Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně...
více o Švestková omáčka
Z ovčího a čerstvého sýra umícháme hladký krém. Mouku promísíme s cukrem, práškem do pečiva, solí a bylinkami. Utřeme jogurt s máslem a vejci a pomalu...
více o Bochánky s ovčím sýrem
Oba druhy čokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme espreso. Necháme mírně vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pěny...
více o Čokoládová pěna
V misce smícháme mouku, koření a sodu. Směs dáme na vál, přidáme nasekaný tuk, do důlku dáme cukr, med a vodu a opatrně vypracujeme těsto. Vyválíme a...
více o Medové figurky z těsta
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme....
více o Banány na bezé
Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme...
více o Vesnický boršč
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a...
více o Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Sardinky scedíme, olej si ponecháme. Z housky odkrojíme kůrku, střídku zalijeme mlékem a olejem ze sardinek. Vymačkanou housku, okapané sardinky a...
více o Sardinková omáčka
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si...
více o Pikantní žebírka
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Přidáme mleté oříšky, mouku s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
*...
více o Karamelové řezy
Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod...
více o Hruškový krém s čokoládovou pěnou
Pomeranč nakrájíme na kolečka, přidáme víno, vermut, fernet, rozinky a koření a necháme asi 12 hodin rozležet. Potom ke směsi přidáme minerálku a cukr...
více o Švédský punč s pomerančem
Zpracovat a rozetřít na vymazaný a vysypaný plech.
Tvaroh dáme do pytlíku a uděláme mřížky. Do každého čtverečku můžeme dát džem, ovoce....
více o Prošívaná deka II.
Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Ty dáme do hrnce spolu s 50 g cukru a 50 ml vody a přivedeme k varu. Za...
více o Kynuté polštářky s jablky
Všechny druhy ryb zbavíme kůže, kostí a nakrájíme je na kousky. Vše vložíme do mísy, přidáme cibulky a na plátky nakrájené olivy. Na oleji zlehka...
více o Španělská směs uzených ryb
Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej utřeme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, ořechy, skořici a nastrouhanou cuketu. Vše v míse důkladně...
více o Koláč z cukety
Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu,...
více o Jogurtovo-bylinková zálivka
Vejce a cukr ušleháme do pěny. Přidáme na nudličky nastrouhané jablka a posekané ořechy. Vmícháme hrubou mouku s práškem do pečiva.Těsto vlijeme na...
více o Jablkové řezy X.
Žloutky ušleháme se dvěma třetinami cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zamícháme zbytek cukru. Sníh lehce vmícháme ke žloutkům a...
více o Dětské piškoty
Máslo, cukr a žloutky utřeme v míse do pěny, přidáme mouku a zpracujeme. Zdobícím sáčkem s velkou hvězdicovou trubičkou stříkáme různé tvary. Zdobíme...
více o Máslové pečivo stříkané
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny...
více o Rýžový nákyp s meruňkami
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vanilkový cukr, sůl, tvaroh a na kousky nakrájené máslo. Přísady zpracujeme ručním hnětačem nejprve při nižší...
více o Mřížkový koláč s jablky
Šalotky nakrájené na čtvrtky necháme v širokém kastrolu zesklovatět na másle. Přidáme zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Osolíme, opepříme a...
více o Kapr s kysaným zelím
Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a...
více o Dýňová polévka s krevetami
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta.
Na...
více o Jablkovo-pudinkové koblížky
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky
TĚSTO: Cukr žloutky a olej třeme. Přidáme vlažnou vodu, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme 2...
více o METROVÁ BUCHTA II.
Jablka rozvařit. Vychladlé rozmixovat a nalít zpátky do hrnce. Přidat 1/2 kg cukru,
3 vanilkové pudinky a povařit. Nalít do skleniček a 20 minut...
více o JABLÍČKOVÁ PŘESNÍDÁVKA
Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
Uvedeme do varu sklenici...
více o Brusinky s hruškami a jablky
Smetanu nalijeme do vysoké nádoby, přidáme vejce a sůl a metličkou chvíli šleháme. Vsypeme cukr a šleháme ještě 3 minuty. Přidáme 60 g rozpuštěného...
více o Clafoutis s hrozny
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,...
více o Salát z červené řepy s fazolemi
Jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky a s trochou vody povaříme dohusta a rozmixujeme. Přidame ostatní suroviny a chvíli povaříme. Plnime horké do...
více o Jablečný kečup
Opraný rybíz necháme asi 5 minut pomalu vařit. Pak jej cedníkem vybereme a dáme na talíř. Šťávu ještě chvíli povaříme, přidáme cukr a vaříme asi 3-5...
více o Rybíz jako brusinky
Pomeranče omyjeme a ze 4 plodů odřízneme vršek. Odstraníme dužinu a šťávu zachytíme. Slupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Ze zbylých...
více o Zmrzlina v pomeranči
Ohřejeme mléko s cukrem a vlažné vlijeme do mouky s droždím. Do vytvořeného kvásku vlijeme rozehřátou a mírně zchladlou heru, přidáme vejce a...
více o Plněné rohlíčky
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme....
více o Špagety s rajčatovou omáčkou
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme. Přidáme zbylé suroviny a pečeme...
více o Maminčina jablečná buchta
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a...
více o Rychlá svíčková
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření,...
více o Domácí rýžové víno
Sušené houby uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout (žampiony nakrájíme na tenké plátky). Kysané zelí scedíme a větší kousky nakrájíme. Mrkev...
více o Zimní salát
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Mouku, cukr a citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. V hrnečku rozpustíme máslo, přidáme mléko a zahřejeme, až...
více o Kynutý jablkový chlebíček
Na pánvi bez tuku necháme zkaramelizovat 75 g cukru do světlehněda. Za stálého míchání zalijeme karamel zahřátým mlékem a při mírné teplotě asi 2...
více o Kalifornské ořechové muffinky
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky...
více o Meruňkové knedlíky po lechtalsku
Cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr třeme do zhoustnutí. Potom přidáme strouhané mandle, celé rozinky a na kostičky nakrájené...
více o Biskupský chlebíček IX.
Připravíme těstíčko jako na lívanečky (jen o trošku hustší) a přidáme nastrouhané jablko a mrkev. Pečeme malé lívance, obalujeme je v cukru se skořicí...
více o Mrkvanečky
Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně...
více o Barevná směs