V míse pečlivě promícháme všechny suroviny, podle chuti přidáme tabasco, sůl a pepř. Salát dáme rozležet do chladničky....
více o Salát z černých fazolí a avokáda
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a na ...
více o Zapékané mexické brambory
Ve větším kastrolu osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme.
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na...
více o Enchiladas
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme na kostky nakrájené okurky a šunku, scezené fazole, zalejeme 1/8 l okurkového nálevu a...
více o Ostrý bramborový salát
Fazole smícháme s cibulí nakrájenou na kolečka, tlačenkou nakrájenou na nudličky, nakrájenými vejci, solí a pepřem.
Polijeme octem, olejem, promícháme...
více o Salát z fazole a tlačenky
Fazole smícháme se scezeným lečem, na nudličky nakrájeným salámem, hráškem, na kostky nakrájenou kapií, sekanou cibulí, feferonkou a na hrubě...
více o Fazolový salát s lečem
Klobásu nakrájíme na tenká kolečka, přidáme fazole, na malé kousky nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli. Ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem,...
více o Pestrý fazolový salát
Cibuli a pórek osmažíme na tuku. Přidáme koření a den předem namočené fazole, masox a vodu, tak, aby vše bylo ponořené a vaříme na mírném ohni do...
více o Fazolový guláš III.
Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme, okořeníme...
více o Játra na fazolích
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme...
více o Fazolačka s amoletou
Maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce s propláchnutými fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. Později přidáme pokrájené zelí, brambory,...
více o Vydatná polévka
Na lžíci másla zpěníme lžičku curry, přidáme hrubě nakrájenou cibuli a brambory nakrájené na plátky. Podlijeme a chvíli dusíme, přidáme konzervu...
více o Pakistánské brambory
Fazole večer namočíme do vody a necháme do druhého dne nabobtnat. Potom vodu slijeme, dáme čistou a fazole dáme vařit. Do vody přidáme sůl. Vaříme do...
více o Fazole na jihoslovanský způsob
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience...
více o Letní bulharské fazole
Uvaříme bílé fazole (nebo použijeme konzervu), zeleninu nakrájíme na kousky a spojíme 3 lžícemi jogurtu a majonézy. Můžeme také ochutit česnekem nebo...
více o Fazolový salát se zeleninou
Zeleninu nakrájíme na jemno, smícháme se szecenými fazolemi a ochutíme.
<BR>Rychlé a jednoduché, lze podávat vychlazené v létě k večeři....
více o Fazolový salát IV.
Nakrájíme pórek na jemno, smícháme se scezenými fazolemi a rajským protlakem (ochutíme podle vlastní libosti octem, olejem, solí a cukrem).
V...
více o Fazolový salát II.
Všechny ingredience nakrájíme na malé kousky, smícháme se scezenými fazolemi a ochutíme. Lze podávat jako přílohu v létě k pečenému nebo grilovanému...
více o Fazolový salát I.
Pánev wok rozpálíme s olejem a vložíte maso, chilli, česnek a za stálého míchání orestujeme do měkka. Pak přidáme ostatní suroviny a vše pod poklicí...
více o Masový kotlík II.
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s masoxem a bobkovými listy do poloměkka, pak k nim přidáme na kostky nakrájené uzené maso a dovaříme...
více o Zadělávané fazole s uzeným masem
Fazole den předem namočíme, necháme nabobtnat a v téže vodě je přivedeme k varu. Vodu scedíme a fazole zalejeme čerstvou horkou vodou. Uvaříme do...
více o Zapečené fazole s cibulí - Balkán
Na teflonové pánvy podusíme kuřecí prsa do změknutí, okořenímeje. Vedle do kastrůlku si dáme v osolené vodě vařit pár brambor (podle počtu porcí), po...
více o Kuřecí prsíčka se zeleninou a fazolemi
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a...
více o Pálihba - podkrkonošská polévka
Namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Rozehřejeme tuk, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Guláš starého rančera
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme...
více o Pálihuba - podkrkonošská polévka
Kysané zelí nakrájíme na drobno, přidáme nakrájenou klobásu, bujón, okořeníme a dáme vařit. Až je zelí měkké zalejeme podmáslím, ve kterém máme...
více o Mexická polévka
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
Na velké pánvi zprudka osmažíme na olivovém oleji mleté maso (asi 10 minut), přidáme drobně nakrájenou cibuli a stále restujeme. Až je cibule osmažená...
více o Mexická směs
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše...
více o Fežoáda
Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a pod...
více o Vepřové nudličky v pivní omáčce
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být...
více o Fazolový guláš Santa Fe
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na...
více o Fazole Mexiko
Kidney fazole propláchneme a necháme 24 hodin ve studené vodě nabobtnat. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnak. Dužninu...
více o Chilli con Carne (Mexiko)
Předem společně namočené opláchnuté luštěniny před úpravou necháme namočené ve vodě nejméně 2 hodiny. Na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. (Je-li třeba...
více o Polévka do posilovny
Do půldruhého litru vody namočíme fazole. Potom k nim přidáme česnek a 2 cibule a uvaříme doměkka. Vedle uvaříme doměkka žebírka a obereme maso. Mrkev...
více o Fazolová polévka s vepřovými žebírky
Nejméně 2 hodiny namočené fazole uvaříme doměkka.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky krájené maso, posypeme kmínem,...
více o Fazolový guláš II.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí i s lákem a udusíme doměkka.
K zelí...
více o Fazole s kysaným zelím
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme....
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly...
více o Fazole podle Chozého
Fazole vaříme dokud nezměknou, necháme je vychladit. Kuřecí maso spolu s oříšky usmažíme na pánvi, přidáme fazole, chvíli podusíme a ochutíme kečupem...
více o Slané palačinky s kuřecím masem
POSTUP PŘÍPRAVY
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny....
více o Fazolačka s debrecínkovými párky
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které...
více o Fazole na kyselo se žampiony
Ve vodě uvaříme fazole. Na rendlík dáme 1 lžíci sádla nebo másla, přidáme 1 bobkový list, špetku tymiánu, 1 lžíci cibule, špetku papriky, 3 nová...
více o Fazole na kyselo
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda.
2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne...
více o Cilli con carne