Ryby necháme krátce projít varem. Po vychladnutí maso obereme od kostí, jde to velmi snadno. Menší kosti můžeme klidně nechat, vůbec to nebude vadit....
více o Rybí karbenátky
Ryby vykucháme, vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjdou od kosti....
více o Rybí salát II.
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše...
více o Fajnšmekrovi utopenci
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly...
více o Nákládané karboše
Větší klobouky hub rozčtvrtíme a obalíme v trojobalu, fritujeme cca. 5 min.
Vychladlé naskládáme do sklenice-vrstva hub, vrstva cibule. Přidáme koření...
více o Houbové pečenáče III.
Zelí jemně nakrouháme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli o ostatní přísady a dukladně promícháme. Necháme přes noc v chladu odležet.
Naplníme do...
více o Hlávkové zelí s křenem
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice...
více o Domácí utopenci II.
Cuketu postrouháme, cibuli posekáme, česnek prolisujeme. Všechny suroviny mimo Deka dusíme 30 minut. Přidáme deko a dusíme ještě 5 minut.
Plníme do...
více o Pomazánka z cukety
Řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí, papriky a cibuli nakrájíme. Vše dáme do hrnce, promícháme, přidáme ostatní...
více o Salát z červené řepy - zavařený
Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme...
více o Čalamáda II.
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.
Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje...
více o Nakládané zelí
Maso orestujeme na velké pánvi, všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku, přidáme Deko a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakonec směs osolíme,...
více o Ďábelská pomazánka na topinky
- všechnu zeleninu nastrouhat
- mrkev najemno
- vše smíchat v kbelíku
- zalít zálivkou - za studena, nesvařovat
- kbelík zatížit druhým kbelíkem s...
více o Čalamáda IV.
- připravit nálev dle deka
- papriku nakrájet na proužky
- plnit skleničky
- do každé 1 lžičku oleje
- zalít nálevem
- sterilovat 20 minut při 80°C...
více o Nakládáná červená paprika
Zelí a cibuli nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme. Mrkev nastrouháme na jemno. Papriky bez jadřinců nakrájíme na nudličky. Feferonky nakrájíme na...
více o Pikantní salát