Já jsem Spaghetti Carbonara poprvé ochutnala asi před sedmi lety v italských Dolomitech a hned po prvním ochutnání jsem si je zamilovala. Od té doby...
více o Spaghetti Carbonara
V osolené vodě uvařte 500 g těstovin. Po uvaření je vložte do mísy a ochlaďte studenou vodou. Proceděné těstoviny smíchejte s 1 polévkovou lžicí...
více o Řecký těstovinový salát
Krevety zbavíme skořápky, aby nám zůstala hlava i ocas neporušený a položíme na plech do trouby.
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a...
více o Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer.
V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte...
více o Zeleninová polévka na řecký způsob
Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte asi hodinu nabobtnat (pokud spěcháte, můžete ho asi 10 minut povařit). Pak ho slijte a vymačkejte vodu.
Mátu a...
více o Tabbouleh
Sůl, pepř a vinný ocet smícháme s extra panenským olivovým olejem Minerva. Přidáme houby a petrželku a necháme marinovat po dobu jedné hodiny.
Na...
více o Manitaro salát
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,...
více o Hovězí nudličky se zeleninou
Souvlaki:
Vepřovou panenku naporcujete na menší kostky, zelené papriky pokrájejte na plátky, cherry rajčátka rozdělte na polovinu, prosciutto...
více o Souvlaki s tzatziki
Mrkev i cibuli oloupejte. Mrkev najemno nastrouhejte. Cibuli najemno nakrájejte. Oboje dejte do salátové mísy.
Do menší misky nalijte olej. Všechno...
více o Marocký mrkvový salát
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z...
více o Pohankové zeleninové placky
1. Omyjeme a na plátky nakrájíme kuřecí prsa.
2. Do misky dáme (podle chuti) grilovací koření, bazalku, čerstvý rozmarýn a olivový olej.
3. Na pánev...
více o Kuřecí biftek
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a...
více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava.
Nejprve...
více o Boloňské ragú s tagliatele
Kuskus nasypeme do mističky, ve které budeme podávat, přidáme lžičku oleje, trochu soli, čerstvou bazalku natrhanou na malé kousky a zalijeme vařicí...
více o Kuskus senzeleninou v moderním provedení
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené...
více o Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Všechnu zeleninu omyjeme, rajčátka - s přihlédnutím k jejich velikosti - rozpůlíme minimálně na poloviny, olivy nakrájíme na tenká kolečka, ledový...
více o Salát s rukolou a olivami
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit...
více o Smažený losos s avokádovým pyré
Špagety uvaříme al dente. Scedíme.
V misce smícháme olej, parmazán a citronovou šťávu na hladkou kašičku. Přidáme ke špagetám a pořádně promícháme....
více o Spaghetti al limone
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Špagety dáme do osolené vroucí vody, po změknutí zamícháme a necháme vařit na mírném plameni bez pokličky zhruba 10-12 minut, dokud nebudou al-dente....
více o Špagety s olivami - dražší verze
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé...
více o Bruschetta (Topinka)
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Ledový salát nakrájíme na kostičky.
Vše...
více o "Zelný" salát s řapíkatým celerem
Příprava salátu:
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu...
více o Caesar Salát s kuřecím masem
Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového...
více o Kuskus s tuňákem a zeleninou
Přihlížejíc pro kolik osob vaříme, rozpěníme v dostatečně velkém hrnci na extra panenském oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
Až cibule začne být...
více o Lilková krémová polévka
Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme - postupně přiléváme vodu.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka...
více o Španělské rizoto
Nejprve si připravíme marinádu z jemně nakrájené cibule, půlky svazku petrželové natě, citronové šťávy z jednoho citronu a olivového oleje.
Do již...
více o Šťavnatý tuňák
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud...
více o Ledový salát s extra zálivkou
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl...
více o Italský melounový salát s mozzarellou
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem.
**Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte...
více o Pět tapenád
Pohanku zalilejeme vařící vodou a 3 minuty vařime, poté přikryjeme pokličkou a necháme dojít a následně vychladnout.
Studenou pohanku smícháme s...
více o Rukolový salát s pohankou
Kuskus promícháme s olejem a zalejeme horkou vodou (cca 1-2 cm nad), necháme 10 minut odstát. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky šunku, papriku,...
více o Kuskus salát
Dáme si předehřát troubu (na max. výkon).
Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje)...
více o Plněná cuketa a lilek
Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní...
více o Křupavý jarní salát
Zeleninu nakrájíme na kousky (velikost dle libosti) a z ostatních ingrediencí připravíme zálivku, kterou dochucujeme dle vlastní chuti. Pozor na sůl,...
více o Jarní salát s jogurtovou zálivkou
Hrst vloček necháme odmočit ve vodě nebo v mléce, pokud máme drcené stačí chvilka.
Poté je scedíme a pridáme do nich vajíčka a nadrcené vlašské ořechy...
více o Ovesné vločky na sladko
Odkrojené "steaky" z lososa omyjeme a osušíme od přebývající vody. "Steaky" osolíme, opepříme a připravíme si bylinky. Z rozmarýnu odstraníme stonky...
více o Losos na bylinkách
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi, kromě vody, rozmixujeme. Komu chutnají ostřejší chutě, přidá do mixéru stroužek česneku....
více o Bazalkové tofu
Čerstvé krevety oloupeme: Ponecháme hlavu a ocas, odstraníme pouze skořápku z trupu. Odstraníme střívko. Oloupané krevety naložíme do připravené...
více o Grilované obří krevety
1) Nejdříve uvaříme cizrnu do měkka (která předtím bobtnala 12 hodin ve studené vodě). Všechnu vodu po vaření slijeme.
2) Na pánvi rozehřejeme trochu...
více o Cizrnový salát s restovanou paprikou
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky...
více o Lečo s Jalapeňos
V malé misce smíchejte česnek a ocet a nechte stát 15 minut .
Ve velké míse smíchejte : mrkev , jablko , cibulku , petrželku a brusinky .
Olej a med...
více o Navinulý mrkvový salát