Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a... více o Kohout na víně
Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat.... více o Květáková / brokolicová minutka s masem
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme... více o Drůbeží salát II.
Maso okořeníme dle vlastní chuti, osmažíme ze všech dozlatova stran na trošce rozpáleného oleje a necháme zchladnout. Maso pokrájíme na malé kousky a... více o Drůbeží koktejl / salát
Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku... více o Masové ravioli s batáty a pažitkou
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Okořeníme (nejlepší jsou směsi na grilování nebo divočina od Vitany) a dusíme do měkka ve... více o Špecle od tetičky
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Připravíme si salátový dresing důkladným vyšleháním všech ingrediencí. Ten smícháme s kousky masa, kuličkami hroznového vína, cibulí a paprikou drobně... více o Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme... více o Marinované špízy
Vývar uveďte do varu, vsypte pokrájenou karotku a zlehka asi 20 minut povařte. Ke konci varu vložte maso. Nudle si uvařte zvlášť ve vroucí osolené... více o Jarní vývar s nudlemi a zeleninou
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, napícháme na jehlu a osmažíme na oleji. **Omáčka:** tvarůžky pokrájíme (nebo rozmixujeme), rozpustíme... více o Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce
Těstoviny uvaříme a slijeme. Na větší pánvi orestujeme drůbeží maso. K masu přidáme zeleninu, sýr, bazalku a vývar nebo vodu. Chvilku podusíme,... více o Těstoviny se sýrovou omáčkou IV.
Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přebytečné mléko vymačkáme a vmísíme do masa. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a znovu... více o Dalmátské čufty trochu jinak
Rozmícháme přísady na těsto a upečeme z něj na pánvi 4 placky. Necháme vychladnout. Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Špenátovo-masové rolky
Zpracujeme těsto na tortilly. Rozdělíme asi na 10 kousků. Vyválíme co nejtenčí placky (na velikost pánve). Rozpálíme teflonovou pánev (bez oleje) a... více o Plněné domácí tortilly s thajskou omáčkou
Na úvod je nutno říct, že tento recept je velmi náročný a je tedy vhodný spíše jen pro zkušenější a nadšené kuchaře, kteří vaření neberou jako... více o Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme. Oloupané a semen zbavené okurky... více o Okurky s masem
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky,... více o Květákový nákyp s kuřecím masem
Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme... více o Bramborovo-drůbeží karbanátky
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme. Uvařenou... více o Kaldoun
Drůbeží maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v mleté paprice. Zabalíme do plátku sýra a dvakrát obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko,... více o Drůbeží řízečky se sýrem
Naklepeme řízky, osolíme, posypeme ďábelským kořením (nebo mexickým atd.) a obalíme v hladké mouce. Na oleji prudce opečeme z obou stran. Vložíme do... více o Šťavnaté řízky v moravance
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme stehýnka a trochu orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky rajčata (spařená a... více o Uzené kuřecí stehýnko se zeleninou
Těstoviny uvaříme dle návodu, kukuřici na pařáčku rozmrazíme. Smícháme dohromady, okořeníme a osolíme dle potřeby. Na pekáč nalijeme trochu oleje,... více o Zapékané těstoviny s kukuřicí
Maso, zeleninu i brambor nakrájíme a uvaříme společně doměkka. Rozmixujeme, vmícháme máslo a ve vhodné teplotě podáváme. **Obměna:** místo kuřecího... více o Kuřecí příkrm pro malé děti
Květáku je jedna růžička a mrkve kousek. Maso vařené. Brambory podusíme v trošce vody spolu se zeleninou. Maso rozmixujeme s trochou vývaru a vše... více o Bramborové pyré s drůbežím masem pro děti
Drůbeží maso nakrájíme na kostičky, cibuli také a smícháme se všemi ingrediencemi. Necháme odležet nejméně 2 hodiny. Smažíme jako placičky. Jsou... více o Drůbeží placičky
Drůběž i s kostí a zeleninu necháme vyvařit (dáme-li maso do studené vody, bude vývar silnější), poté maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme a vrátíme... více o Drůbeží kaldoun
Pečené drůbeží maso (lhostejno jaké) odkostíme, z poloviny nakrájíme na kostičky a z poloviny umeleme. Z mouky, tuku a mléka si připravíme bílou... více o Nákyp z pečeného kuřete
Rajčata odkrojíme, vydlabeme. Na části oleje osmažíme cibulku, přidáme dužinu z rajčat, rýži a pár lžic vody. Krátce podusíme, přidáme maso, osolíme a... více o Lahodná plněná rajčata
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství oslené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Mušličková polévka s masem
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké... více o Zelené mole
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi upečeme na... více o Diplomatické palačinky
- sýr nastrouháme na hrubší nudličky - salám, okurky, vejce a cibuli pokrájíme na kostičky - osolíme, opepříme - přidáme hořčici a majonézu - lehce... více o Holandský sýrový salát II.
Čočku přebereme, namočíme ve studené vodě a necháme 24 hodin nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme studenou vodou s bobkovým listem a... více o Dietní čočková polévka s drůbežím masem
Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od kostry. Důležité je... více o Galantina z kuřete
Maso nakrájíme na ploché kousky. Kousky kuřete namažeme směsí z výše uvedených ingrediencí a v misce necháme uležet 24 hodin. Grilujeme na 250 °C nebo... více o Kuře po indicku