• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí

Droždí

Podobné ingredience

  • Lahůdkové droždí
  • Sušené droždí
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Celozrný chléb s vločkami

Celozrný chléb s vločkami

Ingredience dáme do pekárny, semínka po tónu a pečeme na program Celozrný.... více o Celozrný chléb s vločkami

100 minut
Švýcarky - skořicové šneky

Švýcarky - skořicové šneky

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které hned rozválíme na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme... více o Švýcarky - skořicové šneky

Bulky se salámem

Bulky se salámem

Z vlažného mléka, droždí a trošky mouky zaděláme kvásek. Dále zpracujeme těsto, necháme vykynout a do vykynutého vpracujeme semínka. Opět necháme... více o Bulky se salámem

Jablečný koláč z kynutého těsta

Jablečný koláč z kynutého těsta

Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi lžičku mouky, lžičku cukru a necháme přikryté vzejít na teplém místě. Mouku smícháme... více o Jablečný koláč z kynutého těsta

Panettone aneb Italský sladký chlebíček

Panettone aneb Italský sladký…

Z droždí připravíme kvásek. Z mouky, vajec a kvásku připravíme těsto. Přidáme máslo, kůru, ovoce, rozinky, prohnětneme a necháme kynout 8 hodin. Těsto... více o Panettone aneb Italský sladký chlebíček

Babiččiny langoše

Babiččiny langoše

Do mouky zamícháme droždí a ostatní suroviny. Dobře zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál.... více o Babiččiny langoše

Adventní chléb

Adventní chléb

Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a... více o Adventní chléb

Pizza šup šup

Pizza šup šup

**Těsto:** Z trochy mléka, droždí, cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Po vyběhnutí kvásku přidáme smetanu, sůl, mouku, a podle hustoty těsta mléko.... více o Pizza šup šup

Bagety se sýrem

Bagety se sýrem

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, vložíme na malý bagetový plech (z Pekařského ráje) a pečeme ve vyhřáté troubě. Mašluji mlékem, můžete posypat... více o Bagety se sýrem

Perníkový závin se sušeným ovocem

Perníkový závin se sušeným ovocem

Dáme do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a zavineme.... více o Perníkový závin se sušeným ovocem

Makové koblížky

Makové koblížky

Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí).... více o Makové koblížky

Domací houstičky

Domací houstičky

Připravíme si kvásek, který necháme na teple vzejít. Do velké misky dáme celou mouku, sádlo a sůl a na konec kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a uděláme... více o Domací houstičky

Italská focaccia

Italská focaccia

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby... více o Italská focaccia

Nadýchaný smetanový chlebíček

Nadýchaný smetanový chlebíček

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je... více o Nadýchaný smetanový chlebíček

Čočková sekaná s řapíkatým celerem

Čočková sekaná s řapíkatým celerem

Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do... více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem

90 minut
Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

V mouce uděláme důlek nalijem trochu mléka přidáme cukr a kasnice.Necháme vzejít kvásek,pak přidáme zbytek mléka a olej a vypracujem těsto které... více o Vdolky paní Slávky

Švestkový koláč s mákem

Švestkový koláč s mákem

**Příprava těsta:** 1. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažného mléka, přidejte malou lžičku cukru, promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek do... více o Švestkový koláč s mákem

Vánočka, mazanec

Vánočka, mazanec

1. těsto zaděláme v míse na hustší lívancové těsto a necháme vykynout. Pozor, kyne velmi rychle jako "hrnečku vař". 2.těsto mezitím zpracujeme na... více o Vánočka, mazanec

Pravá domácí pizza

Pravá domácí pizza

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem... více o Pravá domácí pizza

Kynutý táč s tvarohem a ovocem

Kynutý táč s tvarohem a ovocem

Těsto zaděláme kváskem a necháme vykynout(cca 40 minut). Pak ho rozprostřeme na vymaštěný a vysypaný plech, potřeme sladkým tvarohem, poklademe ovocem... více o Kynutý táč s tvarohem a ovocem

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Nejdříve si připravíme těsto a počítáme předem s tím, že bude asi hodinu kynout. Jde o klasické kynuté těsto, jehož příprava začíná kváskem. Mléko... více o Kulaté švestkové koláče

Kynutý koláč s krémem

Kynutý koláč s krémem

Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i... více o Kynutý koláč s krémem

20 minut
Buchta Vanilkový obláček

Buchta Vanilkový obláček

Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku asi 20 x 40 cm a potřeme ji náplní, na kterou jsme utřeli máslo s cukrem a žloutkem, posypeme... více o Buchta Vanilkový obláček

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Těsto připravíme z polohrubé mouky, kvásku (droždí, vlažné mléko, trošku cukru, mléko se může mírně zahřát, aby kvásek vzešel a pak to celé přidáme do... více o Tvarohové koláče

60 minut
Rohlíčky z mikroténového sáčku

Rohlíčky z mikroténového sáčku

Všechny přísady si dáme na vál a uděláme těsto (pozor kvasnice se nechají trochu vzejít). Hotové těsto dáme do mikroténového sáčku. Vzduch z něj... více o Rohlíčky z mikroténového sáčku

Koláče z majolky

Koláče z majolky

Uděláme kvásek, zpracujeme pečlivě těsto, necháme kynout. Vykynuté těsto lehce rozválíme a vykrojíme kolečka, která libovolně plníme (tvaroh,ovoce).... více o Koláče z majolky

Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček

Pain au chocolat aneb Čokoládový…

Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce, vlažné mléko, vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Vyválíme na obdelník 40 x 20 cm, poklademe... více o Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček

Rumovo-pomerančový dort

Rumovo-pomerančový dort

Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a dortovou formu vymažeme máslem. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, strouhanou kůru a promícháme. Utvoříme důlek, do... více o Rumovo-pomerančový dort

Kynuté brusinkové houstičky

Kynuté brusinkové houstičky

Mouku dáme do misky a uprostřed uděláme důlek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a promícháme. Rozmíchané droždí vlijeme do... více o Kynuté brusinkové houstičky

Ovocný šnek

Ovocný šnek

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a s troškou cukru necháme vykynout kvásek. Z kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto... více o Ovocný šnek

Nekynuté koláčky II.

Nekynuté koláčky II.

Z uvedených surovin se zpracuje těsto. 100% tuk se do něho nastrouhá, aby se lépe zpracovalo. Těsto se nenechá kynout a hned se rozválí na pomoučený... více o Nekynuté koláčky II.

Pečivo - Dalamánky se semínky

Pečivo - Dalamánky se semínky

Do zadělávací mísy (či domácí pekárny) nasypeme všechny sypké suroviny, promícháme je, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru, vlahé mléko,... více o Pečivo - Dalamánky se semínky

45 minut
Slané pizza rohlíčky

Slané pizza rohlíčky

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (asi 15 min.). Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou... více o Slané pizza rohlíčky

50 minut
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme... více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Chlebový věnec

Chlebový věnec

Do mísy dáme mouku se solí. Přidáme rozdrobené droždí a cukr. Postupně přiléváme asi 600 ml vlažné vody a suroviny propracováváme, hněteme v hladké a... více o Chlebový věnec

Domácí plněné bagety

Domácí plněné bagety

Příprava těsta: do mísy dáme hladkou mouku. Do hrníčku dáme 2 lžičky mouky, cukr, rozdrobené droždí a trochu mléka a uděláme kvásek. Než kvásek vykyne... více o Domácí plněné bagety

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1... více o Hrníčkový mazanec

Koblihy Donut

Koblihy Donut

Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl,... více o Koblihy Donut

Záviny

Záviny

Droždí necháme v mléce vykynout a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do alobalu a přes noc necháme v lednici.... více o Záviny

Tvarohový závin II.

Tvarohový závin II.

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek prřdáme k mouce, medu, vejcím a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1... více o Tvarohový závin II.

20 minut
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Přidáme ovesné vločky, zalijeme mlékem... více o Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Lahodný bochánek z DP od Oldy

Lahodný bochánek z DP od Oldy

Vajíčka rozšleháme, Heru předem rozpustíme a necháme vychladnout. Obojí spolu s mlékem vložíme do pekárny, navrch dáme mouku, cukr + vanilkový cukr,... více o Lahodný bochánek z DP od Oldy

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Vypracujeme klasické kynuté těsto, přikryjeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme jednu polovinu, uložíme na plech,... více o Jablkový koláč z kynutého těsta

Žitný chléb III.

Žitný chléb III.

Do pekárny dáme tekuté ingredience, pak vložíme sypké. Pečeme na programu SPRINT.... více o Žitný chléb III.

Korbáčový závin

Korbáčový závin

Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na 2 části,... více o Korbáčový závin

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je těsto pořádně prohníst. Necháme... více o Editin podmáslový chléb s mandlemi

Cibulový koláč - Zwiebelkuchen

Cibulový koláč - Zwiebelkuchen

Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto, které necháme nejméně půl... více o Cibulový koláč - Zwiebelkuchen

Pohankové bliny

Pohankové bliny

Z ingrediencí připravíme těsto jako na lívance a necháme ho vykynout. Po vykynutí zamícháme a necháme znovu kynout, až po té upečeme na oleji malé,... více o Pohankové bliny

Pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb

Do pekárny vložíme tekuté, pak suché ingredience a zapneme pekárnu. Program: SPRINT nebo základní.... více o Pšenično-žitný chléb

15 minut
Chléb s bylinkami a česnekem

Chléb s bylinkami a česnekem

Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingrediience, pak suché. Pečeme na základním programu.... více o Chléb s bylinkami a česnekem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • ...
  • 27
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

66
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Luxusní špenát
Luxusní špenát
28
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
25
Míša řezy
Míša řezy
25
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Nedávno navštívené recepty:

Zadělávané fazolky Gurmánské smažené řízky Pomazánka z Nivy s ořechy
Kuřecí kousky ve smetanové omáčce Dortíčky se šlehačkou Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou
Letní pokušení: Malinové muffiny Pikantní špenátové rolky Mámin ševcovský mls
Bramborové knedlíky s vekou Smoothie z červené řepy Mřížkové koláčky

Další doporučené ingredience:

Dortový piškot Dračí klobása Dračí ovoce (pitahaya) Drcené jalovčinky Drcený česnek
Drcený kmín Drcený led Dressing Dressing Tisíc ostrovů Drobenka
Dršťky Drůbeží játra Drůbeží maso Drůbeží párky Drůbeží prsa
Drůbeží salám Drůbeží šťáva Knorr Drůbeží šunka Drůbeží vývar Drůbky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact