V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme.
Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není...
více o Těsto na italskou pizzu
Krajíce chleba zalijeme vodou a necháme do rána nasáknout. Pak vodu slijeme (ponecháme), neždímáme, jen chleba rozmixujeme.
Do mísy dáme hladkou mouku...
více o Bulky z chleba se semínky a ořechy
Pět krajíců chleba Šumava večer namočíme do studené vody, ve vodě je necháme do rána, ráno přebytečnou vodu slijeme (ponecháme), chleby neždímáme, jen...
více o Dalamánky z chleba
Postup v domácí pekárně: do pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr. Program těsto nebo...
více o Špaldové housky
Suroviny do pekárny vkládáme v následujícím pořadí:
mléko, máslo, žloutky, rum (kdo má rád, ale nemusí být), mouka, cukr, vanilkový cukr, citronová...
více o Povidlové buchty - těsto z domácí pekárny
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed vložte lžičkou náplň a cípy...
více o Volarské tvarohové koláčky
1) Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut).
2) Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek.
3) Těsto...
více o Pizza Quattro Formaggi
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, droždí, sůl, cukr a vlažné mléko. Zaděláme a necháme kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl a vykoulíme koule...
více o Pizza přímo od Itala ;) ♥
Část mléka zahřejeme, aby bylo vlažné, nadrobíme do něj droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a na teple necháme vykynout. Tento kvásek pak přilijeme do...
více o Nadýchané domácí rohlíky
Mouku dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, prášek do pečiva a promícháme. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a do...
více o Báječné máslové koláčky - nejen svatební
Mouku prosypeme do mísy. Přidáme tvaroh, špetku soli, cukr, olivový olej, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 min....
více o Bochánky s mozzarellou
Rozšleháme droždí s mlékem a necháme vykvasit. Poté všechny ingredience smícháme a zpracujeme těsto. Dáme do igelitového pytlíku, až pytlík vyplave,...
více o Sádlová kolečka
Nejdříve zaděláme na kvásek. Droždí rozetřeme s 2 lžičkami cukru, trochou mléka a lžící mouky. Necháme na teple vykynout. Mléko musí být vlažné!!!
Do...
více o Tvarohové lívanečky
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít.
Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené...
více o Bystřický vdolec
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky, přidáme trochu mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Máslo utřeme s cukry do pěny,...
více o Buchty z třeného těsta
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Změklé máslo utřeme s cukry, pak...
více o Kynuté skořicové uzlíky
Rozděláme na plech, vymastíme plech, dáme kečup nebo nastrouháme sýr, až na sýr další ingredience.
Na jednu půlku se může dát anglická slanina na...
více o Domácí pizza I.
1. Na kvásek smícháme 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamícháme a necháme vykynout.
2. Mouku osolíme, přidáme...
více o Makové koláčky
Do misky dáme mouku, sůl a cukr a mezitím do vlažného mléka rozdrolíme droždí, které necháme na minutku odstát. Droždí pak dáme do misky společně s...
více o Pizza se sýrem
Do vlažného mléka přidám droždí, sůl, cukr a dobře promíchám. Vzniklý kvásek smíchám s moukou, přidám vejce a olej. Nakonec do těsta lehce zapracuji...
více o Kynutý knedlík z mikrovlnky
Smíchejte mouku, cukr a sůl. V nádobě se ve směsi udělejte důlek, kam se rozdrobí kvasnice a nalije se zde část mléka, stačí trochu. Z toho, co jsme...
více o Tvarohové kynuté buchty
Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout....
více o Těšínská šoldra
Zaděláme kynuté těsto a po prvním vykynutí ještě jednou podebereme měchačkou, aby lehce spadlo a dáme znovu nakynout. Pak si těsto nakrájíme na stejné...
více o Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které...
více o (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
Dlouho jsem nemohla najít žádný recept na koláčky, který by mi chuťově vyhovoval a tak jsem si vymyslela vlastní hrnkový.
Na 45 ks koláčků (průměr cca...
více o Posvícenské koláčky III.
Droždí nechte vzejít v mléce s trochou cukru a spolu s ostatními přísadami vypracujte na vláčné těsto. Nechte nejméně půl hodiny na teplém místě...
více o Buchtičky se šodó
Vše zaděláme dohromady v těsto a necháme ve velkém hrnci přiklopeném pokličkou v lednici 24 hodin.
Poté oddělujeme kousky těsta a v hladké mouce...
více o Langoše jako ze stánku
Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu...
více o Vdolky s jablečným rozvarem
Mouky dáme do mísy, přidáme cukry a špetku soli, promícháme a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme částí mléka,...
více o Vdolky s borůvkovým žahourem
Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přilijeme decilitr vlažného mléka a trošku...
více o Kynuté máslové koláčky
Tento recept jsem dostala a je tak výborný, že jsem se chtěla podělit. :)
Nejdřív uděláme kvásek: vlažné mléko, rozdrobím droždí a přidám trošku cukru...
více o DIA vánočka II.
Jogurt, vodu, olivový olej, mouku, cukr, sůl, droždí a koření v tomto pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto...kynutí /u mojí pekárny...
více o Jogurtový chlebík
Mléko, dýni, droždí, rum, skořicový cukr, sůl, vejce a polohrubou mouku dobře rozmícháme a necháme v teple čtvrtinu vzejít (nakynout). Pak ještě...
více o Dýňové lívanečky - kynuté
Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme...
více o Domácí chleba z žitné mouky
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší...
více o Jemné tvarohové lívance - kynuté
Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky si připravte kvásek.
Přidejte jej k mouce se solí a zbylými surovinami a zpracujte na vláčné,...
více o Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
**Množství surovin na 2 plechy.**
Do vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
Na vál prosejte mouku, osolte ji a uprostřed...
více o Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které...
více o Tradiční trdelník
Těsto:
Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min.
Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme...
více o Pečené donuty
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do...
více o Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Prosátou mouku vložíme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Na to nalijeme asi pět lžic vlažné vody. Z takto upravené mouky...
více o Pizza s brokolicí
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední, program Kynutí (Těsto).
Poté vytvoříme dalamánky,...
více o Dalamánky IV.
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme...
více o Kynuté knedlíky plněné masem
Nejprve začneme kváskem - do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv tekutiny -...
více o Chleba "Šumava"
Mrkev poduste asi 15 minut na másle s oběma cukry a pepřem (případně rumem) a nechte vychladnout. Do mouky se solí, cukrem a citronovou kůrou...
více o Originální vysočinské mrkvance
Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek,...
více o Croissanty s čokoládou
Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí,...
více o Bramborová buchta slaná
Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto.
Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a...
více o Domácí světlý bochník s kmínem