Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Potom vypracujeme s moukou a solí a necháme 1 hodinu kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem (nasekaným...
více o Česnekoví slimáci
Pórek nakrájíme na kolečka, orestujeme v hrnci na oleji, kam následně rozdrobíme kvasnice a ještě chvíli restujeme. Zalejeme vodou, dáme lžičku vegety...
více o Pórková kvasnicová polévka
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme dalamánky....
více o Dalamánky II.
Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí...
více o Velikonoční nádivka s kváskem
V trošce vlažného mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít. Ve šlehači našleháme žloutek, med, máslo, rum a šťávu z...
více o Bramborový mazanec
Vše postupně dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Z připraveného těsta upleteme pletýnky necháme tak 10 minut kynout. Potřeme mlékem, posypeme...
více o Pletýnky z domácí pekárny
Mouku promícháme s mletým cukrem. Droždí rozpustíme v trošce vlažného mléka a společně s vlažnou herou, vejci, solí a strouhanou citronovou kůrou...
více o Velikonoční cop
Do mísy dáme mouku, olivový olej, sůl, semínka a kvásek, který si uděláme s asi 50 ml teplé vody, droždí a cukru. Nakonec dolejeme teplou vodou a...
více o Ciabatta
Do pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, cukr a rozdrobíme kvasnice. Zasypeme moukou, přidáme kaši, koření a nahoru sůl. Zapneme program SPRINT u Eta...
více o Chlebík z pekárny na rychlo
V mouce uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, zasypeme lžící cukru a zalijeme částí mléka. Necháme vzejít.
Ve zbylém mléce si rozšleháme žloutky....
více o Maková kynutá bábovka
Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru,...
více o Mazanec II.
Necháme vzejít kvásek v 6 lžících mléka a 1 lžičce cukru. Rozinky namočíme do rumu či čaje(nic se nestane, když smícháte obojí dohromady), med utřeme...
více o Litý, kynutý, perníkový beránek
Z trochy mléka, lžičky cukru a kvasnic uděláme kvásek. Z kvásku a ostatních surovin vypracujeme těsto. Necháme kynout asi 1 hodinu na vále a během...
více o Smetanové pagáčiky
Uděláme kvásek - droždí, lžíci cukru a mouky, trochu mléka. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, tuk, sůl, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru a...
více o Chodský koláč
Vypracujem klasické kynuté tšsto, ze kterého ihned tvoříme malé buchtičky, plníme náplní. Klademe tak, že spoj těsta zůstává nahoře, potíráme každou...
více o Buchtičky s máslem a rumem
Vyjmout 5-10 minut před koncem pečení. Postup: program 3 (francouzský), velikost střední, kůrka světlá.
**Zdroj:** www.sweb.cz/hafca.h...
více o Panetone
Těsto: mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko, vejce a zaděláme těsto. Necháme 15 min. na teplém místě kynout...
více o Beránek s makovými kudrnami
Rozdrobené droždí zalijeme lžící vlažného mléka. Tuk utřeme do pěny a pak za stálého míchání přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu i rozpuštěné...
více o Beránek z kynutého těsta II.
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, olej, cukr, sůl, vejce, šťávu z citronu, citronovou kůru. Nakonec přidáme...
více o Bezlepkový mazanec do pekárny
Ořechová nádivka: ořechy spaříme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a vmícháme vychladlou ořechovou hmotu.
Do části mléka dáme...
více o Ořechový cop II.
V asi 2,5 dl teplého mléka rozpustíme 2 lžíce cukru, 2 kostky droždí a necháme kynout. Zbylé suroviny a vykynutou směs smícháme, olej přidáme až...
více o Buchty trochu jinak
Pořádně rozmícháme vodu, cukr, kvasnice a 70 g polohrubé mouky. Nechat vzejít kvásek. Potom přidáme olej a sůl a dobře promícháme. Přidáme 50 g hladké...
více o Pita chléb na gyros
V hrnci na oleji opražit dočervena ovesné vločky (dát pozor a nespálit), zaprášit moukou, krátce zasmahnout, podlít vodou a míchat, dokud nezačne...
více o Kvasnicová rodinná polévka
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek, do zbylého mléka rozšleháme žloutky. Česnek utřeme se solí, cibuli na jemno nakrájet, obojí zapěnit na sádle....
více o Cibulové houstičky
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji...
více o Roládky s kysaným zelím
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme nádivku z oloupaných mandlí, které...
více o Plněné rohlíky - mandlové nebo ořechové
Z přísad vypracujeme těsto, necháme chvíli kynout. Uděláme si malé bochánky, z nichž na pomoučněném vále vytvoříme placky. Vložíme je do trouby na...
více o Italské placky
Z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouky, kvásek, rozpuštěné, zchlazené máslo, cukr a podle potřeby mléko. Zpracujeme těsto, necháme vykynout...
více o Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Umícháme těsto, nenecháme kynout (vykyne až při pečení v troubě), vložíme na pekáč vyložený papírem na pečení, pokryjeme namočenými houbami, posypeme...
více o Houbová pizza II.
Uděláme kvásek (kvasnice+voda+špetka cukru a mouky). Smícháme mouku, vodu, vejce, škvarky a kmín. Uděláme tužší těsto a necháme na teplém místě...
více o Škvarkový chleba
Těsto: v troše mléka a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změkklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a...
více o Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm ...
více o Domažlický koláč
Základní suroviny dáme do pekárny a zapneme program SPRINT (pekárna ETA Siesta - 1h 58 min.), po signálu přidáme různé ingredience podle chuti....
více o Jednoduchý chleba z kvasnic
Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout).
Těsto rozdělíme na...
více o Tetiny ořechové řezy
Uděláme si kvásek, který po vzejítí přidáme do mísy s 0,5 kg hladké mouky a 1,5 dcl oleje. Řádně promícháme a necháme těsto na teplém místě vykynout....
více o Nutelové rohlíčky
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek.
Ve zbytku mléka rozpustíme sůl....
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme...
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli, žloutkem,...
více o Jablečné rohlíčky
Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly.
Na pečícím papíře vyválíme a přeneseme i s papírem na plech. Poklademe strouhanými jablky, posypeme skořicí....
více o Jablková buchta bez cukru
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Po rozpuštění přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Rozdrobíme...
více o Tyropsomo (chléb pečený s balkánem)
Na másle rozpustíme droždí, do zchladlého vmícháme pomazánkové máslo (mícháme do hladka), přidáme nastrouhaná vajíčka, sůl, pepř, okurky (nebo...
více o Drožďová pomazánka Lendys
Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme...
více o Olejové koláčky naší babičky
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou...
více o Martiny
Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice.
Po dvou hodinách můžeme dělat langoše: lžící...
více o Rychlé langoše z kyšky
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu těsta. Housky nakrájíme na kostičky...
více o Houskové knedlíky z pekárny
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky....
více o Zapékané droždí
Do pekárny dáme 250 ml vlažné vody a olej. Všechny sypké přísady smícháme a přidáme k vodě s olejem.
Pekárnu nastavíme na základní program pečení...
více o Kořeněný chléb