Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran na kostky (2cm) pokrájenou dýni.
Pak plamen zeslabíme, přidáme nastrouhaný zázvor s...
více o Dýňové nudle
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor a...
více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Očištěnou a oloupanou zeleninu pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme olejem, promícháme a nasypeme na plech. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct...
více o Dýně s kořenovou zeleninou
Na pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme kostky očištěné dýně dozlatova, pak ztlumíme teplotu, přidáme kari koření, nastrouhaný česnek, zázvor a...
více o Čínská dýně
Dužinu z dýně pokrájíme, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou, promícháme.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, rum, citronovou kůru z...
více o Dýňový koláč s ořechy II.
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný...
více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme...
více o Dýňové pyré s bramborem
Vykoštěné kuře nasolíme a plát masa rozložíme na pomaštěný alobal kůží dolů. Do středu nandáme nádivku, pevně zabalíme pomocí alobalu a dáme do pekáče...
více o Kuřecí roláda s dýní
Recept je vyzkoušený a oblíbený a vždy mile překvapí strávníky z čeho to vlastně je.
1) Nejprve si připravíme suroviny, vymažeme a vysypeme formu.
2)...
více o Dýňová bábovka
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní...
více o Dýňový koláč (Pan di zucca)
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Vše vložíme do...
více o Dýňové placičky
Dužinu dýně umeleme na masové strojku a 10 min. podusíme.
Přidáme koření a šťávu, želírovací cukr a 5 minut prudce povaříme.
Dáme do sklenic, uzavřeme...
více o Džem ze žluté dýně