Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme a dáme do lehce vymazaného a vysypaného plechu, potřeme vyšlehanou náplní, na kterou navrstvíme na...
více o Slaný koláč s brynzou
Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme...
více o Chilli con carne IV.
Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme papriku nakrájenou na proužky, plátky hub a orestujeme. Přidáme sůl, pepř a kmín, zalijeme kečupem a promícháme....
více o Houbové topinky
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné...
více o Kuřecí špízy na gril
Med rozmícháme s citrónem, česnek utřeme se solí, všechno smícháme dohromady a marinujeme jakýkoliv druh masa - kuřecí, vepřové, žebírka......
více o Medová marináda
Na trošce másla zpěníme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, koření, zeleninu, podlijeme troškou vody a 5 minut mícháme. Obdělanou...
více o Dietní a přesto výborné rizoto
V uvedeném pořadí dáme do pekárny a pečeme na program "základ" a tmavou kůrku. Odměrku používám tu, co jsem dostala s pekárnou Unold - 200 ml.
Chlebík...
více o Pepřový chléb
Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole...
více o Veselé fazole
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až...
více o Drůbeží játra rychlá a dobrá
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme...
více o Vynikající kapr
Smícháme uvedené ingredience na dresink či omáčkovou konzistenci. Pokud jsme zahušťovali dresink v teple, necháme ho vystydnout, ale ne do lednice....
více o Kuřecí steak u nás doma
Maso nakrájíme na malé medailonky a lehce naklepeme.
Smícháme všechny ingredience (množství koření lze uzpůsobit individuální chuti), maso ve směsi...
více o Biftečky
Na másle osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme houby a vegetu, podusíme a necháme vychladnout. Tvarůžky nakrájíme na kostičky, v misce smícháme s...
více o Tajemné tvarůžky
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na...
více o Játra s anglickou slaninou a žampiony
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého...
více o Obalené řízky bez obalování
Zelí nakrájíme a dáme vařit s kmínem a solí. Když změkne, slejeme nadbytečnou vodu - ale část necháme v zelí, do horkého vsypeme cibuli nadrobno...
více o Vařený salát
Rýži uvaříme podle návodu, na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, koření, nakonec přidáme rýži, řádně promícháme,...
více o Rizoto na plotně
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.
Těstíčko: z piva, hladké mouky, jemně...
více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a restujeme na...
více o Záhorácké závitky
Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější...
více o Hubník pro Rakousko
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem,...
více o Cizrnový guláš se zeleninou
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny ingredience a zamícháme. Vylejeme na plech vymazaný olejem a pečeme asi 45 minut na...
více o Bramborník
Namočíme houby vlažnou vodou v půlitru (plný půllitr vody), do kterého jsme je odměřili (nemusí být namačkané).
Na sádle osmažíme cibulku, na kterou...
více o Bramborový guláš s houbami
Brambory oloupeme. Opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Ne moc tlusté, ani tenké.
Na plech nebo pekáč dáme trochu oleje a na něj poklademe plátky...
více o Česnekové brambory II.
Čínské zelí nakrájíme na jemné nudličky, přidáme trochu olivového oleje, kečup, kmín, pepř, na drobné kostičky nakrájený sýr. Tatarku a sůl přidáme...
více o Salát z čínského zelí II.
6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g...
více o Ostravské klobásy
Zelenou cibulku nasekáme ručně nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme brynzu, pomazánkové máslo a koření a promixujeme na jemnou hmotu. Mažeme na tmavý...
více o Balatonská pomazánka
Cibuli nakrájíme a posypeme jí vymaštěný pekáč. Kuře nebo vepřové maso osolíme, posypeme drceným kmínem (případně nějakou oblíbenou směsí koření na...
více o Dobré pečené maso
Suchou cizrnu (ne tu z plechovky) namočíme na 3-4 dny. Každý den vyměníme vodu. V den D slijeme, propereme a rozmixujeme na kaši - nevaříme! Přidáme 2...
více o Cizrnové karbanátky
Maso naklepeme, osolíme, kdo má rád, posype ostrým maďarským nebo jiným paprikovým kořením, obalíme v paprikové mouce a prudce opečeme na menším...
více o Harula
Uvařené vychladlé brambory najemno nastrouháme a smícháme s moukou, tukem, vajíčkem. Přidáme drcený kmín a sůl. Necháme odpočinout v ledničce asi 1...
více o Párty tyčinky
Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na...
více o Mleté maso v bránici s přílohou
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme...
více o Staročeský chléb - XXL
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily...
více o Staročeská pochoutka v římském hrnci
Vložíme do pekárničky v uvedeném pořadí, zapneme program základní, velikost II, kůrka tmavá. Tento chlebík je opravdu výborný....
více o Podmáslový chléb - moc dobrý
Olomoucké syrečky nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku, rajče bez slupky, nahrubo...
více o Salát z olomouckých syrečků
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do...
více o Brokolicová polévka s brambory
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme....
více o Hovězí guláš v tlakáči
Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme, osolíme, potřeme trochou česneku.
Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín,...
více o Koleno pečené s mletým masem
Větší cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na trošce oleje zesklovatět, přidáme lžíci sladké papriky, špetku soli, špetku drceného kmínu a lžičku kari...
více o Ďábelské toasty
Větší porce kapra nasolíme, opepříme asi 1 hod. předem. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady, polovinou marinády zalijeme kapra, druhou...
více o Kapr v marinádě
Cibuli nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme na malém množství oleje. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, houby, osolíme, opepříme, okmínujeme,...
více o Špagetové překvapení
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a dusíme do měkka. Rýži za syrova prudce opečeme na...
více o Zapečené houbové rizoto
Maso nakrájíme na plátky nebo na menší medailónky a osolíme. Důkladným promícháním všech ingredienci připravíme marinádu. Ponoříme do ni plátky masa a...
více o Medvědí masové tlapky
Očištěné kuře posypeme kořením Grilované kuře a necháme alespoň hodinu odležet. Klobásu nameleme a smícháme společně s mletým masem, na kousky...
více o Grilované kuře s nádivkou
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, necháme vykynout a děláme malé preclíčky, potíráme žloutkem rozmíchaným v trošce mléka, sypeme mákem, sezamem,...
více o Preclíky
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř,...
více o Marinované andělské kuře
Na přípravu potřebujete dvě pánve (nebo kastroly). V jedné pánvi osmažíme na oleji květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby...
více o Čínský květák s masem