Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso... více o Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na sebe ("lepit" vodou). Před... více o Sýrové paštičky švýcarské
Troubu předehřejeme na 180 °C, utřeme vejce s olejem, přidáme podmáslí, mouku s kypřícím práškem, solí, kmínem, sýrem, promícháme. Plníme do formiček,... více o Sýrové muffiny s kmínem
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme větší kousky... více o Zapékané medailonky s omáčkou Mornay
Sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky, šunku na nudličky. Jablko a okurky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.... více o Sýrový salát II.
Sýr a vejce nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Lépe chutná druhý den.... více o Ementálová pomazánka
Salám Junior, který jsem koupila vcelku, si nakrájím asi na 1/2 cm kolečka a ty pak nakrájím na üzké nudličky. Stejně tak sýr nakrájím na úzké... více o Salát ze salámu Junior
Hladkou mouku spolu s máslem, solí, pepřem, jemně nastrouhaným ementálem a vejcem zpracujte na hladké těsto a nechte chvilku rozležet. Pak je rozdělte... více o Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Radicchio očistíme, omyjeme, osušíme, natrháme na sousta. Vinné hrozny omyjeme, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ementál nakrájíme na... více o Radicchiový hroznový salát
Mouku nasypeme na hromádku na vál, posolíme, uděláme v ní důlek do kterého vyklepneme vajíčko, přidáme máslo nakrájené na kousky, zpracujeme, zabalíme... více o Sýrový koláč po bündensku
Plátek sýra položíme na talířek, který můžeme použít do mikrovlnné trouby. Vložíme do mikrovlnky a rozpékáme 1-1,5 minuty na 800 W. Rozpečený sýr... více o Rozpečený sýr
Co nejrychleji zpracujeme křehké těsto, vmáčkneme do formy (nejlépe kulaté) a necháme chvilku odpočinout. Poté několikrát propíchneme vidličkou střed... více o Pórkový koláč se sýrem
Cibuli nasekáme nadrobno a polovinu opečeme dozlatova na jedné lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem, osolíme, opepříme a okořeníme... více o Karbanátky zapečené s bramborami
Do hrnce dáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, celou cibuli, a 1 a 1/2 l vody. Uvedeme do varu a vložíme oprané kuřecí... více o Cibulačka s kuřecím masem
Vykostěné kotlety naklepeme, po obou stranách osolíme a okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Důkladně. Plátky masa musí být po obou stranách červené.... více o Ementálská pečeně II.
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu... více o Bramboráky sváteční
Vejce, salám a cibuli nasekáme nadrobno, smícháme a spojíme s majolkou. Vmícháme koření. Můžeme vmíchat i zbytky tavených sýrů či salámu z ledničky.... více o Tříbarevná pomazánka
Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také... více o Domácí bramborový švýcarský salát
Listové těsto vyválíme, nakrájíme na pásky a natočíme na plechové trubičky jako klasické trubičky a upečeme. Smetanu, žloutky, máslo, strouhaný sýr a... více o Sýrové trubičky
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla... více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Těstoviny uvaříme ve větším množstvý osolené vody do měkka. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Pokapeme lžičkou oleje. Česnek rozetřeme s... více o Těstoviny po provensálsku II.
Připravíme si celou panenku - tím myslím maso, špikovacím nožem doprostřed prořízneme díru a promažeme jí hořčicí, dále do ní vložíme na proužky... více o Rock 'n' Roll to panna
Na oleji usmažíme volská oka a necháme je vychladnout. Smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem a oka obalujeme jako řízek, osmažíme a podáváme s... více o Řízek z vajec
Plátky kotlety lehce naklepeme a osolíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme nahrubo strouhaným ementálem, paprikou a zalijeme šlehačkou. Přiklopíme... více o Ementálská pečeně
Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky,... více o Šunkový salát
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a maso a opékáme asi 5 minut. Vsypeme rýži a necháme ji... více o Rýžový dort s krůtím masem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme... více o Gratinovaná játra
Toustový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme ho na pánvičce s prolisovaným česnekem, osolíme a posypeme oregánem. Salát natrháme na malé kousky,... více o Salát z Říma s vinnou zálivkou
Salám nakrájíme na polokolečka, sýr na tyčinky, papriku na proužky a cibuli na kroužky. Kukuřici krátce spaříme, přidáme ocet, sůl a pepř. Přilijeme... více o Salát se salámem, sýrem, kukuřicí a paprikou
V remoskové míse opražíme na plátky nakrájenou slaninu a rozložíme ji po dně. Na každý plátek chleba položíme plátek sýra a klademe do mísy dokola na... více o Tousty zapékané v remosce
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a... více o Mexická polévka v bochníku chleba
Smícháme všechny přísady pro toust a namažeme na chléb. Cibuli usmažíme na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme mouku a vaříme cca 2 minuty. Přidáme... více o Francouzská cibulová polévka s Velšským toustem
Smícháme mouku, teplé mléko, rozdrobené droždí a 15 minut necháme stát. Potom smícháme rozpuštěný margarín, sůl a vejce, přidáme k mouce a spolu... více o Sýrovo-šunkový dort
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se strouhankou, vejci, mlékem, žloutkem a kořením. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát asi 1 cm... více o Sýrové řezy
Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby,... více o Květák zapékaný se sýrem
Tavený sýr vyšleháme s máslem, vmícháme strouhaný ementál, prolisovaný česnek, jemně nastrouhanou cibuli a nastrouhaná vejce. Dobře promícháme. Není... více o Ementálská pomazánka
Maso nakrájíme přes vlákna - 2 plátky na porci - naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a upečeme na oleji. Na jedno filé položíme ananas podušený na... více o File Montreal
Prosátou mouku dáme do mísy a ve středu uděláme jamku. Cukr s kvasnicemi rozmícháme v trošce teplého mléka a vylijeme do středu udělané jamky v mouce.... více o Muffinky sýrovo-slaninové
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli. Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme... více o Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, pomačkáme, přidáme horké mléko, poloviční dávku másla a vyšlehame hladkou bramborovou kaši... více o Vejce zapečná v bramborové kaši
Párky nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou a spařené zelí. Zalijeme marinádou z octa,... více o Švýcarský sýrový salát
Naporcované kuře osolíme, opepříme drceným pepřem, orestujeme na másle s olejem. Přeložíme do remosky (trouby), zalijeme vínem a pečeme do měkka. Do... více o Kuře na ementálu
Těstovinová vřetena uvaříme se slané vodě do měkka, kuřecí prsíčka zprudka orestujeme na oleji pokrájená na kostičky, rajčata rovněž nakrájíme na... více o Zapékané těstoviny s kuřecím masem a hráškem
Vymažeme alobal máslem, osolený, opepřený, potřený česnekem, paprikou, naložený do smetany plátek masa vložíme na alobal. Poklademe plátek potřený... více o Labužnické kotlety
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným... více o Rusalka
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu. Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a... více o Zákusek k mariáši
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli... více o Alpské brambory
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,... více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Plátky sýra stočíme do kornoutku a upevníme párátkem. Změklé máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh a s trochou smetany vyšleháme v hladký krém,... více o Sýrové kornoutky plněné pikantním tvarohem
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Krajíčky rohlíků pomažemem máslem, vtiskneme do strouhaného ementálu a ozdobíme... více o Chuťovky s ementálem