Z uvedených surovin vypracujeme v míse těsto, z něhož lžící na vále vykrajujeme malé buchtičky, které plníme náplní, klademe na vymazaný plech,...
více o Zadělávané nekynuté buchtičky
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
Až se začne srážet a vytváří...
více o Drožďová pomazánka II.
Droždí a sýr nastrouháme a spojíme s vejcem mlékem,osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.tvoříme menši karbanátky.
PŘILOHA:bramborová kaše...
více o KARBANÁTKY S NIVOU
Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené kvasnice. Mícháme, až se rozpustí, pak podlijeme troškou mléka, přidáme vejce,...
více o Kvasnicová pomazánka
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do...
více o Křehké šátečky
Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka a kvasnic, pak smícháme s ostatními surovinami (Heru musíme nechat předem změknout) a necháme trochu vykynout....
více o Babiččiny pochválené rohlíčky
V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo....
více o Ostatkové koblihy (masopustní)
Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka uděláme kvásek a dáme kynout. Mezitím si na vál prosyjeme mouku, rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli,...
více o Zmrzlé koláče
Smícháme mouku, sůl a zalijeme mlékem ve kterém jsme rozpustili droždí a špetku cukru. Uhněteme těsto, které necháme vykynout.
Z těsta tvoříme tenké...
více o Rychlé langoše
Smícháme mouku, cukr, tuk (olej), sůl, mléko do kterého nadrobíme droždí, vše smícháme v řídké těsto, které necháme kynout (35 minut).
Jablka oloupeme...
více o Jablka v těstě
Uděláme kvásek, mírně osolíme. Do mouky přidáme kvásek, kmín, zaděláme řidší těsto. Po vykynutí odkrajujeme menší kousky a rukama uděláme tenké placky...
více o Langoše mé maminky
Z droždí, cukru a mléka zamícháme v hrnečku kvásek a necháme vzejít. Na vále prosijeme mouku přidáme prášek do pečiva změklý tuk, vejce, špetku soli a...
více o Plněné šátečky
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,...
více o Bramborka
Do mouky vmícháme trochu soli, rozemneme v ní máslo, přidáme cukr a kůru z citrónu, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru, vypracujeme tuhé lesklé...
více o Vánočka bez vajec
Droždí rozmícháme se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout. Změklé máslo napěníme s cukrem,...
více o Máslová vánočka
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a...
více o Babiččina vánočka
Připravíme kvásek: Do 0,1 l vlažného mmléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a dobře promícháme. Necháme kynout na teplém místě.
Na vále zpracujeme...
více o Slané sýrové rohlíčky
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na...
více o Chala - židovský sváteční chléb
Uděláme kvásek (1dcl vody,droždí, 4lžíce mouky).
Do mísy dáme mouku, sůl,kmín,fenykl a nasucho promícháme. Přidáme vykynutý kvásek a s 5 dcl vlažné...
více o Pečivo - Chléb domácí (úprava Kav.)
Z trochu mouky, cukru a droždí uděláme kvásek. Vejce a žloutek ušleháme s cukrem v páře, přidáme mouku, kvásek, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné...
více o MOUČNÍKY-Koblihy ll
Do mísy presejeme mouku, do jejího středu uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Zalejeme je vlažným mlékem, oslazeným lžící cukru, odspodu zlehka...
více o Mazanec III.
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme...
více o Kynuté knedlíky II.
Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme. 3 až 4 den bochánky dáme na...
více o Peciválky III.
Vše se postupně nahází do domácí pekárny a zvolí se základní tří hodinový program.
Jinak řečeno - vše se smíchá dohromady a hněte se půl hodiny, nechá...
více o Hrušková buchta
Na másle se rozpustí kvasnice a přidá se na kolečka nakrájená část pórku, pak se přidá hladká mouka a udělá se jíška. Zalije se vývarem, přidá se...
více o Pórková polévka III.
Mouku, sůl, semínka a na okurkovém struhadle nastrouhaný salám smícháme ve velké míse, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme...
více o Dalamánky III.
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s...
více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Z mouky, cukru, mléka a droždí vymícháme těsto, dle potřeby přilijeme olej, mírně osolíme necháme nakynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát prohněteme...
více o Loupáčky
Uděláme kvásek (droždí, trochu vody, špetku cukru a trochu mouky) a vypracujeme kynuté těsto, spíš řidší. 1 hodinu necháme vykynout, potom tvoříme...
více o Langoše z vařené brambory
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku...
více o Domácí pizza
Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme...
více o Celozrnné pšeničné houstičky
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé nelepivé těsto (dle potřeby přidáme mouku), necháme kynout asi 40 minut.
Potom...
více o Pizza
Do misky nasypeme hladkou mouku, nadrolíme 1/2 balení kvasnic, přidáme cukr (pro lepší vyběhnutí těsta) a sůl, vše "za sucha" promícháme. Přilejeme...
více o Pizza těsto
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme...
více o Tvarohové koláčky
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Do mléka dáme sůl, cukr, strouhaný muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, vejce a olej. Dobře promícháme, přidáme mouku, ovesné vločky a...
více o Lívance s borůvkami
Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme, promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a...
více o Plněné kynuté knedlíky
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout,...
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Do mísy dáme mouku se solí a vyhloubíme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice a zalejeme teplým mlékem. Až vzejdou, přidáme vejce a rozpuštěný...
více o Masové pirohy
Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý...
více o Buchty plněné jahodami a tvarohem
Do vlažného mléka přidáme (droždí, špetku soli, vejce a přidáváme mouku). Těsto nesmí být řídké a ani husté, ale hustší než těsto na palačinky. Tuto...
více o Lívanečky s borůvkami
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady...
více o Františky
Vše smícháme a necháme cca 2 hodiny kynout.
Potom dáme na pomoučněný plech, potřeme vodou a znova necháme kynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě - nejdříve...
více o Chleba
Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout.
Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným...
více o Žemličky dobré mysli
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme.
Potom podlijeme vývarem,...
více o Polívčička pro skřítky
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou...
více o Langoše - expres
K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý...
více o Langoše VII.