Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,... více o Fazole s klobásou
Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté... více o Fazolová polévka se zelím
Oloupaná rajčata, cibuli a papriku nakrájíme, přidáme uvařené fazole a smícháme. Dáme do sklenic, zalijeme rozvařeným cukrem s octem, solí a olejem,... více o Fazolový salát - sterilovaný
Na oleji nebo sádle opražíme cibuli do zlatova. Přidáme slaninu a klobásu nakrájenou na kostičky a opražíme. Potom přidáme česnek utřený s vegetou,... více o Chalupářské fazole
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i... více o Fazolový guláš s uzeninou
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na tuku, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí pepřem, česnekem a dle chuti chilli.... více o Pikantní fazole
Paprikám odkrojíme stopku, vykrojíme jadérka a podélně rozpůlíme.¨ Na pekáčku rozpustíme trochu na kostičky nakrájené slaniny, opečeme cibuli, na... více o Paprikové lodičky plněné luštěninami
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme... více o Smetanové fazole
Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme utřený česnek a nasekanou cibuli. Přidáme nakrájené papriky a necháme tak 5 minut na ohni. Slijeme fazole a... více o Zeleninový rendlík
Rajčata, cibuli, celer i s natí, petržel, fazole, krupky, houby (nadrobno nasekané) vložíme do vody a vaříme cca hodinu téměř do měkka. Pak přidáme... více o Polévka - Krupnik
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku,... více o Zavařené fazole s párkem
Den předem si namočníme fazole. Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl,... více o Chilli con carne III.
Cibuli, celer, mrkev a šunku nakrájíme na větší kousky. Rozdrtíme si česnek. Plechovky fazolí slijeme a propláchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme... více o Cassoulet II.
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,... více o Chilli placky
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým... více o Uzená fazolačka
Luštěniny předvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, česnek, klobásu a maso. Po chvilce přidáme zelí, luštěniny, okořeníme a necháme dusit. Na závšr... více o Shaggy
Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek... více o Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"
Na oleji podusímer cibuli, papriky, rajčata. Asi 15 minut před dokončením vlijeme ocet, deko, cukr. Nakonec vmícháme fazole a plníme do sklenic.... více o Fazolové lečo
Nakrájet špalíček špeku a na oleji osmažit - přidat jednu klobásu (dobrá je pálivá), mírně podusit. Potom přidat jednu plechovku červených fazolí a... více o Ostré fazole
Kotlety okořeníme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a uložíme do mísy. Necháme přes noc naložené v oleji v... více o Jehněčí kotlety
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření... více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové... více o Cassoulet
Fazole propláchneme, přidáme na drobno nasekaného tuňáka, rajčata na kostičky a cibuli na malé kostičky. Zalijeme dobře promíchanou zálivkou,... více o Fazolový salát s tuňákem
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm do zlatova cibulku, přidáme utřený česnek a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pak přidáme... více o Polévka z bílých fazolí
Očištěné brambory a zeleninu nakrájíme nahrubo. Vše zpěníme na másle, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené fazole, kousky zmrzlého špenátu,... více o Polévka alpských pastevců
Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně... více o Mexické chilli s čokoládou
Uvařené fazole, na kostičky nakrájenou šunku, na menší kostky nakrájené brambory a strouhaný křen smícháme dohromady. Spojíme majonézou a ochutíme... více o Fazolový salát s křenem
Fazole necháme přes noc změknout v hrnci s vodou. Vaříme samotné fazole, dokud nebudou poloměkké, posléze přidáme sůl, drcený česnek, plátky (mohou... více o Kubánské potaje
Na pánvi, na trošce olivového oleje osmahneme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Jak začne zlátnout, přidáme na kolečka nakrájený pórek (pouze bílou... více o Fazolová Worchesterovka
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón). Ještě před koncem... více o Fasolada - řecká fazolová polévka
Mleté maso osmahnu s cibulí nakrájenou nadrobno. Uvařím sáčky rýže, případně dle návodu instatní kuřecí rizoto (pokud používám kuřecí rizoto, není... více o Mexické rizoto
Fazole propláchneme a necháme okapat, potom je rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na brambory (neměla by z nich být kaše). Vmícháme do nich koření,... více o Fazolové kremrole
Na lžíci oleje osmahneme drobně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a prudce smažíme, aby se opékalo. Průběžně promícháváme, aby se netvořily... více o Polévka chilli con carne
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Podáváme nejlépe... více o Ďábelské fazole
Fazole přes noc namočíme. Na druhý den uvaříme ve vodě doměkka, na závěr posolíme. Slaninu pokrájíme na kostky a opečeme na pánvi dokřupava. Uvařené... více o Rychlé fazole
Uvařené fazole rozmixujeme nebo umeleme spolu s vejci. Do kaše přidáme nasekanou cibuli, olej, osolíme, opepříme. Podáváme s chlebem nebo jako přílohu... více o Fazolová pasta -židovská kuchyně
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a na nakrájené cibuli na oleji opražíme. Přidáme předem namočené fazole, zalejeme vodou a 2 hodinu pomalu vaříme.... více o Pohankový šoulet - židovská kuchyně
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a moukou. Na oleji spolu s nakrájenou cibulí opražíme. Přidáme předem namočené fazole a... více o Masový šoulet - židovská kuchyně
Fazole uvaříme, osolíme, ochutíme trochou cukru. Zvlášť uvaříme farvely a scezené je přidáme k fazolím a promícháme. Podáváme s jakoukoliv ostrou... více o Fazole s farvely - židovská kuchyně
Na dozlatova rozpálenou slaninu přidáme na půl kolečka nakrájenou klobásu, na proužky cibuli a kapie. Vše z prudka orestujeme, přidáme česnek a na... více o Fazolové chilli
Do hrnce dáme vařit fazole, kořenovou zeleninu, nové koření, pepř, česnek, oloupanou celou cibuli, nakrájený brambor. Po změknutí fazolí polévku... více o Fazolová polévka (Morava)
Do 2 litrů vody dáme vařit namočené fazole a přidáme 2 bujony. Přivedeme k varu. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme. Poté přidáme... více o Fazolačka
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme. Scedíme a přidáme ostatní ingredience, nakrájené na kousky. Ochutíme nálevem z ryb, solí a pepřem.... více o Silvestrovský fazolový salát
Namočené fazole vaříme 40 minut. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme 3 lžíce propasírovaných fazolí (abychom se zbavili slupek), odstavíme. Zamícháme... více o Babiččiny fazolemi plněné papriky na pátek
Fazole mungo uvaříme a scedíme (pozor na rozvaření, jsou uvařené rychle). Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer a na kolečka... více o Zelenina na kari II.
V hluboké pánvi, osmahnout nasekanou cibuli, za občasného míchání vložit mleté maso a vydusit doměkka. Přidat kmín, lžíci kečupu, špetku pálivé... více o Fazolový guláš s mletým masem
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole. Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250... více o Francouzské fazole
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory... více o Fazolová polévka II.
Cibuli , 10 sec., přidejte olej , 3min. 100°C, nasypte papriku. Míchejte , 5sec., přidejte fazole, dolijte vodou 1 litr. Přidejte Masox, sůl, pepř,... více o Fazolový guláš V.
Uvaříme fazole do měkka, scedíme. Nakrájíme cibuli na kostičky, špek na kostičky, osmažíme na pánvi a na závěr přidáme kečup. Scezené fazole dosolíme... více o Fazole mňam