Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na větší kousky. Z pomerančů ostrým nožem okrájejte slupku a dužninu nakrájejte na kolečka. Granátové...
více o Salát s játry, pak choi a ovocem
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a...
více o Bramboráčky s játry
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo...
více o Žampionová směs s játry
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji si osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná pokrájená opepřená játra a dále...
více o Fazole s játry a zeleninou
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, která...
více o Játrové portobello
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra.
Po...
více o Játra s kari jablky
Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji...
více o Drůbeží výpečky
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme...
více o Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo...
více o Játra (nejen) se žampiony
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,...
více o Maminčiny kuřecí závitky
Na nádivku nechte nakrájené žemle změknout v mléce. Přidejte ostatní suroviny a dobře promíchejte.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Kuřátka vně i uvnitř...
více o Nadívaná jarní kuřátka
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte...
více o Písmenková polévka
Očištěná drůbeží játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut....
více o Játrová omáčka - snadno a rychle
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme...
více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme...
více o Vepřové kotlety plněné drůbežími játry
Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a...
více o Staročeská krupicová hlavička
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a naskládáme do pekáčku. Podlijeme...
více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v...
více o Žampionová játra
Umytá játra a slaninu nakrájíme na kousky. Potom na špejli napichujeme střídavě játra, slaninu, cibuli na měsíčky a papriku. Do oleje přidáme sůl a...
více o Játrové ražniči
Játra se nakrájí na nudličky a dájí se alespoň na 20 minut do nálevu. Játra zprudka osmažíme, pak přidáme nastrouhaný celer, který zakapeme ještě...
více o Játra s celerem
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a...
více o Sicilská směs
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem....
více o Drůbeží játra Monte Negro
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až...
více o Drůbeží játra rychlá a dobrá
Salát očistíme a natrháme na kousky. Jablka a žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou. Cibuli nasekáme na jemno a vše přidáme k salátu a jemně...
více o Zeleninový salát s játry
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou...
více o Medailonky z divočáka s kuřecími játry
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme.
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky...
více o Kuřecí maso na nádivce a bramborách
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme....
více o Drůbeží jatýrka se smetanou
Játra nakrájíme na nudličky, orestujeme, uděláme šťávu z kečupu, přidáme kápie a žampiony, mírně povaříme, dochutíme.
Příloha rýže....
více o Loupežnická játra
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle...
více o Pikantní směs
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme,...
více o Plněná kachna
Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo chilli popř. pálivou papriku.
Na...
více o Drůbeží játra na medu
Na sádle zpěníme do skolovata cibulku a anglickou slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme játra a dusíme. Až jsou játra měkká, osolíme a opepříme,...
více o Maminčina játra
Játra uvaříme a necháme ztuhnout.Cibuli nakrájíme najemno, usmažíme do měkka, přidáme mouku a uvaříme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme polévkové koření...
více o Játrová omáčka II.
Drůbeží játra umyjeme, vyřízneme žluč a nakrájime na nudle. Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, oleje dáme více než obvykle dávame, přidáme játra a...
více o Drůbeží játra recepčního
Z přísad uděláme těsto, vyválíme ho a vložíme na vymazaný plech. Játra nakrájíme na jemné proužky. Na oleji opražíme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Koláč s drůbežími játry
Cibule nakrájíme na proužky, a dáme spolu s česnekem do silně rozehřátého oleje na 30 vteřin. Pak posypeme hnědým cukrem a hned zamícháme rajčata....
více o Pikantní játra tety Milice
Játra rozmixujeme, vše smícháme. Dáme péci do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme velmi pomalu, asi 40 minut při 200 °C.
Jako teplé...
více o Játrový nákyp
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu, kečup a...
více o Játrová čína
Na drobně nakrájené zpěněné cibulce osmahneme játra nakrájená na hranolky, pokapeme dvěma lžícemi červeného vína a krátce podusíme. Do játrové směsi...
více o Sázená vejce s játry
Všechno pomeleme, pokud chceme mít paštiku jemnou, vše meleme alespoň 3 krát! Osolíme, trochu opepříme a dobře promícháme a plníme do 3/4 sklenic....
více o Domácí játrovka
Játra nakrájíme na nudličky, osmahneme na zpěněné cibulce, opepříme, smícháme s lečem.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce...
více o Čertova kapsa
Slaninu rozšvaříme a osmahneme cibuli.
Přidáme nakrájené vepřové maso, okořeníme a dusíme 30 min. K téměř měkkému masu přidáme játra vodou navlhčenou...
více o Paštika z drůbežích jater
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen...
více o Játra - super
Nejdříve osmažit cibulku, poté lehce orestujeme játra než pustí šťávu. Okořeníme solí, pepřem, chilli a červenou paprikou. Přidáme sojovou omáčku a...
více o Játrová omáčka