Papriky, feferonky a česnek umeleme. Ke směsi přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Krátce povaříme a sterilujeme ve sklenicích 20 minut.... více o Ostrá pasta na cokoliv
Kapra naporcujeme, posolíme - vyskládáme do vymaštěného pekáče. Kousky feferonek naskládáme mezi kousky kapra. Poklademe anglickou slaninou, posypeme... více o Kapr po cikánsku
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli... více o Kapr na moravance
Na dno pekáčku (remosky) pokapaného olejem poklademe hustě kolečka rajčat, na ně poklademe balkánský sýr pokrájený na asi 3mm silné plátky. Dáme na... více o Sirene šopske
Zelenou cibulku nasekáme ručně nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme brynzu, pomazánkové máslo a koření a promixujeme na jemnou hmotu. Mažeme na tmavý... více o Balatonská pomazánka
Turistický salám a sýr nastrouháme, vše smícháme dohromady a natíráme na opečenou veku.... více o Silvestrovské tousty
Česnek a feferonky umeleme, smícháme se sekanou natí a solí. Směsí potřeme rybu zvenku i zevnitř. Každou rybu zabalíme zvlášť do alobalu a pečeme v... více o Ohnivá makrela
Všechny suroviny nakrájet nadrobno, povařit i s rajským protlakem a kořením do změknutí (cca 1 hodinu). Dochutit dle potřeby solí a cukrem.... více o Bulharský salát od babči
Vodu s octem svaříme. Do sklenice vložíme oloupané a nakrájené špekáčky s ostatními ingrediencemi a zalijeme vychladlým nálevem.... více o Dědovi utopenci
Cibuli a feferonky nakrájet na drobno, česnek prolisovat a promíchat s kořením a vše zpěnit na másle. Po vychladnutí smíchat s jogurty a hořčicí a... více o Jogurtová omáčka
Očištěný libový bůček zbavíme kůže a na masovém strojku jemně semeleme. Přidáme koření, sůl, vejce, mouku, feferonky a vše dobře promícháme. Ze směsi... více o Tancuvajzu
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně pokrájenou feferonku a dusíme doměkka. Nakonec... více o Tajemství hradu Rábí
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme... více o Meloun jako břitva
Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na... více o Dědečkovy brambory
Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou omáčku,... více o Smažené vepřové řízky na čínský způsob
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a... více o Špízy na grilu
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky ... více o Adžika
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na trošce oleje zesklovatět, přidáme lžíci sladké papriky, špetku soli, špetku drceného kmínu a lžičku kari... více o Ďábelské toasty
Vše semeleme na masovém strojku, přidáme všechny ingredience a 60 minut vaříme, až do zhoustnutí, kdy se částečně odpaří voda z rajčat. Plníme do... více o Pikantní rajčatová směs
Hermelín nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na tenké plátky. Střídavě plníme do sklenice a prosypáváme kořením, přidáme celou feferonku a pepř,... více o Hermelínová chuťovka
Cibulku nakrájíme a necháme v kastrolu zesklovatět, přidáme houby, kmín, feferonku, sůl a masox. Vaříme do poloměka, přidáme papriky krájené na... více o Houbová omáčka III.
Do dvou půllitrových sklenic naskládáme na střídačku na hrubo nakrájenou cibuli, kolečka tvarůžku a za každým druhým kolečkem vložíme 1/2 feferonky.... více o Nakládané olomoucké tvarůžky
Na sádle opražíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostky... více o Kotlíkový guláš II.
Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do... více o Chutney z nedozrálých rajčat
Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme a vaříme 1 hodinu do měkka, přidáme ostatní, rozmixujeme, propasírujeme a plníme do sklenic. Můžeme sterilizovat.... více o Domácí hořčice
Přísady na nálev rozvaříme, přidáme celé Deko, vlažné nalijeme do sklenic na okurky. Zavařujeme 20 minut na 80°C.... více o Pikantní okurky
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky. Naplněné špekáčky klademe otvorem... více o Špekáčky na pivu II.
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso, zprudka orestujeme, osolíme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené... více o Ohnivé maso
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, přidáme sklenici leča, lžičku hořčice a kečupu a podle chuti feferonky,... více o Katův šleh II.
Vše pomeleme, smícháme a vaříme 1 hodinu. Potom plníme do skleniček a zavařujeme cca 1 hodinu na 100 °C.... více o Ďábelská pomazánka na tousty
Cibuli oloupeme,nakrájíme na kolečka, česnek rozebereme na stroužky a také oloupeme. Do sklenice skládáme okurky, prokládáme cibulí, česnekem, přidáme... více o Česnekové okurky
Na oleji jemně osmahneme drobně posekaný (ne lisovaný) česnek, přidáme pokrájené brambory a kedlubnu, asi tak 1/2 feferonky nebo špetku pálivé ... více o Indická polévka
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme... více o Smetanové fazole
Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně... více o Labužnický bramborák
Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,... více o Srbské "selské maso"
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele... více o Pikantní lutika tety Milice
Papriky, rajčata, feferonky a stroužky česneku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme sůl, cukr, olej a ocet. Vaříme na slabém plameni - odpařujeme asi 1... více o Papriková pomazánka II.
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku,... více o Zavařené fazole s párkem
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké... více o Marinovaný česnek
Papriky nakrájíme na nudličky, feferonky na tenoučké nudličky. Česnek rozpůlíme. Papriky ve slané vodě povaříme 4 min., scedíme a smícháme s... více o Paprika s česnekem
Cukety nakrájíme na malé kostky, cibuli na půlkolečka, feferonky rozkrojíme podélně a vyčistíme. Do sklenic klademe vrstvy cukety, cibule, proložíme... více o Cuketový salát
Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou.... více o Lahůdkový česnek
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky,... více o Čertovská omáčka
Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme a za občasného míchání rozdusíme. Rozdušenou zeleninu rozmixujeme, přidáme cukr, sůl, ocet a... více o Domácí kečup
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolku nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce (asi 2 min.)... více o Sladkokyselé meruňky
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme... více o Zapékané šopské špízy
Kotlety naklepeme a na okraji trošku nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme. Potom je na oleji z obou stran prudce opečeme do zlatova,... více o Zbojnické kotlety II.
Zeleninu jemně nastrouhat. Vše smíchat, nechat 24 hodin uležet. Naplnit do sklenic. NEZAVAŘOVAT!... více o Naložený zeleninový salát
Všechny sýry nakrájíme na menší kostky, cibuli, feferonky a česnek na plátky, houby nakrájíme a krátce povaříme. Papriky nakrájíme na proužky.... více o Naložený sýr
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká. Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený... více o Penízkovký guláš