V hlubší pánvi rozpálíme olej, kousky masa opečeme, vytáhneme, do oleje dáme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájená rajčata,...
více o Z jedné pánve
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a...
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Ve velkém hrnci smícháme všechny ingredience za studena a přivedeme do varu. Zmírníme teplotu a vaříme, až je rýže měkká, asi 20 minut....
více o Kuřecí polévka s citronem a rýží
Vyložíme vymaštěnou zapékací misku střídavě cibulí a jablky a posupeme kmínem. Nahoru dáme strouhanku a kousíčky másla a přelejeme vývarem. Pečeme 1...
více o Cibule s jablky jako příloha
V hrnci rozpálíme olej a prudce v něm osmahneme na malinké kousky pokrájené kuřecí řízky. Když jsou dozlatova, přidáme pokrájenou cibuli a celer a asi...
více o Kuřecí polévka se šalvějí
V kastrolu rozehřejeme máslo, na něm dáme zesklovatět na jemná kolečka nasekané cibulky (jednu necháme na ozdobu) a přidáme na malé kostičky nakrájené...
více o Polévka z jarních cibulek
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou...
více o Kuře s dvěma omáčkami
Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou.
Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,...
více o Vepřové kotlety na žampiónech
Nakrájejte mrkev na 1 cm kolečka a dejte do hrnce o obsahu 3-4 litry. Přidejte vývar a karí a uveďte do varu na silném ohni. Zmírněte teplotu,...
více o Polévka z mrkve a koriandru
Slaninu osmahneme na oleji, přidáme maso a smažíme do zlatova. Přisypeme pórek a smažíme cca 5 minut. Pak zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme...
více o Fofr kuře Apetit
Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10...
více o Kuře za 35 minut
Kuře uvaříme a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme ho na porce a rozprostřeme po talíři, který předem ozdobíme listy hlávkového salátu. Mezitím...
více o Milionářské kuře
Kuřecí čtvrtky rozpůlíme, posypeme grilovacím kořením. Na pánev nalejeme olej, vložíme cibuli na čtvrtky, mrkev na kolečka a zprudka opečeme, pak...
více o Kuře v cibulovém hrnci
Kuře naporcujeme a naložíme na 12 hod. do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme, na výpeku, do kterého...
více o Kuře na francouzský způsob
Kuře potřeme máslem nebo olejem, posolíme, popepříme zevně i uvnitř, dutinu vyplníme neoloupaným česnekem. Zbylý česnek klademe na pekáč, na něj...
více o Kuře pečené se 40 stroužky česneku
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný...
více o Rizoto s vlašskými ořechy
Z mrkviček odložíme 4 pěkné, malé. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a přidáme mrkvičku, zakryjeme a na středním plameni...
více o Slavnostní mrkvičková polévka s medem
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu, kečup a...
více o Játrová čína
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou,...
více o Kuřecí stehna z Francie
Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme...
více o Řecká žloutková polévka se sýrem
Kůži kuřete prošpikujeme plátky pomeranče (zasuneme pod kůži) a kuře vložíme do pekáčku. Zeleninu nakrájíme na větší kostky a obklademe jimi kuře....
více o Pomerančové kuřátko
Na pánvi si rozehřejeme olej (nejlépe pánev wok), vložíme na nudličky nakrájené kuřecí maso se zázvorem a smažíme 4-5 minut, dokud maso slabě...
více o Ořechové stir-fry
Uvaříme si rýži a scedíme. Zatímco připravujeme rýži, osmahneme si na pánvi cibuli a šalvěj, dokud cibule nezesklovatí. Kuřecí maso nakrájíme na malé...
více o Risi e Bisi II.
Nudle dáme do velkého hrnce a zalijeme 1,2 l vody. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, stejně tak chilli papričku (vyndáme zrníčka, pokud nemáme...
více o Pikantní kokosová polévka
Do plátu umytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, stočíme do rolády a převážeme. Na pekáč dáme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme....
více o Pivní roláda
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm do zlatova cibulku, přidáme utřený česnek a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pak přidáme...
více o Polévka z bílých fazolí
Všechny ingredience na omáčku smícháme a vaříme 30 minut (jednotlivé ingredience dáme podle chuti). Vešleháme škrobovou moučku, přecedíme a necháme...
více o Pikantní vejce
Na másle opražíme na kostky nakrájenou zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, krátce opražíme, zalejeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme....
více o Pivní polévka
Ve velkém hrnci rozpusťte 25 g másla a dozlatova na něm osmažte nakrájenou cibuli. Kuře s vývarem dejte do hrnce, přidejte sůl a pepř. Přikryjte...
více o Perské kuře na bylinkách
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a...
více o Cibulačka z Provence
Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího...
více o Podzimní kuře
Mleté maso, nakrájené žampióny, nakrájený pórek a nakrájenou cibuli orestovat každé zvlášť. Vše přidat do vývaru, přivést k varu a za stálého míchání...
více o Sýrová polévka IV.
Nakrájejte dýni a cuketu v poměru 2:1 na centimetrové kostky. Přiveďte vývar do varu, přidejte všechny ingredience vyjma smetany, a snižte teplotu tak...
více o Polévka z dýně a cukety
Kuřecí játra uvaříme ve vývaru nebo ve vodě doměka (asi 10 min.), scedíme a dáme do mixéru. Přidáme vejce a trochu vývaru a rozmixujeme najemno....
více o Kuřecí játrovka
Kuřecí vývar poředíme vodou podle potřeby. Přidáme zeleninový bujón, rozmícháme a přidáme zeleninu (používám zmrazenou), dovedeme k varu a chvíli...
více o Jarní polévka se ztracenými vejci
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si...
více o Studená svačinka z horkého Maroka
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a...
více o Mexická polévka v bochníku chleba
Na lžíci oleje osmahneme drobně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a prudce smažíme, aby se opékalo. Průběžně promícháváme, aby se netvořily...
více o Polévka chilli con carne
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor,...
více o Kuřecí tažín
Kuře nakrájíme na kousky a napícháme na grilovací jehlice. Špízy namočíme v hořčici a necháme v lednici asi na 30 minut.
Mezitím si osmahneme pórek,...
více o Kuře s mrkvovou kaší
Na lžíci oleje orestujeme cibuli, nakrájený celer, rozetřený česnek, papriku, kumin a sůl. Přidáme čočku, kuřecí vývar a vaříme na mírném ohni do...
více o Čočkový pilaf
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250...
více o Francouzské fazole
Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho...
více o Zelná pálivka
Do kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev a necháme vařit. Mezitím si uděláme knedlíčky. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme...
více o Pórková polévka s drožďovými knedlíčky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným křenem (nebo potřeme krenexem). Jablka rozkrojíme na...
více o Kuřecí závitky s rozinkovou omáčkou
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek....
více o Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme....
více o Králík se zelím a mrkví