Maso nakrájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a silné 1/2 cm. Smícháme se všemi ostatními surovinami a necháme 24 hodin v lednici uležet.
Pak na pánvi na...
více o Masové placky
Plech vyložíme listovým těstem (trochu i přes okraje). Do mísy dáme mléko, tvaroh, sůl, drcený kmín, vše zamícháme a dáme na těsto. Na másle osmažíme...
více o Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a...
více o Vepřové na adžice
Uděláme kvásek (1dcl vody,droždí, 4lžíce mouky).
Do mísy dáme mouku, sůl,kmín,fenykl a nasucho promícháme. Přidáme vykynutý kvásek a s 5 dcl vlažné...
více o Pečivo - Chléb domácí (úprava Kav.)
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do poloměkka.
Potom přidáme na kostičky...
více o Polévka ZELNÁ
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl. Brambory v míse promícháme se solí...
více o Šlehačkové brambory
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme mleté maso. Vysmažíme za stálého míchání a potom přidáme na proužky nakrájenou papriku, okořeníme mletou paprikou,...
více o Mleté maso s kysaným zelím
Cuketu hrubě nastrouháme smíchame s vejci, majoránkou, solí, kmínem, lisovaným česnekem, jemně nakrájenou cibulí, moukou smíchanou s práškem do pečiva...
více o Pizza z cukety
Naporcované kuře osolíme, potřeme česnekem a obalíme v mouce. Do mouky můžeme přidat koření podle chuti (drcený kmín s paprikou je vyzkoušený).
Takto...
více o Opravdu vynikající kuře
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rozetřený česnek, koření, sůl a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme...
více o Kapustové řezy s mletým masem
Na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky krájenou...
více o Kapustová polévka s brambory
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nadrobno krájenou cibulí a pórkem na kolečka osmahneme na oleji. Potom podlijeme, přidáme zbytek...
více o Kari kotlík
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměka, a když vychladne, lehce z ní vymačkáme vodu a pokrájíme na nudličky. Potom ji smícháme s mletým masem,...
více o Nedělní kapustové karbanátky
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu nahrubo pokrájené cibule, na ni...
více o Brambory s koprem
Kuře vykostíme a i s kůží pokrájíme na větší kousky, které osolíme, obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí pokrájenou na kolečka lehce osmahneme na...
více o Kuře v nudlích
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu.
Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a...
více o Zákusek k mariáši
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a...
více o Pravý upírský bramborák
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, kmín a za stálého míchání opékáme. Přidáme mléko nebo smetanu a podusíme doměkka....
více o Mozeček z mletého masa
Oloupaný a očištěný celer nastroutrouháme na hrubém struhadle a v hrnci na lžíci rozpáleného sádla osmažíme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou...
více o Celerová polévka s klobásou a brambory
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, přidáme opláchnuté kapustové listy nakrájené na tenké kratší proužky, osmahneme a zalijeme vodou.
Přisypeme oloupané...
více o Kapustová polévka s paprikovou klobásou
Brambory nastrouháme na bramborovém struhadle, feferonku nadrobno nakrájíme, cibuli jemně posekáme a česnek prolisujeme.
Vše dáme do mísy a okořeníme....
více o Zbojnické placky
Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky...
více o Domácí klobásy II.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme mletou papriku, nakrájené brambory, bobkový list,...
více o Uherský paprikáš
Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme...
více o Slepičí rarášci
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na...
více o Domácí chléb II.
Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a zprudka ji osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem...
více o Mleté maso se zeleninou
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a...
více o Václavkový guláš
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed.
Upravenou cibuli vložíme do pekáčku...
více o Zapékaná cibule
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme.
Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme...
více o Románkovo hovězí na víně
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme částí koření a opečeme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli nahrubo, oloupaná...
více o Kuře v jogurtu III.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.
Krajíčky chleba pomažeme máslem...
více o Pomazánka - syrečková II
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě...
více o Čočka nakyselo
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3.Na cibulku...
více o Bramborový guláš III.
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,...
více o Mléčná polévka s brambory
Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme,...
více o Pikantní plátky z kuřecích stehen
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme...
více o Lišky na smetaně
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky...
více o Játra s pórkem
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Ryba po břeclavsku
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, drcený kmín, pepř a vše podusíme. Bůček z jedné strany nařízneme a naplníme...
více o Nadívaný bůček
Houby uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, krupici a necháme nabobtnat. Dále přidáme...
více o Božíhodový hubník
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme...
více o Smetanový guláš
Uvaříme kostku masoxu, potom přidáme rozmočené houby, kari, koření, drcený kmín a necháme 20 minut vařit.
Potom přidáme smetanu a vaříme ještě 10...
více o Houbová omáčka s kari
Všechny přísady smícháme v husté těsto, z kterého vyvalíme tyčinky, ty zatočíme a konce přitiskneme. Pečeme na suchém plechu dozlatova. Výborná...
více o Tvarohové preclíčky
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme.
Po chvilce přidáme maso a...
více o Vepřové kari
Jednu cibuli a česnek umeleme a vmícháme všechno koření. Touto pastou potřeme naporcované kuře a chvíli necháme uležet. Druhou cibuli nadrobno...
více o Kuřecí kari po bengálsku
Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. Česnek, sůl a všechno koření vyjma šafrán důkladně rozetřeme a kuře tím potřeme.
Porce vložíme na rozpálené...
více o Kuře krále Prithvírádže
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle, potom přidáme pokrájené houby, na kostky nakrájenou papriku a stejně tak i salám. Krátce zprudka...
více o Houbový guláš V.