Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje...
více o Pizza těsto z pizzerie
Ze 120 g másla, 200 g mouky, soli, cukru, mléka a droždí vypracujeme těsto. Dobře vypracované dáme do utěrky namočené ve studené vodě, zavážeme a...
více o Hastrmani
Smíchejte máslo s cukrem, přidejte 75 g nasekaných ořechů, vejce, mouku, nastrouhanou čokoládu, špetku soli a droždí. Z těsta vyválejte 4 placky -...
více o Křupavé sušenky se zmrzlinou
Zaděláme kynuté těsto běžným způsobem, nezapomeneme na prášek do pečiva (díky němu zůstanou buchty krásně vláčné i druhý den). Necháme vykynout, poté...
více o Výborné buchty
Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na vymaštěný plech.
Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min....
více o Grahamky
V míse rozetřeme droždí s cukrem, polovinou vlahého mléka a trochou mouky na řidší těstíčko a necháme vykynout.
Pak přidáme mouku se solí, citr. kůru,...
více o Ovocný koláč na plech
Připravíme si kvásek - z droždí a cukru rozetřeme pastu, kterou zalijeme vlažnou vodou, přisypeme mouku a všechny ostatní ingredience olivový olej,...
více o Olivový chléb II.
Z droždí a několika lžic vody připravíme kvásek.
Ve vyhřáté míse zaděláme mouku smíchanou se solí, kvásek a teplou vodou na tužší těsto. Do těsta...
více o Arabský chéb
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí necháme vzejít v mléce se lžící cukru.
Poté prosejeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme cukr, žloutky,...
více o Velikonoční jidáše - krok za krokem
Droždí se rozpustí v mléce a z másla, mouky a žloutků se vypracuje těsto. Těsto se může rozdělit až na 3 díly - lépe se roluje, potře se nádivkou a...
více o Rolovaná kolečka
Žloutky utřeme s máslem, přidáme sůl, kvásek, mouku, uděláme těstíčko, ze kterého utvoříme váleček asi 3 cm v pruměru, nakrájíme dílky, z kterých...
více o Rohlíčky sypané mandlemi
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce. Vzešlý kvásek přidáme k mouce a tuku na vál. Vypracujeme v těsto.
Vzniklou kouli ponoříme do hrnce se studenou...
více o Podvodnice
Uděláme kvásek a zaděláme tužší těsto. Děláme bochánky s náplní máku a jablek velikosti menších koblih které upečeme.
3 až 4 den bochánky dáme na...
více o Peciválky II.
Mouku se solí prosijeme do mísy, přidáme cukr a příchutě, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky. Kvasnice rozetřeme se lžící cukru,...
více o Domácí vánočka
80 g mouky, 1/16 mléka, lžičku cukru a kvasnice rozmícháme na kvásek a necháme vykynout.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, kůru, do...
více o Domácí vánočka od Landriel
Nejprve si odvážíme suroviny - měly by mít pokojovou teplotu. Připravíme si kvásek - do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme kávovou lžičku cukru, lžíci...
více o Babiččiny vánoční rohlíčky
Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zadělámena kvásek. Mleté ořechy, anýz, citron zamícháme do mouky. Přidáme kvásek a nakonec máslo a...
více o Aninky
Utřeme máslo se žloutky, přidáme nevykynutý kvásek a nakonec mouku. Těsto na vále dobře vypracujeme, hned bez kynutí a uděláme 2 dlouhé válečky, které...
více o Bratislavské rohlíčky
Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.
Mezitím nastrouháme sýr,...
více o Slaná bábovka
Propracovat těsto, nechat 30 minut odpočinout. Poté vyválet, vykrajovat kolečka. Dáme na plech, potřeme vejcem a posypeme cibulí, solí a kmínem....
více o Cibuláčky
Podle vlastni chuti udělejte čínu z vepřového nebo kuřecího masa. Nesmí být příliš mnoho šťávy, raději hustší směs. Připravte těsto na palačinky. Bez...
více o Česká čína v županu čínského mandarina
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy...
více o Croissant
Nejprve si uděláme kvásek z mléka droždí a trochu cukru.
Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru špetku soli,...
více o Vánočka našich babiček
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a...
více o Valašské frgále
Jde o jídlo, které se dělalo na plzeňsku. Buchta, která se k tomu peče, se také podávala k vepřovému (na plzeňsku spíše hovězí) s mrkví. Množství,...
více o Merenda
Do múky dáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo, vypracujeme tuhšie cesto ako na vianočku a necháme ho na teplom mieste...
více o Skalické trdelníky
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s trochou cukru a necháme vzejít. Na vál prosijeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme změklý...
více o Pórkový koláč II.
Do mísy nasypu hladkou mouku, promíchám se solí - do důlku rozdrobím droždí, posypu lžičkou cukru a zaliji teplým mlékem, pak přidám tuk a žloutek,...
více o Těsto na závin, řezy, pizzu...
Vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout a vykrajujeme kolečka. V každém uděláme důlek, necháme ještě podkynout a smažíme na mírném ohni. Do oleje...
více o Laciné šišky
Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby...
více o Kynutá buchta s hruškama
Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s...
více o Domácí režný chléb z Kanady
Droždí necháme nakynout ve vodě.
Na desce si uděláme hromádku mouky, do ní nalijeme vykynuté kvasnice, přidáme sůl a olej. Těsto dobře vypracujeme,...
více o Pizza těsto III.
Na mísu dáme mouku, cukr, sůl, kůru, strouhané mandle, vanilinový cukr a muškátový oříšek. Do koflíku slazeného mléka dáme zkynouti kvasnice (3 kostky...
více o Posvícenské koláče z r. 1900
Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vejce, olej a vzešlý...
více o Kynutý koláč
Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík ...
více o Domácí vícezrnný chléb
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do...
více o České buchty
Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na...
více o Bramborové kynuté koule (1922)
Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka a kostek cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kůru, muškátový oříšek, dále kvásek, žloutky...
více o Starodávné buchty
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít....
více o Super koblížky
Nejdřív uděláme kvásek. 2 dcl mléka nalejem do menšího hrnce, přidáme 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme...
více o Langoše III.
Do větší mísy vsypeme mouku a do mouky rozdrobíme kvasnice, přidáme žloutek, olej, sůl a vodu podle potřeby! Těsto nesmí být husté ani řídké. Necháme...
více o Pizza na plech
V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citronovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2...
více o Bábovka z roku 1900
Lehce ohřeji trochu tuku a přidám půl kostky droždí a rozmíchám, až se droždí začne tavit, přidám celé vajíčko a udělám míchaná vajíčka - zaleju vodou...
více o Rychlá polévka na léto
Mouku osolíme, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme vlažné mléko, rozpuštěný tuk, vejce, žloutek a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout....
více o Posvícenské koláčky II.
Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém...
více o Kynuté lívance mojí babičky
Svaříme 1,5 kg cukru a 3,5 l vody necháme vychladnout a nalijeme na směs bezinek, citronu a rozdrobeného droždí. Promícháme, ovážeme celofánem,...
více o Víno z bezinkového květu