• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí

Droždí

Podobné ingredience

  • Lahůdkové droždí
  • Sušené droždí
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Pěry

Pěry

Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout až zdvojnásobí objem. Promícháme a... více o Pěry

Pečené pěry

Pečené pěry

Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně přidáváme... více o Pečené pěry

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti. Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.... více o Celozrnné dalamánky

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Pekárna na program těsto. Vykynuté těsto vyndáme na vál. Rozkrojíme na 2 části a každý díl vyválíme na placku. Potřeme kečupem s česnekem, solí a... více o Pizza chléb po našem

Těsto na bagetky, housky...

Těsto na bagetky, housky...

Zaděláme na těsto, necháme hodinku vykynout na teplém místě. Z těsta "uplácáme" bagetky (či malé housky, stočené rohlíky), před potřením vejcem je... více o Těsto na bagetky, housky...

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Všechny ingredience (já jsem je dala do pekárny je to lepší, těsto je opravdu nadýchané) všechny kynutá těsta takhle dělám. Kdo nemá pekárnu, tak si... více o Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Hanácké dolky

Hanácké dolky

Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě... více o Hanácké dolky

Pikantní bábovka II.

Pikantní bábovka II.

Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme vykynout kvásek. Potom přidáme... více o Pikantní bábovka II.

Buchta nejen s ovocem

Buchta nejen s ovocem

Zaděláme na těsto a necháme ho na teplém místě asi hodinu kynout. Uvaříme pudink, do vychladlého pak zamícháme tvaroh a osladíme podle chuti.... více o Buchta nejen s ovocem

Houskový knedlík s celozrnnou moukou

Houskový knedlík s celozrnnou moukou

Mouky smícháme, osolíme, nadrobíme droždí, přidáme vejce a sodovku a vypracujeme těsto, do kterého ještě zapracujeme na kostičky nakrájené rohlíky a... více o Houskový knedlík s celozrnnou moukou

Vánočka s celozrnnou moukou

Vánočka s celozrnnou moukou

V míse smícháme obě mouky a pokračujeme klasickým postupem. Když je těsto vykynuté, upleteme vánočku, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme třeba... více o Vánočka s celozrnnou moukou

Housky se smaženou cibulkou

Housky se smaženou cibulkou

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji usmažíme dokřupava. V míse s moukou necháme vzejít kvásek, pak přidáme smaženou cibuli i s olejem, na kterém... více o Housky se smaženou cibulkou

Domácí celozrnné pečivo

Domácí celozrnné pečivo

V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu... více o Domácí celozrnné pečivo

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Do pekárny nalijeme vodu a přidáme všechny suché ingredience. Před kynutím posypeme celým kmínem. Program: KLASIK, velikost II.... více o Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Perfektní knedlíky v domácí pekárně

Perfektní knedlíky v domácí pekárně

Dáme do pekárny, program "těsto", po ukončení vyndáme, utvoříme dva knedlíky, necháme ještě kynout asi 10 minut (než se nám uvaří voda). Vaříme 20-25... více o Perfektní knedlíky v domácí pekárně

Plněné rohlíčky z bramborového těsta

Plněné rohlíčky z bramborového těsta

Nejdříve uděláme kvásek (droždí, lžička cukru, lžička mouky, 4 lžíce vlažného mléka - promíchat a nechat 10 min. v teple) a mezitím, než kvásek... více o Plněné rohlíčky z bramborového těsta

Kyselo (polévka)

Kyselo (polévka)

Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět... více o Kyselo (polévka)

Tvarohový koláč s oříšky

Tvarohový koláč s oříšky

Z kvasnic, cukru, mléka a mouky zaděláme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na plech. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Tvaroh umícháme s... více o Tvarohový koláč s oříšky

Škvarkové loupáčky

Škvarkové loupáčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát ze... více o Škvarkové loupáčky

Ořechové rohlíčky - kynou v troubě

Ořechové rohlíčky - kynou v troubě

Z mléka, vanilkového cukru a kvasnic uděláme kvásek, zapracujeme do těsta a pořádně uhněteme. Nedáváme kynout. Těsto rozválíme na plát, pomocí dortové... více o Ořechové rohlíčky - kynou v troubě

90 minut
Vánoční vánočka

Vánoční vánočka

Z mléka si uděláme kvásek, každý, jak je zvyklý, buď do mouky nebo do hrníčku, tak to dělám já. Obě mouky smícháme rukou, osolíme, přidáme máslo,... více o Vánoční vánočka

Lokny

Lokny

Do prosáté mouky přidáme oříšky,nastrouháme tuk, přidáme droždí, sůl, mléko a vypracujeme těsto. Vyválíme tenkou placku, asi jako na domácí nudle.... více o Lokny

Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

Chleba, který se ani za tři dny…

Všechny ingredience dáme do pekárny přesně podle toho, jak jsou napsané. Po pípnutí můžeme přidat slaninu, uzené maso, semínka.... podle chuti to, co... více o Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

Dobrý chléb pro Jiřího

Dobrý chléb pro Jiřího

Mouku promícháme, přidáme kmín a sůl. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ve které jsme romíchali droždí, med, olej i ocet. Vsypeme mouku a pečeme na... více o Dobrý chléb pro Jiřího

Bylinkový chléb II.

Bylinkový chléb II.

Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem,... více o Bylinkový chléb II.

Tříbarevné pletýnky

Tříbarevné pletýnky

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené... více o Tříbarevné pletýnky

Švestkový koláč IV.

Švestkový koláč IV.

Do mísy vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a promícháme, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, přidáme jedno vejce a rozdrobíme kostku droždí.... více o Švestkový koláč IV.

Slavnostní koláč

Slavnostní koláč

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší... více o Slavnostní koláč

Moravské koláčky

Moravské koláčky

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené... více o Moravské koláčky

Honzovy buchty II.

Honzovy buchty II.

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené... více o Honzovy buchty II.

Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme asi litrem vody. Vsypeme nakrájené zelí,... více o Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

Drožďová polévka s pórkem

Drožďová polévka s pórkem

Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, osmahneme dozlatova a zalijeme bujónem. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a provaříme asi 15 minut.... více o Drožďová polévka s pórkem

Preclíky z kynutého těsta

Preclíky z kynutého těsta

Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme... více o Preclíky z kynutého těsta

Saké - činzáno

Saké - činzáno

Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a... více o Saké - činzáno

Koláče od babičky II.

Koláče od babičky II.

Mléko, droždí a cukr dáme do mísy a necháme droždí nakynout na teplém místě. Pak přidáme mouku, sůl, olej, majolku a žloutky a zapracujeme ve... více o Koláče od babičky II.

Špenátová pizza se žampiony a česnekem

Špenátová pizza se žampiony a česnekem

Vypracujeme těsto a necháme dvě hodiny kynout, potom vytvoříme dva bochánky a dáme na 10 minut do ledničky zchladit. Po vychladnutí těsto vyválíme a... více o Špenátová pizza se žampiony a česnekem

Domácí veka

Domácí veka

Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto... více o Domácí veka

Vánoční Cinzano

Vánoční Cinzano

Rýži 12x propereme (důležité) a dáme do 5 litrové lahve. Posypeme rozdrobeným droždím, přidáme kůru a ostrouhaný na kolečka nakrájený citron. Na to... více o Vánoční Cinzano

Cibuláčky III.

Cibuláčky III.

Z trochy vlažné vody, lžičky cukru, trochu mouky necháme vzejít 30 g droždí na kvásek. Z oleje, vlažné vody, lžičky soli a hladké mouky zpracujeme na... více o Cibuláčky III.

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Připravíme kvásek a smícháme ho s ingrediencemi na těsto. Těsto propracovat do hladka a nechat vykynout. Minimálně jej ještě jednou promísíme a... více o Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Troubové koblížky

Troubové koblížky

Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto.... více o Troubové koblížky

70 minut
Vánoční marcipánová štola

Vánoční marcipánová štola

Rozinky a kandované ovoce zalijte rumem a nechte aspoň dvě hodiny nejlépe přes noc odležet. Ve velké misce nechte vzejít kvásek s droždí se lžící... více o Vánoční marcipánová štola

Koláče s ořechy bez kynutí

Koláče s ořechy bez kynutí

Nejdříve připravíme drobenku.Na nádivku rozemeleme 200 g ořechů, našleháme sníh, přidáme 200 g cukru, 20 ořechů, skořici, 1 vanilkový cukr, a 2... více o Koláče s ořechy bez kynutí

Moje koláče

Moje koláče

Z droždí, vlažného mléka, lžíce cukru a 2 lžic mouky necháme vykynout kvásek, vlijeme do mouky, přidáme vše ostatní. Máslo a tuk necháme změknout, ne... více o Moje koláče

30 minut
Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Mrkev a celer nastrouháme na hrubší nudličky a společně s vločkami dáme vařit do osolené vody. Nakrájenou cibulku osmažíme na másle, přidáme... více o Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Vynikající tmavý chleba

Vynikající tmavý chleba

Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.... více o Vynikající tmavý chleba

90 minut
Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Vzhledem k tomu, že na náplň potřebujeme Créme épaisse, což je u nás nedostupný produkt podobný kysané smetaně, ovšem s obsahem tuku kolem 22-28%,... více o Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Rychlé koláče

Rychlé koláče

Cukr a droždí rozpustíme v mléce. Žloutky a dukát (Hera,máslo) a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek. Do vypracovaného těsta... více o Rychlé koláče

Vánočka III.

Vánočka III.

Sypké přísady nasypeme do robota, uděláme si kvásek, přidáme k ostatnímu a zpracujeme kynuté těsto. Po vykynutí na vále zapracujte do těsta ořechy a... více o Vánočka III.

Lívance z domácí pekárny

Lívance z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce a nasypeme mouku smíchanou s droždím, cukrem a solí. Zapneme program TĚSTO a po skončení programu... více o Lívance z domácí pekárny

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...
  • 27
  • Další stránka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
44
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
39
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Nedávno navštívené recepty:

Halali Babiččina pudinková buchta Ananasový koláč III.
Rychlá koprovka bez jíšky Zapékané těstoviny se zeleninou Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami Sójové kostky na kari Maso s paprikovou omáčkou
Pórková polévka se žampiony Čočkové ragú Kuře v solné krustě

Další doporučené ingredience:

Dortový piškot Dračí klobása Dračí ovoce (pitahaya) Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený kmín Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
Drůbeží salám Drůbeží šťáva Knorr Drůbeží šunka Drůbeží vývar Drůbky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact