Recept nepoužívá majonézu ani tavené sýry, které jsou těžké na trávení a neprospívají zdraví. Místo cibule můžeme dát jarní cibulku. Pokud použijeme... více o lehká sýrová pomazánka s česnekem
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.... více o Uhlířina po našem
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Na lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a ještě krátce smažíme. Ke konci... více o Kroupy se slaninou ala omeleta
Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa si vybereme též dle vlastní... více o Pórkové hovězí na žampionech
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání.... více o Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme. K... více o Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Do hrnce dáme pokrájené brambory, vody dáme jen těsně nad ně, přisypeme pokrájenou kapustu, přidáme rozdrcený česnek, muškátový květ a osolíme. Směs... více o Šťouchané brambory nejen s kapustou
Na kostičky pokrájenou dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a pod poklicí... více o Dýňovo - bramborové pyré
Do kastrůlku (mírný plamen) dáme trochu másla ghí, na kterém poté orestujeme kukuřici a cibuli. Po minutě přidáme prolisovaný česnek. Restujeme... více o Snídaňová tortilla s volským okem, slaninou a kukuřicí
V kastrolu rozpálíme sádlo (intezita 4/9), přidáme cibuli nahrájenou na kostičky a smažíme do zlatova. Když je cibule osmažená, přidáme nasekaný... více o "Dršťková" polévka z kotrče (masáků, hlívy)
Na malém množství tuku, osmažíme na menší kostky nebo plátky, pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy... více o Cuketové flíčky
Na rozpuštěném másle, či jemně pokrájeném uzeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení necháme v cibuli rozvonět... více o Houbařské těstoviny III.
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce... více o Houbová omeleta se slaninou
Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou... více o Nakládaný kořeněný bůček
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce,... více o Špekáčky / klobásky v leču pečené
Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15... více o Slaný žampionový trhanec
Houby namočíme zhruba na hodinu do hrnku s vodou. Pak je scedíme a drobně pokrájíme. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka... více o Bramborové placky se sušenými houbami
V nepřilnavé pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájené uzené maso, přidáme prohřát okapaný hrášek, rozvonět nasekaný česnek. Poté přisypeme... více o Omeleta s hráškem, uzeným a těstovinou
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory.... více o Česnečka z uzeného kolene
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání ... více o Mleté maso na smetaně se sýrem
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát,... více o Jehněčí kotlety
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém... více o Smažená játra s dipem
Kapustová polévka s tmavou drobnozrnnou zelenou čočkou - kapustu si uvařím do měkka - čočku také (dle návodu) - tato je bez namáčeni a vaří se cca 15... více o Kapustová polévka s tmavou drobrozrnnnou zelenou čočkou
Nejprve si připravte dresing. V malém rendlíku ohřívejte necelou minutu ocet, cukr a špetku soli. Až se cukr rozpustí, odstavte rendlík a přidejte do... více o Soba nudle s lilkem a mangem
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat... více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme... více o Kapustová polévka s červenou čočkou
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata. Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve... více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme... více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji... více o Výpečky z remosky po každé jinak
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky. Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát. Do mixéru dáme bazalku, olej,... více o Mozzarella s bazalkovým pestem
Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Jogurt smíchejte se vším kořením, rýžovou moukou, zázvorem a česnekem. Pokud není jogurt moc kyselý,... více o Kuře „65“
Připravíme si tři misky. V první, si připravíme potěr na křidélka. Ten se skláda z dvou lžiček soli, jedné lžičce papriky, granulovaného či sypaného ... více o Kuřecí křídla dle Ládi Hrušky
Všechny ingredience smíchejte a propracujte. V míse, kterou zakryjete utěrkou, nechte kynout na teplém místě 4-6 hodin (měla jsem to u roury od... více o Chléb pro začátečníky (s česnekem)
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava. Nejprve... více o Boloňské ragú s tagliatele
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou. Na mírném... více o Omáčka z čerstvých rajčat
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec vše zamícháme a dáme přes noc... více o Kuřecí kousky na medu a kari
Okurku nakrájíme na kostičky, přidáme k ní drcený česnek, hořčici a majonézu. Dokořeníme podle chuti solí a pepřem. Dáme na hodinu uležet do chladu a... více o Okurkový salát s česnekem