Jahody omyjte, zbavte stopek a osušte papírovou utěrkou. Polovinu jich rozmixujte se dvěma lžícemi cukru.
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky ušlehejte...
více o Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Borůvky dejte do kastrolu, přidejte 2 lžíce cukru, 2 lžíce vody a přiveďte k varu. Svařte na středně hustou omáčku, která bude stékat ze lžíce, a...
více o Borůvkový mls s meruňkami
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném...
více o Opilé broskvové poháry s amarettem
Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte...
více o Jogurtová šarlota
Vychlazené mascarpone a smetanu s oběma cukry krátce vyšlehejte do hustého krému a naplňte jím cukrářský sáček s širší hubičkou.
Maliny rozmačkejte...
více o Ovocné tiramisu do skleničky
Cukr se žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme lžíci rumu.
Do pěny zašleháme Mascarpone.
Mezitím si necháme vyšlehat tuhý sníh z bílků a špetky soli.
Sníh...
více o TIRAMISU S MASCARPONE
Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout (doporučuji dát do hlubokého talíře).
Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté...
více o Tiramisu se šlehačkou a mascarpone
Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Postupně zapracujte kokosovou smetanu, až vznikne hladký krém. Z bílků vyšlehejte sníh a velmi...
více o Kokosové tiramisu
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2...
více o Třešňové tiramisu
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 3 dl vody, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky, které za...
více o Piškotové řezy s třešněmi
V hrnci se silným dnem zahřívejte těsně pod bod varu smetanu. Pokud máte rádi chuť a vůni pravé vanilky, přidejte do ní rozříznutý vanilkový lusk....
více o Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i...
více o Třešňový pohár
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a...
více o Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Měkký tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a troškou mléka do konzistence hustější zakysané smetany. Kdo chce pohár sladší, přidá trochu moučkového...
více o Margot pohár
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za...
více o Citronové / pomerančové poháry
Připravíme si suroviny a nějakou formu (na dort, zapékací misku, hluboký plech). Dáme do vetší misky nebo hrníčku kafe (já dávám 3 lžičky, záleží jak...
více o Tiramisu se zakysanou smetanou
Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno.
Smetanu vyšlehejte s moučkovým...
více o Tvarohová šarlota s ovocem
Mouku prosejte s cukrem a kakaem na pracovní plochu a doprostřed udělejte důlek. Do něj nožem zapracujte vejce, sůl a zakysanou smetanu a rukama...
více o Čokoládový koláč se zmrzlinou
Zabaione:
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit.
Do misky dáme žloutky a...
více o Italské Tiramisu (Florencie)
1)Do hrnce nalijeme asi tak 3/4 litru mléka. Mléko vaříme za stálého míchání dokud nezačne vařit.
2) Jak se nám vaří mléko, tak zbytek mléka co nám...
více o Puding s ostružinami a piškoty
Množství krému je na cca 6 pohárů (dle jejich velikosti).
Mascarpone vyšleháme s cukry, pak přidáme do tuha vyšlehanou smetanu a vše pomícháme v...
více o Ovocný pohár s mascarpone
Smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem téměř dotuha, přidáme mascarpone (lze použít i tvaroh nebo smetanovou domácí lučinu) a vše došleháme na...
více o Cappuccino poháry
Vařená poleva (toping):
80 gramů másla dáme do kastrůlku s 3 lžícemi mléka, 80 gramy moučkového cukru smíchanými s 2 lžícemi čokoládového pudinku v...
více o Jogurtové poháry - rychle a chutně
Sušenky a cukrářské piškoty rozdrťte najemno - neměly by tam být žádné výraznější větší kousky. Smíchejte s cukrem, lžičkou pomerančového extraktu a...
více o Cheesecake z červeného pomeranče
Troubu předehřejte na 180°C. Piškoty a sušenky nadrťte na jemnější směs (např. v robotu), přidejte cukr a rozpuštěné máslo a promíchejte. Touto směsí...
více o Limetkové mini pies
Ořechy v troubě nebo na suché pánvi opražte a nasekejte na kousky. Cukrářské piškoty nadrobte a smíchejte s ořechy. Naplňte skleničky ořechovou směsí,...
více o Limetková pěna s ořechy
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i trošku citronové kůry), podlijeme...
více o Jablečný (hruškový) pohár
Rebarboru naložte do cukru s vínem. Bazalku s cukrem a trochou smetany rozmixujte. Zbylou smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte k ní bazalku a po...
více o Bazalkové tiramisu
Upečeme korpus na dort: vyšleháme vejce s cukrem doběla, min. čtvrt hodinky šleháme mixérem, pak ručně vmícháme kakao, následuje mouka s kypřícím...
více o Jak opravit nepovedený dort
Omyté jahody rozpůlíme a pokapeme likérem a necháme chvilku rozležet. Dortovou formu vyložíme na dně a po stranách piškoty a pokapeme 100 ml kávy,...
více o Tiramisu s jahodami a čokoládou
Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači rozšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce rozšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g)....
více o Jednoduché tiramisu
Nachystáme si dortovou formu, do které postupně skládáme piškoty. Na piškoty nandáme rozšlehanou zakysanou smetanu (je tak nadýchanější), do které si...
více o Nepečený dort s ovocem
Do pekáčku nebo dortové formy jsem dala cukrářské piškoty seřízlé na půlky. Jeden vedle druhého.
Z lipánku, zakys. smetany (dle potřeby moučk. cukr)...
více o Lehké piškotové řezy
Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně piškoty. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a likérem. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a...
více o Meruňková Charlotta
Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme...
více o Tiramisu s piškoty
Uvaříme si silnou kávu. Mezitím, než nám vychladne, dáme do misky ricottu, smetanu, třtinový cukr a žloutek, vymícháme v krém.
Vezmeme si formu, do...
více o Tiramisu pro sportovce
Piškoty polijeme kávou, musí být dobře nasáklé. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Cukr vyšleháme se žloutky doběla, zašleháme mascarpone. Poté přimícháme...
více o Pravé Tiramisu z Itálie
Kompotované mandarinky slijeme a necháme okapat. Ušleháme smetanu. Mascarpone a tvaroh prošleháme s cukrem a přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. ...
více o Ovocné tiramisu
Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií.
Cukr s...
více o Nepečená charlotta s drobným ovocem
Můžeme použít buď dortovou formu nebo jinou podobně velkou nádobu. Dno vyložíme piškoty, ty potřeme částí krému, který jsme vymíchali z jogurtu,...
více o Ovocný dort dle chuti
V míse smícháme ricottu, cukr, vanilku a skořici. 6 piškot si rozložíme vedle sebe. Zakapeme je 2 lžícemi kávy, potřeme směsí z ricotty, přiložíme...
více o Baby tiramisu
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve směsi kávy a likéru a střídáme...
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Mascarpone našleháme, přidáme žloutky, cukr a kysanou smetanu. Vše našleháme do krému a lehce do něj vmícháme sníh z bílků. Do espresa přilejeme rum,...
více o Tiramisu s jahodami
Pudinkový prášek uvaříme s mlékem a drobným cukrem. Za občasného míchání vychladíme, aby se nám nevytvořil škraloup. Máslo utřeme s moučkovým cukrem,...
více o Charlotta s mangem
Mléko smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme žloutky a ihned odstavíme z plotny. Přisypeme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Krém...
více o Charlotte
Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru krupice a vanilkovým cukrem do husté pěny, z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Žloutkovou směs spojte s...
více o Malakoff
Listové těsto vyválíme na sílu 3 mm. Z ořechů, cukru, piškotů, medu, citronové kůry, rumu, skořice a mléka uděláme husté těsto. Z listového těsta...
více o Salcburské rohlíčky
Nejprve uvaříme pudink: dáme vařit mléko, v jedné šlehačce rozkvedláme oba pudingy, až bude mléko přecházet do varu přidáme šlehačku s pudinky. Za...
více o Piškotové řezy II.
Bílky vyšleháme, přidáme trochu cukru a uděláme sníh. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Přišleháme mascarpone, cca 3 lžíce kávy a cca 2 lžíce...
více o Lahodné tiramisu