• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Cukr

Cukr

Podobné ingredience

  • Arašídy v cukru
  • Bílý kandovaný cukr
  • Cukr krupice
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Chlebové placky se sýrem a olivami

Chlebové placky se sýrem a olivami

1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,... více o Chlebové placky se sýrem a olivami

Tatarka II.

Tatarka II.

Vše smícháme, necháme uležet a podáváme. Pro odlehčení je možné přidat bílý jogurt a jakékoliv zelené bylinky.... více o Tatarka II.

25 minut
Studená vaječná omáčka

Studená vaječná omáčka

Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza. Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme... více o Studená vaječná omáčka

10 minut
Studená křenová omáčka

Studená křenová omáčka

Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a... více o Studená křenová omáčka

10 minut
Studená italská omáčka

Studená italská omáčka

Žloutek osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej, až vznikne hustá majonéza. Citrónovou kůru, zelenou papriku, petrželovou nať, sardel, okurku a... více o Studená italská omáčka

45 minut
Chlupaté houbové knedle se zelím

Chlupaté houbové knedle se zelím

Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, namočené houby, krupici, majoránku, osolíme. Zamícháme těsto lžící a vykrajujeme na půl lžíce knedlíčky a... více o Chlupaté houbové knedle se zelím

Veka z bramborového těsta

Veka z bramborového těsta

Z tohoto množství upečeme dvě veky (10 porcí). Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém... více o Veka z bramborového těsta

Bramborová pizza III.

Bramborová pizza III.

Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.... více o Bramborová pizza III.

aspik - základní recept

aspik - základní recept

Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu... více o aspik - základní recept

Koprovka

Koprovka

V troše mléka rozšleháme mouku a vmícháme do části vroucího vývaru se zbylým mlékem. Vaříme s přidáním cukru, octa, případně soli. Podle potřeby... více o Koprovka

Omáčka k masům - Salsa verde

Omáčka k masům - Salsa verde

Vařené žloutky třeme za postupného přidávání oleje. Když nabudou, přidáme drobně rozsekaný bílek, ochutíme octem, solí, špetkou cukru a pepřem.... více o Omáčka k masům - Salsa verde

bublanina s višněmi

bublanina s višněmi

Rostlinný tuk třeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané... více o bublanina s višněmi

bramborové palačinky II.

bramborové palačinky II.

V mléce rozšleháme nastrouhané studené brambory, přidáme žloutky, sůl, cukr a podle potřeby hrubou mouku. Těsto dobře rozšleháme a necháme chvilku... více o bramborové palačinky II.

kynutý jablkový koláč

kynutý jablkový koláč

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce,... více o kynutý jablkový koláč

Tajemství plného mrazáku

Tajemství plného mrazáku

Veškeré ingredience najednou namixujeme a dobře našleháme. Dáme zamrazit.... více o Tajemství plného mrazáku

Naložený kozí sýr

Naložený kozí sýr

4 sklenice (po 350 ml) na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů 1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku... více o Naložený kozí sýr

Smažená jablka

Smažená jablka

Do mísy vlijeme mléko, olej, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, cukr, malé množství citronové kůry. Vše společně zamícháme. Oloupaná, jadřinců... více o Smažená jablka

bezinková limonáda III.

bezinková limonáda III.

Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalejeme do velké sklenice od okurek. Dobře omyjeme citron, nakrájíme jej na kolečka i s kůrou a přidáme... více o bezinková limonáda III.

ovocné knedlíky tvarohové

ovocné knedlíky tvarohové

Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné,... více o ovocné knedlíky tvarohové

ořechová bábovka V.

ořechová bábovka V.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky za postupného přidávání cukru a vanilkového cukru utřeme do pěny. Do ní po částech... více o ořechová bábovka V.

koláč s tvarohem

koláč s tvarohem

Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a... více o koláč s tvarohem

45 minut
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš... více o Svíčková omáčka

boží milost

boží milost

Na vále vypracujeme těsto z mouky, soli, másla, cukru, žloutků, vína a smetany. Necháme ho asi půl hodiny odpočinout. Potom je na pomoučeném válu... více o boží milost

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s... více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

fazolová vydatná

fazolová vydatná

Na tuk dáme opéct kousky slaniny, cibuli a česnek. Přidáme červené fazole a fazolky v rajčatové šťávě. Přes sítko prolisujeme fazole bílé - zahustí a... více o fazolová vydatná

Dobré preclíky

Dobré preclíky

Připravíme si kvásek, nalijeme ho do připravené mouky, másla, cukru a soli. Těsto musí být hustší. Z vykynutého tvoříme tenké preclíky, potřeme je... více o Dobré preclíky

Lepenice II.

Lepenice II.

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a... více o Lepenice II.

Velikonoční dort s marcipánovými  zajíčky

Velikonoční dort s marcipánovými …

Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovu kůru a vejce a přidáme prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem. Troubu předehřejeme na 200 °C, Těstem... více o Velikonoční dort s marcipánovými zajíčky

Rychlý ovocný koláč I.

Rychlý ovocný koláč I.

Do prosáte mouky zamícháme prášek do pečiva,přidáme cukr,rozehřátý tuk,vlažné mléko a vejce.Promícháme a vylijeme na plech(vymazaný tukem a vysypaný... více o Rychlý ovocný koláč I.

Bublanina V.

Bublanina V.

Mlékem zaděláme vsechny suroviny v lité těsto. Těsto vlijeme do vymastěného a moukou vysypaného pekáče, posypeme třesněmi nebo jiným ovocem obaleným... více o Bublanina V.

Kuře Soptík

Kuře Soptík

Vše smícháme. Kuře naložíme na noc do této směsi a druhý den jej upečeme v troubě.... více o Kuře Soptík

Banány v karamelu II.

Banány v karamelu II.

Nasypeme cukr do hrnce a necháme zkaramelizovat. Přidáme banány a promícháme. Můžeme podávat.... více o Banány v karamelu II.

Tvarohová štola s rozinkami II.

Tvarohová štola s rozinkami II.

V míse promícháme mouku s p.d.p., cukem, vanil.cukrem, solí a kořením, přidáme vlahé rozehřáté máslo, vejce a tvaroh a vypracujeme na hladké těsto.... více o Tvarohová štola s rozinkami II.

ŠUHAJDY II.

ŠUHAJDY II.

Cukr v hrnci rozpustíme na karamel zlatavého zbarvení a vmícháme nevyšlehanou šlehačku. Za stálého míchání necháme provařit, dokud se hmoty nespojí.... více o ŠUHAJDY II.

Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Vypracujeme šlehačem ihned těsto, rozdělíme na 8 částí.Každou část vyválíme na kruh, radýlkem rozdělíme na 8 dílků.Plníme od širší části ku špičce... více o Rychlé rohlíčky/bez kynutí/

Ořechové řezy VIII.

Ořechové řezy VIII.

Čokoládu na vaření nahřejeme, přidáme moučkový cukr, žloutky, vmícháme tuhý sníh a strouhanku s práškem do pečiva - upečeme. Po upečení rozkrojíme na... více o Ořechové řezy VIII.

Jemné sušenky

Jemné sušenky

Vše smícháme a vykrájíme z vyváleného těsta. dáme péci až na povrchu zrůžoví podáváme posypané cukrem.(moučka)... více o Jemné sušenky

IRSKÁ KÁVA

IRSKÁ KÁVA

NORMÁLNÍ KÁVA PŘÍPRAVA S ŠLEHAČKOU A WHISKEI... více o IRSKÁ KÁVA

60 minut
Jablková buchta III.

Jablková buchta III.

Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle, všechno dohromady smícháme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě.... více o Jablková buchta III.

75 minut
Hraběnčin koláč II.

Hraběnčin koláč II.

Cukr utřeme se žloutky, cukrem ,máslem a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a rozdělíme na dva díly. Jablíčka oloupeme a... více o Hraběnčin koláč II.

45 minut
Vdolečky II.

Vdolečky II.

Troubu předehřejeme na 240 stupňů, v míse smícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Postupně zpracujeme změklé máslo, cukr, mléko a vejce. Rychle... více o Vdolečky II.

Ořechová kolečka

Ořechová kolečka

Všechny ingredience na vále smícháme a vytvoříme těsto, které dáme do ledničky odpočinout, po uležení z něho vyválíme 0,5cm plát a vykrajujeme různé... více o Ořechová kolečka

40 minut
Linecké cukroví IV.

Linecké cukroví IV.

Na vál si dáme mouku a přidáme nakrájené změklé máslo. Potom přidáme cukr a smícháme s moukou a máslem. Nakonec dáme žloutek a kůru a vše řádně... více o Linecké cukroví IV.

45 minut
Skopové maso kung-pao

Skopové maso kung-pao

Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky. Plátky masa... více o Skopové maso kung-pao

Dezert Aljaška

Dezert Aljaška

Doprostřed placky vložíme ještě zmražený polárkový dort. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj cukr (podle chuti). V mikrovlnné troubě ohřejeme na... více o Dezert Aljaška

Vepřové plátky ve fazolové omáčce

Vepřové plátky ve fazolové omáčce

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém... více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce

120 minut
Boršč III.

Boršč III.

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,... více o Boršč III.

45 minut
Pracny IV.

Pracny IV.

Oříšky umeleme, hřebíčky také umeleme nebo utlučeme v hmoždíři. Citronovou kůru nastrouháme (pozor na chemicky ošetřené citrony) nebo použijeme... více o Pracny IV.

60 minut
Bramborový salát s majonézou

Bramborový salát s majonézou

Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní... více o Bramborový salát s majonézou

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva, pečlivě zamícháme. Uděláme si posypku a necháme odkapat ovoce. Do vymazaného pekáčku vysypaného... více o Jogurtová buchta II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • ...
  • 96
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

Poslední sledované recepty

462
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
203
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
186
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
140
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
102
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz Deník Aha! 4.7.2025

Deník Aha! 4.7.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nedávno navštívené recepty:

Bosáky Podžárka Bábovka olejová
Piškotové řezy po padesáté Chléb bezlepkový pro domácí pekárnu Pečený bramborák
Marokánky s ovesnými vločkami Kynuté těsto na pizzu Lehké bylinkové máslo
Koláč s jablečným tvarohem Tažený štrůdl (závin) Bramborový bochánek (mazanec)

Další doporučené ingredience:

Crackers Cream cheese Creme de Menthe Créme épaisse Créme fraiche
Crispy rice Croissant Cukerin Cuketa Cuketové květy
Cukr krupice Cukr krystal Cukr na obalování Cukr na posypání Cukrářská rýže
Cukrářská želatina Cukrářské piškoty Cukrářské zdobení Cukrářský tuk Cukrová řepa
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Cukr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact