Maso nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na sádle, přidáme usekanou cibuli, rajčatový protlak, sladkou papriku, pepř a sůl. Mírně podlijeme a...
více o Polévka Puebla
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme,...
více o Olomoucký sekaný řízek
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sníh...
více o Sýrový nákyp se smetanou
Vývar přivedeme k varu. Žloutky rozšleháme ve smetaně a za stálého míchání je vmícháme do vařícího se vývaru. Poté polévka již nesmí vařit.
Na pánvi...
více o Hovězí polévka se sýrem
Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a...
více o Špíz Bílé paní
Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,...
více o Kýta po brněnsku
Máslem vymažeme formu a na zbylém másle opražíme mouku. Zalijeme ji trochou vody, osolíme, ochutíme muškátovým květem a provaříme na hustou kaši....
více o Nákyp z rybího filé
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky...
více o Rýžový nákyp s brokolicí
Bochník rozřízneme na dvě kola a lehce vyloupneme střídku. Máslo vyšleháme s taveným sýrem a do poloviny pěny přidáme nastrouhanou nivu. Z této pěny...
více o Sýrová chlebová mísa
Kostičky chleba namočíme ve víně. Maso z lososa omyjeme, osušíme, vykostíme a najemno posekáme. Promícháme s cibulí, chlebem, posekanými bylinkami,...
více o Karbanátky z lososa
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min....
více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, krátce...
více o Drožďový eidam
Párky oloupeme a z jedné strany podélně nařízneme. Plátky sýra nakrájíme na proužky a vložíme je do zářezu. Každý plátek ovineme bůčkem, posypeme...
více o Labužnické párečky
Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme...
více o Gratinovaný losos
Z mouky, soli, vody a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočívat. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek, dáme na plech pod gril, a až...
více o Krůtí závin
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které pokapeme citronovou šťávou. Nízkou zapékací formu vymažeme, vysypeme a vložíme do ní...
více o Zapečené filé po cikánsku
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
Rozsekaný květák dáme do...
více o Gratinovaný květák
Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly, nebo na špejle střídavě napichujeme plátky masa, sýra, cibule a rajčat....
více o Horalské ražniči
Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a...
více o Plněná krůtí pečeně
Roštěnky naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a jemně poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji na rozehřátém oleji....
více o Roštěnky pod sněhem
Naklepané kuřecí řízky osolíme, obalíme v mouce, potom ve vejcích rozšlehaných s částí dávky strouhaného sýra a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené...
více o Gratinované řízky s chřestem
Cibulku nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé. Rozpůlíme papriku, očistíme ji a lusk omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka...
více o Krůtí rolky se zeleninou
Brambory i se slupkou opereme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, nasypeme na ně plátky brambor a zhruba 20 minut opékáme....
více o Zapékané brambory se šunkou a sýrem
Kuře opláchneme, osušíme a osolíme. Na pekáči zahřejeme olej a prudce maso orestujeme. Pak podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme doměkka. Těsně před...
více o Pivní kuře
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně...
více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Droždí rozdrobíme do 100 ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, olivový olej a zalijeme kváskem. Vypracujeme...
více o Minipizzy s olivami a salámem
Žampiony pokrájené na plátky podusíme na másle, osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řídkou pomazánku.
Telecí řízky nařízneme po obvodu na...
více o Gratinované telecí řízky
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Na žampiony rozklepneme vejce a posypeme je strouhaným sýrem. Potom...
více o Vejce zapečená se žampiony
Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je...
více o Zapékané brambory se zeleninou
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme...
více o Špagety zapečené se sýrem
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin...
více o Primátorské roštěnky
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě...
více o Ženevské řezy
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs vlijeme do vymazaného pekáčku...
více o Hrách zapékaný se zelím
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm rychle osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme. Utřeme...
více o Maso-žampionová bageta
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom jej rozložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a poklademe plátky šunky, zalijeme...
více o Zapečený květák se šunkou
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou....
více o Bramboráčky se sýrem
Z rohlíků odřízneme špičky. Pak je podélně z jedné strany rozřízneme, vydlabeme a potřeme máslem. Párky po obou stranách lehce opečeme, vložíme do...
více o Párky v rohlíku - grilované
Očištěnou kapustu vložíme do vody, uvaříme, scedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přidáme na kostičky...
více o Kapustový nákyp
Sýr nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, cibuli a rajčata také na plátky, očištěné papriky na dílky. Kostičky sýra obalíme do plátků slaniny a...
více o Sýrové špízy
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích...
více o Kapr smažený se sýrem
Z rajčat vykrojíme vršky a vydlabeme jadřince. Srovnáme je do vymazané ohnivzdorné misky a dáme pod ně vydlabané vnitřky. Chvíli zapékáme. Potom...
více o Vejce a la medici
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo a brynzu a přimícháme strouhaný sýr. Dochutíme sladkou paprikou, hořčicí a solí....
více o Míchaná sýrová pomazánka