Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... . Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté... více o Dijonská vejce se slaninou
Maso očistěte, odblaňte, osolte a opepřete. Opečte zprudka na rozpáleném tuku. Mezitím smíchejte dijonskou hořčici s džemem, podle chuti. Touto směsí... více o Jehněčí filet s borůvkami
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a... více o Losos s čočkovým salátem
Mleté maso dobře promícháme s křenem, hořčicí, vejcem, smetanou a rozemletou (nastrouhanou) strouhankou asi z jednoho staršího rohlíku, ochutíme solí,... více o Dijonská sekaná s křenem
Příprava salátu: Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu... více o Caesar Salát s kuřecím masem
Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a... více o Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny
Lososa zbavíme kůže můžeme ho nožem naškrábat, nebo nakrájíme na malinkaté kousky, které ještě nožem můžete rozmáčknout. Dáme do misky. Asi půl malé... více o Tatarák z čerstvého lososa
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v hmoždíři po dobu 5 minut (pokud... více o Ledový salát s extra zálivkou
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice. Dresink si připravíme... více o Salát Caesar II.
Jednu cibuli nakrájet najemno, ostatní cibule na půlkolečka. Dva stroužky česneku rozmačkat, tři nakrájet najemno. Do mísy si dát maso, najemno... více o Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými brambory
Brambory vydrhneme, omyjeme a necháme vařit 15 – 20 minut v osolené vroucí vodě do změknutí. Necháme zchladnout a pak je překrojíme. Šunku osmahneme a... více o Salát z nových brambor s cherry rajčátky
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích
Kuřecí řízky obalíme a osmažíme klasickým způsobem. Směs salátů a rajčátky omyjeme a nakrájíme. Smetanu vyšlehám s dijonskou hořčicí a citronovou... více o Kuřecí salát s hořčicovým dresinkem
Zeleninu a brambory pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo a česnek na kolečka, vše vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Trochu posolíme. Maso... více o Maso v pekáčku se zeleninou
U nás se prodává od jednoho místního prodejce vaječný salát. A nejen po velikonocích přijde vhod takový salát vlastní výroby. Vajíčka pokrájíme na... více o Vaječný salát s dijonskou hořčicí
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně... více o Fazolový salát s vejci
Vejce se uvaří natvrdo, oddělí se žloutek a bílek, žloutky se v misce rozmačkají vidličkou, bílky pokrájí najemno (nebo nasekají v robotu). Pokrájíte... více o Vajíčková pomazánka podle dcery
Kuře (stehna) očistíme, nasolíme a dáme do pekáčku s kouskem másla a jednou pokrájenou cibulí, podlijeme a pečeme dozlatova. Během pečení přeléváme... více o Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře... více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Maso nakrájejte na hranolky, dobře osolte a opepřete. Ve velké silnostěnné pánvi nebo širokém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje, po částech maso zprudka... více o Stroganoff
Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky,stehýnka,co máte:-)) do marinády (recept je i na zadní straně koření Grilované kuře). Necháme minimálně 2... více o Kuře pečené na zelenině
Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové... více o Steak Diane
Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě. Pro... více o Karibský králík na kakaové hořčici
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na slabé a co nejdelší nudličky, které rovnoměrně posypeme kořením. Do rozšlehaného vajíčka zamícháme solamyl. Do... více o Kuřecí tyčinky s dipy
Uvařená vejce a cibuli nastrouháme nadrobno, smícháme s tvarohem, tatarkou. Přidáme tavený sýr, sůl, koření, vegetu, horčici a dobře promícháme.... více o Evkina tvarohová pomazánka
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30... více o Smažené cibulové kroužky
Vepřovou panenku odblaníme, osolíme a opepříme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na slunečnicovém nebo řepkovém oleji ze všech stran. Poté dáme na... více o Vepřová panenka ve slanině
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát... více o Smažený losos na salátu
Opláchnuté vypeckované třešně, omytý a osušený polníček a salát, natrhaný na kousky, a na skrojky nakrájený meloun bez peciček dejte do mísy. Chléb... více o Salát s třešněmi a melounem
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle... více o Králík na hořčici II
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,... více o Caesar salát
Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami. Ogrilujte nebo osmažte... více o Pálivé hotdogy
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli, dijonskou hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme... více o Dijonské karbanátky
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do... více o Parmice nachová s mátou a citronem
Troubu předehřejte na 240 °C. Sýr a fazolky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, lehce pomazaný olejem a pečte 10 až 12 minut, až sýr zvláční a... více o Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, nať nasekáme nadrobno, přidáme na kolečka nakrájené párky, zakysanou smetanu, majolku a nakrájená vejce... více o Vajíčkový salát s ředkvičkami
Filé z lososa nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou čerstvou petržel. Smícháme v misce s dijonskou... více o Tataráček z lososa po francouzsku s česnekovými toasty
Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a... více o Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Tlačenku si necháme v obchodě nakrájet na stroji na 1,5 mm silné plátky. Plátky doma překrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme okapané sterilované... více o Tlačenkový salát se žampiony
Plátky krkovičky jemně naklepeme, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Dáme do zapékací misky s víkem a pečeme na asi 45 minut. Po 45ti minutách na... více o Zapečená krkovička se slaninou a sýrem
Maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, pokrájejte na větší kousky a zakapejte citronovou šťávou. Na marinádu v misce... více o Vepřové jehly s jablky
Kuřecí maso si připravíme dle libosti na plátky, nebo medailonky a dáme pozvolna smažit na pánvičku s trochou oleje. Až bude maso hotové, můžeme ho... více o Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle... více o Králík na houbách a hořčici
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji na pánvi opékáme po obou stranách téměř doměkka. Mezitím na druhé pánvi na trošce... více o Kotlety na jablkách
Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a... více o Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Osušíme je, pokrájíme na plátky (1 cm). Z bílků uděláme sníh. Ze žloutků, mléka, mouky a... více o Kedlubnové řízečky s dipem
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak... více o Nadívaná krůta s dýní a křenem
Tofu nakrájíme na hrubší proužky. Všechny ingredience kromě tofu spolu smícháme, takhle vytvoříme marinádu na tofu, do které tofu úplně ponoříme a... více o Pečené tofu s citrónovou marinádou
Porce osoleného kuřete rozložíme do vymaštěného pekáčku (nebo na pečící papír), potřeme je směsí a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě. Pak porce... více o Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou
Kuřecí prsa nařežeme na řízky priměřené tloušťky. Zlehka vyklepeme z jedné strany. Osolíme mírně, opepříme, přidáme tymian – vše z obou stran řízků.... více o Kuřecí kapsa First class