• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí

Droždí

Podobné ingredience

  • Lahůdkové droždí
  • Sušené droždí
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Jablkový kynutý koláč

Jablkový kynutý koláč

Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na... více o Jablkový kynutý koláč

Buchta s náplní z jablek a mrkve

Buchta s náplní z jablek a mrkve

Z mouky tuku, cukru, soli, žloutků a vykynutého kvásku zaděláme vláčné nelepivé těsto a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí rozválíme plát a krájíme... více o Buchta s náplní z jablek a mrkve

Buchta s klobásou

Buchta s klobásou

Z mouky, droždí žloutků, mléka a špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Potom jej rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme... více o Buchta s klobásou

Domácí chleba v zahraničí

Domácí chleba v zahraničí

Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny.... více o Domácí chleba v zahraničí

Slaný kynutý závin

Slaný kynutý závin

Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout.... více o Slaný kynutý závin

Kynutý mřížkový koláč

Kynutý mřížkový koláč

Ve vlažném mléku rozpustíme droždí, přidáme mouku, rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Potom... více o Kynutý mřížkový koláč

Chlebové bochánky podle Taru

Chlebové bochánky podle Taru

Do vlažné vody zamícháme ovesné vločky, cukr, sůl a droždí. Přidáme mouku, promíchame, vlijeme olej a zpracujeme rukama ve vláčné nelepivé těsto.... více o Chlebové bochánky podle Taru

Křupavé domácí rohlíčky

Křupavé domácí rohlíčky

Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které... více o Křupavé domácí rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Ze surovin (kromě škvarků) vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 bochníčků. Z každého vyválíme kulatou placku a tu rozdělíme na 16 dílků. Potřeme... více o Škvarkové rohlíčky

KOBLIHY SVÁTEČNÍ

KOBLIHY SVÁTEČNÍ

Z části cukru,mouky,droždí a poloviny mléka uděláme kvásek a necháme kynout. Mouku prosijeme do mísy,přidáme kvásek,s máslem a cukrem rozetřené... více o KOBLIHY SVÁTEČNÍ

Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Pizza z kynutého těsta s mletým masem…

Z droždí, cukru a trochy mléka uděláme kvásek, vlijeme do osolené mouky, přimícháme olej a vejce a zbylým mlékem vypracujeme hladké těsto, které... více o Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Bramborové koblížky

Bramborové koblížky

Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci... více o Bramborové koblížky

Kynuté plněné rohlíčky

Kynuté plněné rohlíčky

Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku.... více o Kynuté plněné rohlíčky

Langoše II.

Langoše II.

Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny... více o Langoše II.

Langoše po maďarsku

Langoše po maďarsku

Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem... více o Langoše po maďarsku

Langoše se zelím

Langoše se zelím

Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme... více o Langoše se zelím

Karbanátky z ovesných vloček s droždím

Karbanátky z ovesných vloček s droždím

Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s... více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím

Mrkvové knedlíky

Mrkvové knedlíky

Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme... více o Mrkvové knedlíky

Tvarohové rohlíčky II.

Tvarohové rohlíčky II.

Na vál prosejeme mouku, doprostřed pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko, do kterého nadrobíme droždí a vytvoří se nám kvásek. Nakonec do těsta... více o Tvarohové rohlíčky II.

Chléb a housky na příští ráno

Chléb a housky na příští ráno

Kvasnice míchejte v hrníčku s cukrem dokud se nerozpustí. Mouku dejte do zadělávací mísy, přidejte olej, 1/4 l vody a rozpustěné kvasnice. Těsto... více o Chléb a housky na příští ráno

Domácí chléb II.

Domácí chléb II.

Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na... více o Domácí chléb II.

Italská pizza II.

Italská pizza II.

Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,... více o Italská pizza II.

kynutá cmunda II.

kynutá cmunda II.

kvásek: kvasnice nadrobit, lehce pocukrovat, zalít vlažným mlíkem a zasypat moukou - nechat nakynout. Do kvásku nasypeme mouku, zbytek mlíka nebo... více o kynutá cmunda II.

30 minut
Pirožky s jablkovou náplní

Pirožky s jablkovou náplní

Připravíme kynuté těsto a rozválíme je. Tvořítkem vykrájíme pirožky, tj. větší kolečka, které naplníme nádivkou. V půli je přeložíme dobře stiskneme... více o Pirožky s jablkovou náplní

Jablečné lívance

Jablečné lívance

Z droždí připravíme kvásek, přidáme sůl, cukr, vejce, mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout. Pak přidáme tence nakrájená... více o Jablečné lívance

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík

Rozpeky

Rozpeky

Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto... více o Rozpeky

40 minut
Grahamový chléb

Grahamový chléb

Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do důlku přidáme mléko (vodu) a lžičku cukru. Řádně promícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme sůl,... více o Grahamový chléb

Chlebové placky se sýrem a olivami

Chlebové placky se sýrem a olivami

1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,... více o Chlebové placky se sýrem a olivami

Veka z bramborového těsta

Veka z bramborového těsta

Z tohoto množství upečeme dvě veky (10 porcí). Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém... více o Veka z bramborového těsta

Bramborová pizza III.

Bramborová pizza III.

Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.... více o Bramborová pizza III.

bramborový kynutý koláč

bramborový kynutý koláč

Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme škvarky, sádlo, zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Pak... více o bramborový kynutý koláč

Bramborové langoše II.

Bramborové langoše II.

Do teplého mléka vmícháme rozdrobené kvasnice a necháme v teple kynout. Potom zpracujeme s vlažnými nastrouhanými brambory, moukou prosátou se solí,... více o Bramborové langoše II.

Vánočka V.

Vánočka V.

Droždí v hrnku rozdrobíme, smícháme s trochou cukru, zalijeme polovinou vlahého mléka a zakryté čistou utěrkou dáme kynout do tepla. Změklé máslo... více o Vánočka V.

kynutý jablkový koláč

kynutý jablkový koláč

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce,... více o kynutý jablkový koláč

bagety

bagety

5 baget (Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal.) Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a... více o bagety

chléb pitta

chléb pitta

Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat... více o chléb pitta

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s asi 20 g cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak... více o Kynuté těsto - základní recept

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s... více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Žerbó řezy

Žerbó řezy

Do mouky rozsekáme máslo, přidáme cukr, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejce, žloutek a mléko, zaděláme těsto. Necháme odpočinout v chladu cca 1... více o Žerbó řezy

Dobré preclíky

Dobré preclíky

Připravíme si kvásek, nalijeme ho do připravené mouky, másla, cukru a soli. Těsto musí být hustší. Z vykynutého tvoříme tenké preclíky, potřeme je... více o Dobré preclíky

Langoše VI.

Langoše VI.

Kvásek zpracujeme s vlažným mlékem, moukou. Necháme trochu vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Mísu přikryjeme igelitem a dáme do... více o Langoše VI.

Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Vypracujeme šlehačem ihned těsto, rozdělíme na 8 částí.Každou část vyválíme na kruh, radýlkem rozdělíme na 8 dílků.Plníme od širší části ku špičce... více o Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Staročeská vánočka

Staročeská vánočka

Všechny suroviny si připravíme na stůl, aby vše mělo stejnou, pokojovou teplotu. Mléko navíc přihřejeme. Začneme kváskem – čím méně si kuchařka věří,... více o Staročeská vánočka

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarky umeleme nebo velmi jemně nasekáme a smícháme se 150 g prosáté mnouky. Zabalíme do fólie a necháme v chladu. Droždí rozdrobíme do 1 dcl... více o Škvarkové placky

45 minut
Masove tasticky od Mustafy

Masove tasticky od Mustafy

Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout. Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame... více o Masove tasticky od Mustafy

90 minut
Vánočka IV.

Vánočka IV.

Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme... více o Vánočka IV.

VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE

VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE

Do všech přísad přidáme kvásek, který jsme připravili z vlažného mléka,kvasnis, trochy mouky a cukru, špetky soli, a vypracujeme tužší těsto- nesmí se... více o VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE

Pizza čtyř ročních období

Pizza čtyř ročních období

Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout. Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na... více o Pizza čtyř ročních období

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě borůvkami a překryjeme posypkou.... více o Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Segedínský guláš
Segedínský guláš
30
Kozí brada - novoroční zelňačka
Kozí brada - novoroční…
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan Markleová v problémech: Žaloba o 225 milionů!

Meghan Markleová v problémech: Žaloba o 225 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Nedávno navštívené recepty:

Perník II. Pórková polévka s drožďovými knedlíčky Makovník
Linecký tvarohový koláč Piškotové řezy s angreštem Hrníčkové knedlíky
Punčové řezy - jako z cukrárny :-) Těstoviny s kozím sýrem Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky Kokosovo-datlový koláč Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Další doporučené ingredience:

Dortový piškot Dračí klobása Dračí ovoce (pitahaya) Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený kmín Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
Drůbeží salám Drůbeží šťáva Knorr Drůbeží šunka Drůbeží vývar Drůbky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact