Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na...
více o Nakládaný hermelín II.
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme...
více o Tvarohové koláčky
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme tvaroh, vejce, cukr. Pokud se lepí přidáme tak 1 lžíci hrubé mouky.
Tvoříme kuličky a dáme do vařící vody....
více o Tvarohové knedlíčky
Na oleji osmahneme cibulku, až se trošičku opeče přidáme salám. Ten také trošinku osmahneme. Poté přidáme protlak (může být i kečup) a provaříme,...
více o Omáčka na spaghetti
Do mísy rozdrobíme kvasnice, posolíme, promneme je vařečkou a hned jak se začnou roztékat okamžitě je zasypeme částí mouky, přidáme vodu, vejce a...
více o Plněné kynuté knedlíky
Piškotový korpus (začátečník koupí v obchodě hotový, zkušený ví jak ho vyrobit) potřeme tenkou vrstvou libovolné marmelády a polijeme pudinkem...
více o Ovocný moučník pro začátečníky
Žloutky utřeme s cukrem, smetanu ušleháme, jahody rozmixujeme. Můžeme je i projít sítem, ale není nutné. Vše smícháme, dáme do amarouna a dáme zmrazit...
více o Jahodová mňamka
Polovinu listového těsta rozválíme na plech. Těsto poklademe dětskými piškoty, strouhanými jablky a zalijeme uvařeným pudinkem. Z druhé půlky těsta...
více o Rychlý moučník
Filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme jen ve vejcích a strouhance. Osmažíme a necháme vychladnout. Cibuli...
více o Rybí filé v kyselém nálevu
Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý...
více o Buchty plněné jahodami a tvarohem
Do vlažného mléka přidáme (droždí, špetku soli, vejce a přidáváme mouku). Těsto nesmí být řídké a ani husté, ale hustší než těsto na palačinky. Tuto...
více o Lívanečky s borůvkami
Houby nakrájíme na silnější plátky, obalíme v trojobalu, na tuku usmažíme, naskládáme do 1 l sklenic a zalijeme teplým nálevem. Necháme stát 24 hodin....
více o Houbové pečenáče
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak....
více o Houbová čalamáda
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme pudinkové prášky, prášek do pečiva a lehce zamícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a...
více o Bábovka pudingová
Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem.
Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe...
více o Šunkofleky
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupané nakrájíme na kostičky přidáme drobně nakrájená rajčata, cibuli, okurku a papriku. Majonézu smícháme s...
více o Letní bramborový salát
Mladé cukety a cibuli nastrouháme na tenká kolečka, papriky na proužky, dáme do sklenice, proložíme přísadami, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a...
více o Cuketový salát s cibulí
Větší oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kostky, přidáme všechny přísady mimo hořčice a vaříme asi 1 hodinu, až začne vystupovat olej na povrch....
více o Pikantní hořčice z cukety
Cuketu nakrájíme na kostky, dáme vařit, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Když je vše poloměkké, přidáme ostatní přísady a jestě povaříme asi 8-10...
více o Hořčice z cukety rajčat a paprik
Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,...
více o Tatarka z cukety
Borůvky rozvaříme s cukrem, máslem a polohrubou moukou. Vaříme dohusta, naplníme do sklenek a zavařujeme 20-30 minut při 80 °C. Podáváme jako omáčku...
více o Borůvky zavařené jako žahour
Čisté, okapané borůvky nasypeme do sklenic, prosypeme malým množstvím cukru, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při 90 °C....
více o Borůvky ve vlastní šťávě
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a...
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Višně opereme a vypeckujeme. Opraný čistý rybíz a angrešt umeleme na listovacím strojku. Višně i protlaky dáme do kastrolu a asi 15 minut vaříme. Pak...
více o Višňový džem s rybízem a angreštem
Do kastrolu dáme propláchnuté, vypeckované třešně, přidáme prolisovaný rybíz - na lisovacím mlýnku, nebo protřeme sítem, a 10 minut společně za...
více o Třešňový džem s rybízem
Oprané, vypeckované třešně skládáme do připravených sklenic a prosypáváme cukrem. Do sklenice o obsahu 320 ml dáváme 2-4 lžíce cukru, do sklenice o...
více o Třešně ve vlastní šťávě
V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme...
více o Hlávkový salát s rajčaty a okurkami
Jahody nasypeme do hrnce a rozmačkáme na kaši, promícháme s cukrem a za stálého míchání zahříváme, až se cukr úplně rozpustí. Banány oloupeme,...
více o Jahodový džem s banánovou příchutí
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Potom vmícháme koňak a střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přidáme...
více o Bábovka z vaječného koňaku
Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany...
více o Ořechová omáčka
Oloupanou cibuli nakrájíme na úzké proužky, vložíme do cedníku, prolijeme vroucí vodou a necháme okapat. V míse promícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř...
více o Cibulový salát s jablky
Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí, sůl a pepř, sojovou...
více o Dušené čínské zelí
Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po...
více o Skořicové řezy
Cukr ušleháme se žloutky. Postupně se přidá olej, mléko, prášek do pečiva, mouka a nakonec se vmíchá ušlehaný sníh.
Poté vylejeme na vymazaný a...
více o Slavnostní buchta
Máslo třeme se šálkem cukru asi 20 minut, přidáme kokos a střídavě smíchané mouky se sněhem ze 4 bílků. Těsto natřeme na dobře vymaštěný plech, nebo...
více o Kokosové řezy II.
Heru, cukr, žloutky a kakao utřeme do pěny.
Do ní přimícháme mouku, rum, mléko a tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet...
více o Kočičí oči
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr a med a rozmícháme. Tuk rozdrobíme v moouce s práškem do perníku a zaděláme ostatními přísadami rozmíchanými v...
více o PERNÍČKY X.
Rybíz otrháme ze třapin, opláchneme a necháme okapat. V mése smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva a s cukrem, zaděláme vejci rozšlehanými s...
více o RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady...
více o Františky
Rajčata nakrájíme na kousky, trošku posolíme a promícháme, aby pustily šťávu, zatím si nakrájíme nadrobno papriku, cibuli, na kostičky sýr a salám....
více o Výborný rajčatový salát
Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených...
více o Dunajské vlny
Vykostěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, přidáme Solamyl, vejce, trochu vody promícháme a necháme krátce odležet.
Mezitím si připravíme...
více o Vepřové maso na kari
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle...
více o Mansaf I.
Mrkev najemno ustrouháme a zalijeme marinádou připravenou z vody, cukru, soli a šťávy i dřeně z citrónu. Směs pokapeme olejem a necháme vychladit....
více o Salát Putirarky
Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme cukr, žloutky, kakao, ořechy, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Zvolna upečeme na vymaštěném a moukou...
více o Ořechové kostky II.