Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme.
Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod...
více o Pepřové ragú
Máslo utřeme se žloutky, přidáme sladký měkký tvaroh, citrónovou kůru, cukr a nakonec přidáme postupně tuhý sníh z bílku a mouky. Těsto vlijeme do...
více o Tvarohový trhanec
Připravíme kynuté těsto a rozválíme je. Tvořítkem vykrájíme pirožky, tj. větší kolečka, které naplníme nádivkou. V půli je přeložíme dobře stiskneme...
více o Pirožky s jablkovou náplní
Tvaroh utřeme s máslem, podle chuti osladíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl a papriku. Narůžovělý krém naplníme do paprik, které jsme podélně...
více o Papriky plněné tvarohovým krémem
Cukr utřeme se žloutky, přidáme rozměklou čokoládu nebo kakao a znovu třeme do hladka. Pak přidáme tuhý sníh z bílků a nakonec trochu mouky.
Směs dáme...
více o Čokoládová omeleta
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky.
Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,...
více o Bramborový salát na statkářský způsob
Med, cukr, vejce a Heru mícháme nad párou v hrnci. Pak smícháme 2kávové lžičky jedlé sody, kterou neutralizuji octem ( což údajně znamená ji trošičku...
více o Medovník 2
Přísady na těsto vyválet na co nejslabší placky, mělo by jich být 8, ale většinou se povedly jen 4. Hrozně špatně se sundavají z plechu, doporučuji...
více o Medovnik VII.
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem, čokoládou a ořechy. Vypracujeme těsto. Z bílku ušlehaný...
více o Čokoládově -ořechové řezy
Ušlehat šlehačku s cukrem, přimíchat zakysanou smetanu a promíchat s piškoty, ananasem a nakrájenými banány.
Urovnat do misky, možno posypat kokosem a...
více o Rychlý mls
Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto...
více o Rozpeky
Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3 týdny na chladném místě, během...
více o Malinový likér
Papriky rozpůlíme, vyjmeme jádřince a bílé přepážky a lusk pokrájíme na nudličky. Z rajčat vykrojíme tvrdá lůžka a rozkrájíme je na čtvrtky. Zelí...
více o Čalamáda
Pracovní postup:
Budeme-li používat zmražené listové těsto, necháme ho nejdříve při pokojové teplotě rozmrazit. Potom ho rozválíme na lehce pomoučeném...
více o Jablíčka v županu
Nejdříve si přípravíme nádivku, tj. oloupeme jablka, která roydělíme na čtvrtky, a ty nakrájíme na plátky.
Ingredience na těsto dáme do mísy a...
více o Moučník s jablky II.
V kuřecím vývaru vaříme do měkka asi 15 minut cuketu - necháme vychladnout.
Rozmixujeme avokádo a přidáme citronovou šťávu do mixéru přidáme po...
více o Studená avokadová polévka s cuketou
Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,...
více o Roštěnky na smetaně
Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do důlku přidáme mléko (vodu) a lžičku cukru. Řádně promícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme sůl,...
více o Grahamový chléb
Uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou rozetřeme na plech do výše asi dvou centimetrů a dáme do chladničky ztuhnout.
Pak kaši nakrájíme na odélníčky ...
více o Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,...
více o Teplý zelný salát se špekem
Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní....
více o Višňový likér
Vezmeme středně zralé banány, které musí být po rozkrojení pevné a světlé. Po oloupání je rozkrojíme podélně na polovinu a každou polovinu ještě...
více o Smažené thajské banány
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme sníh z bílků. Umeleme piškoty a mandle a opatrně je přimícháme do směsi.
Pečeme ve vymaštěné a hrubou moukou...
více o Jednoduchý mandlový koláč
nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby...
více o vepřové řízky na citronu a česneku
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme...
více o Těstovinový salát s krůtím masem
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme a nakrájíme na menší kousky, osušíme. Na rozpáleném oleji orestujeme kostičky cibule, přidáme chřest a za...
více o Polévka z chřestu
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme ušlehaný sníh z bílků, přilijeme vodu a olej a přidáme mouku s práškem do pečiva.
Vymažeme plech a vysypeme...
více o Andělské vlnky
Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme větší část čokolády a polovinu ušlehané šlehačky a promícháme. Naplníme do pohárů, zalijeme asi 2 cm vaječného koňaku,...
více o Pohár Stracciatella
Ve šlehači ušleháme na nejvyšší obrátky vejce a cukr do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a olej a lehce promícháme.
Upečeme v dortové formě...
více o Višňový šlehačkový dort
Cukr, olej, vodu a žloutky zpěnit. Přisypat mouku a nakonec opatrně vmíchat sníh ze 4 bílků. Nalít do vymazané a vysypané formy a péct cca 40 min.
Na...
více o Olejová bábovka VII.
Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3 až 4 cm. dlouhé. Do teplé vody (asi 1 litr) přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 10...
více o Chřestový krém - polévka
Nejprve zpracujeme mouku, máslo a cukr na sypkou hmotu (žmolenka), přidáme šlehačku a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 kusy, ze kterých uděláme...
více o Rohlíčky s ořechovou náplní
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím připravíme náplň: všechny přísady...
více o Ovocný koláč trochu jinak
V salátové míse promícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a červenou papriku.
Dobře promícháme, přikryjeme a necháme...
více o Zelný salát s mrkví a paprikou
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.
Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje...
více o Nakládané zelí
1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,...
více o Chlebové placky se sýrem a olivami
Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme...
více o Studená vaječná omáčka
Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Studená křenová omáčka
Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, namočené houby, krupici, majoránku, osolíme.
Zamícháme těsto lžící a vykrajujeme na půl lžíce knedlíčky a...
více o Chlupaté houbové knedle se zelím
Z tohoto množství upečeme dvě veky (10 porcí).
Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém...
více o Veka z bramborového těsta
Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout....
více o Bramborová pizza III.
Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu...
více o aspik - základní recept
V troše mléka rozšleháme mouku a vmícháme do části vroucího vývaru se zbylým mlékem. Vaříme s přidáním cukru, octa, případně soli. Podle potřeby...
více o Koprovka
Vařené žloutky třeme za postupného přidávání oleje. Když nabudou, přidáme drobně rozsekaný bílek, ochutíme octem, solí, špetkou cukru a pepřem....
více o Omáčka k masům - Salsa verde
Rostlinný tuk třeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané...
více o bublanina s višněmi