Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte, smíchejte je s povoleným máslem a směs umačkejte na dno formy vyložené pečícím papírem. Tento základ dejte na cca 10...
více o Dýňový cheesecake s ricottou
Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidáváme mléko, abychom docílili...
více o Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme 1 polévkovou lžíci cukru a vyšleháme tuhý sníh.
Ke...
více o Nuttelové muffiny
Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
Ohřát vodu do varu. Smíchat mouku se solí. V...
více o Campa pa (falešný marcipán), základní recept
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme.
Mezitím...
více o Krém z bílé ředkve na víně
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím...
více o Lotus cheesecake
Z droždí, lžičky cukru a trochy teplého mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, teplé mléko a nakonec přidáme změklé...
více o Loupáky - nejlepší
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek...
více o Chalva indická semolinová, základní recept
Do nádoby nalijte vodu a ohřejte ji na teplotu 35°C. Zašlehejte do ní droždí a nechte odpočívat 5 minut.
Do velké mísy dejte mouku, sůl a cukr a...
více o New York Style Pizza
Cuketu neloupeme, jen ji očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriky zbavíme semínek a...
více o Chuťovka z cukety
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala...
více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce...
více o Koláčky
Všechny suroviny dáme do mísy a umícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem, dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a...
více o Hrnkový makovec
Sušenky rozmixujeme (rozdrtíme) spolu s mandlemi a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem dáme do...
více o Sušenkový cheesecake
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Těsto nalijeme na hlubší vymazaný a...
více o Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Vlašské ořechy a ovesné vločky společně rozmixujeme a přidáme dvě lžičky cukru. Směs promícháme s mlékem.
Mléko s ořechy a vločkami nalijeme do hrnce....
více o Ovesno-ořechový pudink
Černou čočku namočte přes noc do vody. Pak ji slijte, vložte do tlakového hrnce s 1,6 l vody, přidejte omyté fazole a 2 lžičky soli. Vařte v tlakovém...
více o Dal Makhani
Mouku, cukry, skořici a kypřící prášek smícháme v míse, přidáme vejce, jogurt, nahrubo nastrouhaná jablka a rozinky.
Hotové těsto nalijeme do vymazané...
více o Jablková bábovka
Dýni nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce. Důležité je použít jen čistou hmotu bez slupek a měkkých vnitřků, jinak to zkvasí a je po kompotu....
více o Dýňový kompot
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků...
více o Míša řezy
Mouku, cukr a prášek do pečiva smíchejte v míse. Přidejte vejce, smetanu a vypracujte hladké těsto. Naplňte jím pekáček vymazaný tukem a vysypaný...
více o Švestkový koláč ze zakysané smetany
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit...
více o Mini věnečky
Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a...
více o Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby...
více o Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Chili con carne s kukuřicí
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, kořením a kakaem. V jiné větší míse rozšleháme med, vejce a cukr. Poté střídavě zapracujeme moučnou směs...
více o Medánek
Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozmícháme s cukrem, přilejeme část vlažné vody a vmícháme necelou lžíci mouky. Necháme vzejít na teplém místě...
více o Indický chléb Naan
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na délku pečicí formy. Do širokého kastrolu nebo vyšší pánve nalije asi 50 ml vody a svařte se 60 g cukru, pak...
více o Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Všechny suroviny kromě ledu dejte do mixéru a dobře rozmixujte.
Přidejte led a ještě párkrát promixujte, až vznikne ledová tříšť.
Nalijte do sklenky a...
více o Jahodové daiquiri
Tvaroh vyklopte do mísy, přisypte mouku a sůl. Vařečkou a posléze rukama zpracujte měkké nelepivé těsto. Pokud se vám zdá příliš řídké, přisypte ještě...
více o Jahodové knedlíky raz dva
Nejprve připravte těsto. V míse – obyčejné nebo od kuchyňského robotu – smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli, přidejte na kostičky pokrájené...
více o Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu (20 x 30 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte...
více o Koláč s ricottou a bílou čokoládou
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidejte na kostky pokrájené studené máslo a prsty rychle zpracujte...
více o Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami
Ve vodní lázni rozpustíte máslo. Přidáme do něj na kostky nalámanou čokoládu a rozpustíme. Do čokoládové směsi zašleháme cukry a kakao. Postupně...
více o Domácí brownies
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a pak společně s moukou a vejci vypracujeme kompaktní těsto. Já na to používám kuchyňského robota, protože...
více o Jablečný štrúdl z domácího těsta
Plát listového těsta rozdělíme napůl, jednu část propícháme vidličkou a druhou nakrájíme na čtverce, každý bude představovat jednu porci. Upečeme...
více o Kremeš
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutky, mléko, olej a rum. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec zapracujeme bílkový sníh....
více o Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Máslo dejte do rendlíku, rozpusťte a nechte trochu zchladnout. Z citronu ostrouhejte kůru. Do mixéru rozklepněte vejce, přilijte mléko, přidejte mouku...
více o Makové palačinky s citronovým tvarohem
Rozevírací dortovou formu (18 cm) lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem a formu uzavřete. Ustřihněte pruh pečicího papíru a vyložte jím...
více o Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou
Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků.
Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj...
více o Krtkův dort
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte.
Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu.
Rukama...
více o Kuřátkové sušenky
Mouku, sodu, sůl a skořici nasypte do mísy. Máslo utřete s cukrem do hladkého krému a postupně zašlehejte vejce.
Rozmačkejte banány, ananas nasekejte...
více o Banánové bábovičky s ananasem
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V...
více o Kynutý věnec s malinami
Připravte korpus. Dortovou formu zlehka vytřete olejem, dno vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté nádoby robotu a...
více o Dort Míša
Čokoládu nasekejte na kousky. Vejce prošlehejte s vínem a olejem, postupně zapracujte mouku. Těsto hněťte, dokud nezíská hladkou konzistenci, ke konci...
více o Cannoli s čokoládou