Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky...
více o sekaná s olivami
Omytá a osušená králičí stehna osolíme a upečeme v troubě za občasného podlévání na slanině a cibuli.
Na estragonovou omáčku si připravíme světlou...
více o Králík s estragonovou omáčkou
Mladou mrkvičku očistime a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. Odkrojíme zelené jarní cibule. Bílou část necháme vcelku.
Rozpustime máslo, přisypeme...
více o V - Cukrová mrkvička s cibulí
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří,...
více o Bearenská omáčka
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme.
Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na...
více o Bravčové rezne s jablkami
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno,...
více o Hořčičná omáčka
Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev a cukety nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Opékáme asi 5 minut na másle. Přilijeme smetanu, necháme přejít...
více o Filé na zelenině
Z chleba odkrojíme kůrku a najemno jej rozdrobíme. Na rozpáleném oleji chléb a zeleninu zprudka opečeme. Okořeníme. Řízky omyjeme, osolíme, opepříme....
více o Nadívaná kuřecí prsíčka