V osolené vodě uvaříme kolínka, Na tuku zpěníme cibuli, přidáme šunku, osmahneme a zaprášíme moukou. Přilijeme mléko, a přidáme 1/2 nivy, hořčici,... více o Zapékané těstoviny II.
Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím,... více o Vepřová panenka na slanině
Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které... více o Kuřecí barbeque salát
Olej, ocet, hořčici a med dáme do misky a pořádně promícháme, dokud se nám ingredience nespojí. Rozehřejeme si mělkou pánev. Jednotlivé kousky chřestu... více o Chřest s parmezánem
Všechny ingredience postupně rozmixujeme, případně rozmačkáme vidličkou. Uložíme přes noc v lednici. Výborné na ciabattě.... více o Pivní pomazánka express
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou... více o Dijonské cibulové řízky
Oloupeme okurku, rozkrojíme ji podélně na polovinu a lžičkou vyškrábeme semínka. Škrabkou nakrájíme okurku na dlouhé tenké pásky. Pásky vložíme do... více o Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob
Promícháme maso, rozinky, vejce, skořici, chilli a sůl a necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme na oleji. Podáváme teplé s... více o Mleté hovězí placky
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na kuře. Potřeme hořčicí a dáme plátek salámu a sýra, zabalíme do rolky a popř. zpevníme... více o Rychlé kuřecí rolky se sladkou mrkvičkou
Česnek oloupeme a nařežeme, dáme do hmoždíře a paličkou utřeme. Přidáme lžičku olivového oleje a sůl a utřeme v pastu. Přidáme žloutky a hořčici.... více o Česneková majonéza
Listové těsto rozválíme, potřeme hořčicí, míchanými vejci, poklademe žampiony, kapií, plátky šunky, sýra. Do středu položíme párky a srolujeme v závin... více o Velikonoční závin
Přísady na těsto smícháme, vyložíme jím okrouhlou formu s okrajem, propícháme vidličkou. Dno a okraje z těsta potřeme hořčicí, vyložíme plátky sýra,... více o Francouzský hořčičný dort
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno... více o Vepřové koleno marinované
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a po krátkém orestování zalejeme vývarem, přidáme koření a dobře rozvaříme. Potom omáčku přecedíme,... více o Dršťky s hořčičnou omáčkou
Brambory nakrájíme na střední kousky, celer opláchneme, nakrájíme (zelenou nať si necháme na ozdobu), přidáme 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce chilli... více o Bramborový salát po anglicku
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme... více o Králík s hořčicí a majoránkou
Smetanu, sůl, pepř zahřejeme v hrnci na mírném ohni, přidáme žloutek a hořčici a metličkou vyšleháme. Přisypeme sýr a za stálého míchání vaříme 5 min.... více o Makarony s horčičnou omáčkou
Smícháme víno, sojovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř (nesolit). Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Pokud použijete... více o Výborné marinované kuře na toustech
Smícháme přísady na placky, necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme z obou stran. I. omáčka: hořčici prudce orestujeme,... více o Masové placky s omáčkou
Salát omyjeme, natrháme na menší kousky. Plátky žampionů pokapeme citrónovou šťávou a krátce osmahneme. Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme,... více o Salát s nudličkami z krůtích prsou
Olivy a kapary nasekat na malé kousky, česnek rozmačkat. Vše smíchat s tuňákem a tím dalším a dát na chvilku do chladu. Pak už jen namazat na chléb a... více o Tuňáková pomazánka s kapary
Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme... více o Caesar salát s krutony
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Rozkvedláme vejce s hořčicí a maso naložíme do této směsi na dvě hodiny. Na sádle... více o Mildovo vepřové v hořčici
Špalíčky masa necháme několik hodin odležet v marinádě, pak na trošce oleje orestujeme kolečka cibule a proužky papriky, přidáme maso a zprudka... více o Jemelínská kuřecí směs
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku, osolíme, okořeníme, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme trochou vody, dáme do... více o Pikantní masová pomazánka
Tenký plát masa se potře směsí z obou stran a nechá se grilovat (péci) z obou stran na roštu. Výborná je i na vepřovém kolenu, pečeném v klasické... více o Čepice na pečené maso (Argentina)
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce
1. Oddělíme žloutek a bílek. 2. Na dresink promačkáme do mísy přes síto žloutek, přidáme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř a dobře promícháme. 3.... více o Salát ze špenátu a slaniny
Postup jako u rizku s tim, ze s vejcem rozslehame horcici a do strouhanky vmichame sezamova seminka. Po obaleni dame na 15 minut do lednicky... více o Specialni jehneci kotlety
Uvedené ingredience smíchejte dohromady.... více o Salátový dresing
Palačinky: V mixéru smícháme mléko, vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji,... více o Palačinky plněné se špenátem
Palačinky: V mixéru smícháme mléko, 3 vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji,... více o Palačinky plněné se špenátem II.
Omytá a osušená králičí stehna osolíme a upečeme v troubě za občasného podlévání na slanině a cibuli. Na estragonovou omáčku si připravíme světlou... více o Králík s estragonovou omáčkou
Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2... více o Kuře s hořčicovou kůrkou
Smetanu rozmícháme s hořčicí a octem, ochutíme kořením a metlou po částech zašleháme olej. Ze salátu odstraníme košťál a vnější listy. Hlávku... více o Římský salát s rajčaty a olivami