• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí

Droždí

Podobné ingredience

  • Lahůdkové droždí
  • Sušené droždí
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí... více o Kynutá buchta s tvarohem

Naše masopustní koblihy

Naše masopustní koblihy

Z vlažného mléka, droždí, cukru a mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout. V mouce rozmícháme vykynulý kvásek, přidáme žloutky rozšlehané ve... více o Naše masopustní koblihy

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme kvasnice, cukr a sůl, přilijeme 250 ml horkého mléka. Necháme kvasnice vykynout. Pozor na sůl, dejte ji na... více o Kynuté koláče od maminky

Savarin

Savarin

Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme... více o Savarin

40 minut
Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto - ingredience psány přibližně - které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky naložíme v... více o Koláčky na neděli

Celožitný tmavý chléb

Celožitný tmavý chléb

Meltu necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu, pak... více o Celožitný tmavý chléb

Sýrové čtverhránky

Sýrové čtverhránky

Droždí rozpustíme v mléce. Do mouky rozdrobíme tuk a společně s vejcem, mlékem s droždím zaděláme vláčné těsto. Na pomaštěném plechu vyválíme z těsta... více o Sýrové čtverhránky

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Do pekárny dáme nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Pečeme na programu SPRINT nebo na programu pro pečení bílého chleba.... více o Kukuřičný chléb II.

Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

Židovský šábesový chléb z domácí…

Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky. Pečeme na program základní, velikost Velký a barva... více o Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

Ukrajinské "pampuški"

Ukrajinské "pampuški"

Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme,... více o Ukrajinské "pampuški"

Šlehačkové cukrové šátečky

Šlehačkové cukrové šátečky

V míse zaděláme těsto, a hned tvoříme malé kuličky (těsto nesmí kynout), uděláme ďolíček naplníme náplní (já mám nejraději marmeládu - ale může být i... více o Šlehačkové cukrové šátečky

Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly

Pečené bramborové vdolky s jablkovými…

Vdolky: droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní... více o Pečené bramborové vdolky s jablkovými povidly

Knedlíky houskové - pekárna

Knedlíky houskové - pekárna

Vše kromě rohlíků dáme do pekárny, program těsto. Rohlíky přidáme buď těsně před koncem hnětení nebo až při zpracování těsta. Po vykynutí uděláme 2-3... více o Knedlíky houskové - pekárna

Mazanec z pekárny

Mazanec z pekárny

Vše dáme do pekárny, program klasik, velikost 1, kůrka světlá. Samozřejmě můžete klidně přidat i třeba kandované ovoce, výborné jsou do toho vlašské... více o Mazanec z pekárny

Pizza trochu jinak od Šimajdy

Pizza trochu jinak od Šimajdy

Těsto: z uvedených surovin zpracujeme těsto, které je trochu řidší než na klasické buchty. Necháme 1/2-3/4 hod kynout. Vykynuté těsto roztáhneme na... více o Pizza trochu jinak od Šimajdy

Drožďová pochoutková pomazánka

Drožďová pochoutková pomazánka

Cibulku jemně pokrájíme, necháme na 1/2 másla zpěnit, přidáme jemně nakrájený gothaj. Cca 5 minut jemně osmažíme. Přidáme rozdrobené droždí, druhou... více o Drožďová pochoutková pomazánka

Chléb co máme rádi (co dům dal)

Chléb co máme rádi (co dům dal)

Dodržujte postup tak, aby tekutina byla vždy dole. Droždí nahoře. Peču na program KLASIK. Barva tmavá. Těsto popřípadě zahustěte trochou mouky, nebo... více o Chléb co máme rádi (co dům dal)

Tmavý chléb

Tmavý chléb

Vše dáme v uvedeném pořadí do pekárny, zapneme program základní chléb - po signálu můžeme přidat 2 lžíce slunečnice.... více o Tmavý chléb

Chorvatské Fritule

Chorvatské Fritule

V trošce vody uvaříme jablko a brambor do měkka. Brambor a jablko rozmačkáme na těsto. Přidáme mouku, vejce, cukr, špetku soli, skořici, rum a... více o Chorvatské Fritule

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a... více o Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme... více o Šátečky - bezkonkurenční

Chléb s kečupem

Chléb s kečupem

Vše vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Program: KLASIK (základní). Zdroj: domacipekarny.dama.cz... více o Chléb s kečupem

Česká maková vánočka

Česká maková vánočka

Z uvedených surovin zaděláme polotuhé vláčné těsto a necháme vykynout. Během kynutí si můžeme přpravit nádivku ze svařeného cukru a dalších... více o Česká maková vánočka

Béleše

Béleše

Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak... více o Béleše

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2... více o Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Šťavnaté koblížky

Šťavnaté koblížky

Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek, přidáme nastrouhané studené brambory, mouku, žloutky a lříci rumu. Vypracujeme těsto a necháme ho nakynout... více o Šťavnaté koblížky

Vánoční jablkový vrkoč

Vánoční jablkový vrkoč

Z přísad vypracujeme kynuté těsto. Necháme vykynout a vyválíme ho na obdélník. Do středu obdélníku zformujeme náplň. Z obou stran nakrájíme těsto... více o Vánoční jablkový vrkoč

Bageta nebo housky

Bageta nebo housky

Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi, přidat máslo a vypracovat... více o Bageta nebo housky

15 minut
Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně

Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně

Jemně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět, přidáme droždí. Poté, co se z droždí odpaří voda, smícháme s cibulkou. Přidáme vejce a mícháme.... více o Drožďová pomazánka - nejlepší snídaně

Trdelníky

Trdelníky

Ze surovin necháme vykynout těsto. Těsto nakrájíme na proužky, které natočíme na kremrolové trubičky. Pečeme ve středně předehřáté troubě dozlatova.... více o Trdelníky

20 minut
Švestkový koláč s tvarohem

Švestkový koláč s tvarohem

Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Těsto na koláč rozválíme do dobře vymazané kulaté formy nebo na plech,... více o Švestkový koláč s tvarohem

90 minut
Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

**Těsto:** všechny suroviny smícháme vařečkou s teplým (ne HORKÝM) mlékem, nezaděláváme kvásek, výsledek má konzistenci hustšího litého těsta. Mísu... více o Borůvkový koláč IV.

120 minut
Potica

Potica

**Nejdříve připravíme náplň: **mléko svaříme s oběma cukry a máslem, nasypeme mleté ořechy a necháme chvilku propařit. Zchladlou hmotu ochutíme... více o Potica

Čokoládové bochánky

Čokoládové bochánky

Všechny ingredience (kromě čokolád a vejce) smícháme, vypracujeme těsto a necháme 40 minut vykynout. Poté vytvoříme malé, asi centimetr silné... více o Čokoládové bochánky

Cuketové karbanátky s olomouckými tvarůžky

Cuketové karbanátky s olomouckými…

Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, prosolíme a necháme 15 minut odležet. Mezitím nastrouháme nahrubo tvarůžky. Poté vymačkáme z cukety přebytečnou... více o Cuketové karbanátky s olomouckými tvarůžky

Perníkové knedlíky

Perníkové knedlíky

Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme kvásek, vejce, vlažné mléko a... více o Perníkové knedlíky

Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení

Kynutý koláč s drobenkou plněný po…

Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek... více o Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení

Kokosovo-pomerančová dobrota

Kokosovo-pomerančová dobrota

Do pekárny nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme rozmíchat a až po chvíli, když jsou suroviny rovnoměrně rozmíchané, přidáme máslo.... více o Kokosovo-pomerančová dobrota

Slané rohlíčky II.

Slané rohlíčky II.

Z vlažného mléka (asi púl hrnku) a droždí nechíme vzejít kvásek. Do větší mísy nasypeme mouku a přidáme hotový kvásek pak olej, zbytek mléka.... více o Slané rohlíčky II.

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout. Poté naplníme ovocem, výborné... více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Vícezrnný chléb

Vícezrnný chléb

Všechny ingredience dáme v pořadí jak jsou uvedené. Peče se na 1. program.... více o Vícezrnný chléb

Pizza čtyřlístek

Pizza čtyřlístek

V míse smícháme mouku s droždím, přidáme sůl, olej a zaděláme vodou těstu. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. na pomoučněném válu těsto rozdělíme... více o Pizza čtyřlístek

Kynuté bedňáčky

Kynuté bedňáčky

Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, naplníme je povidly nebo tvarohem. Na plech dáme pečící papír, který... více o Kynuté bedňáčky

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku,... více o Drážďanský špaldový chleba

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Do vlažného mléka dáme droždí a trošku krystalového cukru a necháme vzejít kvásek. Vypracujeme těsto: do mouky dáme olej, přídame kvásek, vypracujeme... více o Pizza rohlíky II.

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné droždí, ze začátku smícháme... více o Adrijská Ciabatta

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme... více o Skořicoví šneci

Chlebík Fantazie

Chlebík Fantazie

Do domácí pekárny vložíme suroviny v obvyklém pořadí, nasucho opražená semínka přidáme po zapípání. Na začátku 3. kynutí potřeme povrch solným... více o Chlebík Fantazie

Švarkové placky s brambory

Švarkové placky s brambory

Den předem uvaříme brambory. Škvarky podle potřeby překrájíme na menší kostičky a v sádle nahřejeme. Zpracováváme-li těsto hnětacími háky, začneme od... více o Švarkové placky s brambory

60 minut
Šišmáky

Šišmáky

Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky,... více o Šišmáky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 27
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

106
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
102
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
58
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
55
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
52
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Nedávno navštívené recepty:

Krůta po americku Moravské zelí Kuře v kari omáčce - rychlé
Linecký koláč s jablky a drobenkou Domácí kečup Brokolicová polévka s brambory
Salsa guacamole Jahodovo-banánové Smoothie (koktejl) Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Třešňový štrúdl s mandlemi Rybízový koláč podle paní Mixové Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Další doporučené ingredience:

Dortový piškot Dračí klobása Dračí ovoce (pitahaya) Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený kmín Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
Drůbeží salám Drůbeží šťáva Knorr Drůbeží šunka Drůbeží vývar Drůbky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact