Na přípravu potřebujete dvě pánve (nebo kastroly). V jedné pánvi osmažíme na oleji květák rozebraný na malé růžičky. Hned zpočátku ho osolte, aby...
více o Čínský květák s masem
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, potom vklepneme vejce, trochu osolíme a osmažíme. Zalejeme horkou vodou (1 l), přidáme vepřový vývar,...
více o Dnešní polévka
Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je...
více o Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou
V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli...
více o Kuře na cibuli v římském hrnci
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, rozložíme na misu, přičemž je dobře potřeme marinádou, kterou jsme pripravili z octa, soli, prolisovaného česneku,...
více o Orientální řízky
Tvarůžky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kmín a zalejeme trochou octa (může se poředi t s trochou vody). Promícháme...
více o Tvarůžková tlačenka
Rohlíkům odkrojíme špičku, rukojetí vařečky vytvoříme otvor a vložíme do něj tyčinku obalenou v koření. Špičku rohlíku vrátíme na místo, případně...
více o Hot dog from Olomouc
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední....
více o Kváskový chléb
Ingredience vložit do pekárny v uvedeném pořadí, droždí vsypat do mouky tak, aby se nedotýkalo tekuté části. V pekárně ETA zapnout program TOUSTOVÝ....
více o Podmáslový chléb
Pomleté maso a sóju smícháme dohromady, přidáme vejce, sůl,pepř dle chuti, cibulku nasekanou najemno (nebo ji můžeme pomlít), rozmačkaný česnek, kmín...
více o Masovo-sojové karbanátky
Zpracujeme těsto jako na klasický bramborák, tj. syrové brambory na jemno nastrouhané osolíme, přidáme trochu mléka, hladké mouky, rozmačkaný česnek...
více o Výborná harula
Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme...
více o Nadívaný bůček pana Brožka
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
Je to...
více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ...
více o Pečený losos
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, stejně tak i cibuli a slaninu. Olej smícháme se solí a kořením. Napichujeme střídavě na...
více o Farmářské brambory II.
Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu...
více o Kočičí křik
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Kuře omyjeme, osušíme a vložíme nejlépe do druhého dne do jogurtové zálivky s kořením. Poté buď rožníme (údajně je to lepší) nebo pečeme v pekáči na...
více o Jogurtové kuře
Brokolici krátce povaříme (nejlépe v páře). Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka.
Obojí vložíme do máslem vymazané zapékací...
více o Zapečená brokolice se žampiony
Horké brambory oloupáme a spolu s mrkví rozmačkáme nebo nastrouháme. Ochutíme a podáváme s rozemletým tepelně upraveným drůbežím nebo libovým vepřovým...
více o Bramborové míchánky pro děti
Zelí drobně překrájíme a i s lákem smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklé těsto rozvalujeme na pomoučeném válu, krájíme rádlem čtverečky asi 5x5...
více o Zelné čtverečky
V hluboké pánvi, osmahnout nasekanou cibuli, za občasného míchání vložit mleté maso a vydusit doměkka. Přidat kmín, lžíci kečupu, špetku pálivé...
více o Fazolový guláš s mletým masem
Do pekáčku nasekáme na větší špalíčky mrkev a několik stonků řapíkatého celeru, přidáme velkou lžíci másla, sůl, 4-5 hřebíčků a velkou špetku...
více o Mražená treska jinak
Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do...
více o Kuře s ořechovou nádivkou
Kvásek: droždí mícháme s cukrem dokud se směs nelije, pak přidáme vodu, mouku, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Těsto: do vykynutého...
více o Cibulové dalamánky
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme...
více o Řeznický guláš
Všechny špekáčky zbavíme kůže a rozpůlíme.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, střídavě klademe na pekáček špekáček, cibuli. V misce smícháme zbývající...
více o Špekáčky na medu
Na oleji zpěníme cibulku pokrájenou na drobné kostičky. Po zesklovatění cibulky přihodíme pokrájený salám taktéž na kostičky. Krátce orestujeme, dále...
více o Těstovinový salát s jogurtem
Kapra naporcujeme (kdo nemá rád kůži, tak ji stáhneme), osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a...
více o Pečený vánoční kapr
Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na...
více o Guláš bez masa
Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme houby a kmín a cca 15 minut dusíme. Přidáme nakrájené hlávkové zeli, sojovou omáčku a osolíme....
více o Zapečené houbové tajemství
Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s...
více o Domácí režný chléb z Kanady
Kuře osolíme dáme do pekáče a zasypeme houbami tak, že není vidět. Masox rozpustíme ve skleničce vody a nalijeme na kuře, přidáme asi 3 lžíce másla ...
více o Kuře na houbách
Očištěné kloboučky bedel potřeme touto směsí: česnek utřeme se solí, zakápneme olejem. Pak kloboučky posypeme kmínem a namáčíme do polotuhého těstíčka...
více o Bedly po lesnicku
V hlubší pánvi zesklovatíme kostičky slaniny, orestujeme nakrájenou cibuli či porek, přidáme nakrájené houby s kmínem, osolíme a dusíme, až směs...
více o Modravské maso
Maso osmahnout na oleji, potom je vařit v hrnci s tabascem a papričkami 30 minut. Přidat zbylé přísady kromě mouky, vařit 45 minut, sebrat tuk....
více o Chilli con Carne II.
Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík ...
více o Domácí vícezrnný chléb
Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte....
více o Nakládaná červená řepa
Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky....
více o Zelná polévka II.
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme sladkou (pálivou) papriku, kmín, maso na kostičky a podlijeme vodou. Přidáme bujón, pepř, libeček a kečup dle chuti, 4...
více o Vepřové námořnické maso
Na tuku osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme na větší kousky nakrájená kuřecí prsa, chvíli dusíme, pak přidáme pepř, papriku, kmín, staročeské...
více o Houbový rarášek
Oloupané brambory uvařím v osolené vodě s kmínem, mezitím usmažím nadrobno nasekanou cibulku, brambory sleju, rozmačkám, přidám cibulku, máslo, vlažné...
více o Bramborová kaše fantastická
Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme,...
více o Jelení guláš
Omyté a osušené kuře naporcujte, opepřete a posypejte drceným kmínem. Pekáček vymažte tukem, rozložte porce kuřete a proložte česnekem nakrájeným na...
více o Kuře s nivou
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Kančí guláš
Naporcované kuře nebo prsíčka dáme na pekáček, osolíme posypeme kmínem, poprášíme hladkou moukou. Poklademe nakrájeným máslem a na plátky nakrájenými...
více o Kuře pana Smotlachy
Sušené houby předem namočíme a povaříme. Kuře naporcujeme na menší kousky nebo použijeme stehenní steaky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na...
více o Houbové kuřátko
Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený...
více o Kořeněná kýta - dietní
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
Až se začne srážet a vytváří...
více o Drožďová pomazánka II.