více o Sýrový salát s hráškem
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme do měkka. Před dokončením přidáme k masu na nudličky nakrájenou cibuli,...
více o Hněv blanických rytířů
Sterilovanou papriku nakrájíme na menší kousky, zeleninu rovněž nakrájíme na co nejmenší kousky, aby se salát pěkně rozležel. Vše smícháme, přidáme...
více o Feferonový salát
Špekáčky oloupeme a podélně do 2/3 nařízneme, řez vymažeme hořčicí a vložíme plátek okurku, na druhé straně uděláme několik menších vpychů do kterých...
více o Babiččini utopenci
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém...
více o Ajvar tety Milice
Ocet zahřát s cukrem (nevařit). Feferonky naskládat do sklenice, zalít studenou marinádou a nechat odstát alespoň týden. K Silvestrovskému ovaru...
více o Sivestrovské nakládané feferonky
Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme oloupaná, namletá rajčata a dusíme tak dlouho (za občasného míchání), až se vypaří šťáva. Mezitím...
více o Lutěnice mé babičky
Lečo scedíme a necháme okapat. Škvarky, lečo feferonky a česnek pomeleme. přidáme vejce, hořčici vegetu a dobře promícháme. Plníme do sklenic a...
více o Pikantní škvarková pomazánka
Na 24 hodin naložíme maso do připravené marinády. Na oleji podusíme pórek a papriku asi 2 minuty, přidáme maso a restujeme....
více o Vepřové kostky s pórkem a paprikou
Na rostlinném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidéme na kousky nakrájené papriky, rajčata a feferonky, osolíme, opepříme a dusíme doměkka....
více o Divoká párková směs
Fazole smícháme se scezeným lečem, na nudličky nakrájeným salámem, hráškem, na kostky nakrájenou kapií, sekanou cibulí, feferonkou a na hrubě...
více o Fazolový salát s lečem
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a...
více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.
Mezitím nastrouháme sýr,...
více o Slaná bábovka
Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci do měkka. Bůček vaříme v papiňáku cca 1,5 hod. ve...
více o Ďábelské toasty - směs
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem, přidáme...
více o Čatní - jablečné s cibulí
Zeleninu nakrájíme na jemno, smícháme se szecenými fazolemi a ochutíme.
<BR>Rychlé a jednoduché, lze podávat vychlazené v létě k večeři....
více o Fazolový salát IV.
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček.
Uzavřeme...
více o Ostrá cuketová hořčice
Na oleji zpěníme cibuli,přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, protlak nebo kečup, rozsekaný česnek, cukr, sůl, pepř a a uvaříme hustou omáčku....
více o Boloňská Pizza
Cibuli oloupeme, nakájíme na kostičky, dáme na pánev s olejem a osmažíme do růžova. Pak přidáme maso nakrájené na malé kousky a mícháme (málo osolíme)...
více o Krůtí prso na Pálavě
Cibulu a slaninu nakrájenou na kostky orestujeme, přidáme na proužky nakrájané dršťky, zalijeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minut.
Z oleje a mouky si...
více o Držky po štajersky
Hermelín nakrájíme na osm dílků, na kolečka nakrájíme cibuli. Na dno lahve dáme cibuli, kopr, pepř, nové koření a kousek feferonky. Dále vložíme...
více o Nakládaný hermelín V.
Obalené řízky v mouce zvolna opečeme. Řízky vyjmeme a do tuku přidáme slaninu. Rozškvaříme, přidáme cibuli na kolečka a zpěníme ji. Přidáme česnek,...
více o Kuřecí řízky v ostré směsi
Horké brambory rozmačkáme vidličkou. Na oleji krátce osmažíme nakrájenou feferonku a česnek. Cibuli jemně nasekáme a vše promícháme s kečupem na...
více o Ďábelská bramborová omáčka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek prolisujeme, smícháme se 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme kotlety a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat....
více o Ďábelské kotlety
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,...
více o Guláš speciál II.
Nastrouhaný salám, pomazánkové máslo a drobně nakrájenou feferonku společně utřeme. Zdobičkou naneseme na bagetu a ozdobíme stočenými plátky poličanu....
více o Kmotrova bagetka
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a...
více o Kuřecí guláš
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme...
více o Půlnoční silvestrovská polévka
Hermelín rozkrojíme, posypeme kořením. Do sklenice střídáme-hermelín-koření atd. Nakonec zalijeme olejem a necháme několik dní uležet....
více o Naložený hermelín
Svaříme vodu se solí, cukrem a pepřem. Ke konci varu přidáme ocet, olej a odstavíme. Necháme vychladnout.
Vuřty (musí být opravdu dobré) po délce...
více o Opičkové vuřtíky
Omyté a vysušené kuře naporcujeme, osolíme a potřeme hořčicí (hořčicí nešetříme). Uložíme do ohnivzdorné mísy a posypeme plátky česneku, přidáme...
více o Kuře na pivu
Buřty (nejlépe učňovské spojované provázkem a ne sponkou) oloupeme a podélně nařízneme. Do vzniklé kapsy vložíme kolečko cibule, silnější plátek...
více o Pikantní buřty na pivu