Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, opereme, osušíme a natrháme jej na kousky. Sýr nakrájíme na menší kostičky. Papriku...
více o Zeleninový salát s ovčím sýrem
Všechnu zeleninu řádně očistíme, opereme nebo omyjeme. Saláty natrháme na menší kousky, okurku nakrájíme na půlměsíčky, papriky na tenké nudličky....
více o Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou
Těsto: Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Vejce rozšleháme ve 3 lžících vlažné vody, přisypeme cukr a šleháme tak...
více o Kokosový dort s vaječným koňakem
Utřeme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Oddělíme vejce. Do krému vmícháme žloutky s pudinkem a citronovou...
více o Tvarohový koláč s jahodami
Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V...
více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a...
více o Koláč s tvarohovou náplní
Droždí rozdrobíme do 100 ml vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, olivový olej a zalijeme kváskem. Vypracujeme...
více o Minipizzy s olivami a salámem
Na česnekovou majonézu oloupeme česnek a prolisujeme ho. Smícháme žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, cukr, sůl a pepř. Elektickými metličkami všleháme...
více o Filé s česnekovou majonézou
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. Troubu rozpálíme na...
více o Tvarožník
Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme, zalijeme marinádou a promícháme s majolkou.
Vlijeme do litrové sklenice a necháme v chladničce 1-2 dny proležet....
více o Marinované buřty
Přebranou a opláchnutou čočku namočíme na několik hodin do studené vody. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme s kari kořením na rozehřátém...
více o Čočka po orientálsku
Jablka a křen oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vývar, ocet a dochutíme. Necháme přes noc uležet a podáváme jako přílohu....
více o Jablečný křen
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom...
více o Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Oloupaná rajčata, okurku a cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do salátové mísy a zalijeme zálivkou.
Zálivka: česnek utřeme se solí, přidáme olej a...
více o Andaluzský salát
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z masa a necháme vařit. Nakonec takto připravenou omáčku zjemníme kysanou smetanou,...
více o Křenová omáčka
Nejprve si připravíme pařížskou šlehačku. Ve 200 ml smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme do chladničky...
více o Čokoládový pohár
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme 2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 30 minut. Pak přidáme zbylou...
více o Bylinkový chléb
Očištěné zelí pokrájíme na větší čtverečky, vsypeme do vařící osolené vody, potom scedíme a necháme vychladnout a okapat. Do vychladlého zelí přidáme...
více o Míchaný zelný salát
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na...
více o Svíčková na smetaně
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a vypracujeme těsto, které necháme...
více o Plněné bramborové knedlíky
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, vejce a sterilovanou okurku na kolečka a cibuli jemně usekáme. Po urovnání na talířky zalijeme zálivkou připravenou...
více o Rajčatový salát po italsku
Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Po částech přidáváme mouku a vymícháme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. V pánvi rozehřejeme tuk....
více o Palačinkový dort
Listové těsto vyválíme na tenký plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce podle velikosti jablek. Omytá jablka oloupeme, jádřince vykrojíme a do otvorů po...
více o Jablka v županu
Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do...
více o Ševcovský mls
Marinování kuřete: Ve středně velké misce smíchejte sojovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí. Přidejte kuře...
více o Kuře Kung - Pao
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme....
více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor,...
více o Čínská svíčková
Hlávku zelí rozdělíme na listy, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky o hraně dva centimetry. Povaříme 10 minut v osolené vodě. Zvlášť předem...
více o Zelný salát po čínsku
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem....
více o Opilý jablečný koláč
Z čekankových puků odřízneme spodky, čekanku dobře očistíme a opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do mísy a necháme asi půl hodiny...
více o Čekankový salát
Zelí očistíme a po odstranění hrubších žeber nakrájíme na nudličky. Cibuli nadrobno rozsekáme. Biokys nebo smetanu ochutíme solí a cukrem, promícháme...
více o Salát z pekingského zelí I.
Oloupané banány rozkrojíme podélně na půlky, řeznou plochou dolů je položíme na pánev s rozehřátým máslem, posypeme cukrem a upečeme v mírně rozehřáté...
více o Pečené banány se zmrzlinou
Pomeranče oloupeme, omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Pokusíme se zachytit šťávu, která při vykrájení pomerančů vyteče....
více o Ovocný salát s jahodami a pomeranči
Do skleněné konvice z varného skla nalijeme víno, přidáme cukr, instantní kávu a vodu. Uvedeme do varu. Potom nalijeme do silnostěnných sklenic na...
více o Kávový grog