Pandanové listy svažte a spolu s kokosovým mlékem a cukrem dejte do hrnce. Přiveďte k varu a přisypte rýži. Na mírném ohni vařte doměkka, asi 30 minut...
více o Rýže s ovocem
Socca
Veškeré suroviny smícháme dohromady a řádně prošleháme těsto. Výsledná hmota by měla být hustší, než těsto na palačinky, proto se může v případě...
více o Socca se salátem
Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum.
Uhněťte těsto....
více o Hasenöhrl (zaječí uši)
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte.
Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte...
více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky.
Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut...
více o Otevřený jablečný závin s punčem
Droždí promíchejte s trochou cukru ve 150ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, promíchejte jej s moukou, olivovým olejem a trochou soli. Vypracujte...
více o Rajčatový koláč s ostrou hořčicí
Semínka zalijte bílým vínem a nechte přes noc nabobtnat. Rozmixujte dohladka a přidejte vinný ocet (použít můžete i klasický 8%, ten ale svařte v...
více o Plnotučná hořčice s bílým vínem
Z bílků ušleháme sníh s částí cukru. Zbylou část cukru šleháme se žloutky, kakaem, přidáme strouhanku prášek do pečiva a střídavě přidáváme polohrubou...
více o Dort s nugátovou čokoládou a ovocem
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a...
více o Crème brûlée
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a...
více o Vietnamská polévka
Hledal jsem jednoduchou a přitom výbornou buchtu a mamča mi poradila. Zvládl jsem to i já a to jsem CHLAP :-)
Obě mouky, cukr, olej, 3 vejce,...
více o Hrnková buchta s ovocem
Tofu nastrouháme do vhodné misky na jemném struhadle. Pozor dost se drobí a odlupuje! Je však třeba opravdu vše nadrobno.
Do tofu se klepne a rukama...
více o Tofu sladké knedlíky
Okurku nastrouhejte, rozmixujte nebo hoďte do odšťavňovače a vzniklou hmotu přelijte přes plátno. Do vzniklé šťávy přidejte na každý litr 1 kg cukru,...
více o Okurkový sirup
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé a sypké) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme,...
více o Zelné chlebové placky
Růžové lístky opláchneme a vsypeme do hrnce. Zalejeme převařenou vodou (horkou nebo vychladlou), přidáme 3 lžičky kyseliny citronové, zamícháme a...
více o Lehký sirup z růží
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout.
V míse promícháme všechny sypké suroviny....
více o Pivní chléb s cibulí
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny.
Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody...
více o Lívanečky s horkými jahodami
Vlažné mléko smícháme s cukrem, droždím, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, zakysanou...
více o Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Kuřecí maso rozklepejte a nakrájejte na kostičky. Poté smíchejte s kukuřičným škrobem a nechte odstát. (můžete přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru a 1...
více o Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Do prosáté mouky přidáme lžičku prášku do pečiva, trochu citronové kůry, změklé máslo, půl sáčku vanilkového cukru, žloutek se špetkou soli a cukr....
více o Pěnový koláč
Ledový salát dobře omyjeme a natrháme na kousky. Karotku očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na lístky (nebo prostě a jednoduše rozkrájíme na...
více o Ledový salát s karotkou
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane...
více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku (asi 45 minut) v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného...
více o Hohenwartské fazole s uzeným
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené)....
více o Koprová omáčka s hříbky
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na jemné kostičky. Vše zalijeme vychladlým nálevem, promícháme...
více o Čínský pap
Mouku smícháme v míse se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru a zalijeme necelou polovinou vlažné...
více o Kulaté kynuté knedlíky - příloha
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli.
- Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet.
- Mezitím si připravte plech s...
více o Lembas (Elfí chléb)
Pánev rozpálíme na velkém plameni, přilejeme olej a po chvíli přidáme kuře. Z každé strany jej opečeme dozlatova, přilijeme sójovou omáčkou a necháme...
více o Sójové kuře
V míse si smíchejte 75 mililitrů mléka a želatinu a nechte stát. Zbytek mléka, čokoládu, cukr a sůl zahřejte na pánvi, pak nechte trochu zchladnout a...
více o Čokoládové žabky
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a...
více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Předehřejte troubu na 180 ˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete...
více o Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Ztuhlé kokosové mléko, ricottu a tvaroh vyšleháme nebo důkladně promícháme. Přisypeme mletý kokos a chia semínka. Znovu důkladně zamícháme. Přidáme...
více o Piňa Colada cream
Na piškotový korpus vyšleháme důkladně vajíčka s cukrem a špetkou soli, až je směs dostatečně tuhá, vmícháme lehoučce prosátou mouku. Rozetřeme do...
více o Dort pro Filípka
Smícháme sypké ingredience a přimícháme do nich postupně tekuté. Vše zamícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáček. Lze i na plech, ale moučník...
více o Makovník, Makovec
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až...
více o Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Tofu rozmělníš vidličkou na kaši v míse, zaliješ cca lžící oleje, okořeníš pálivou paprikou a saturejkou a nakrájíš tam zhruba 4 lístky bazalky....
více o Tofu pro mámu
Připravíme si kuřecí maso, omyjeme, osušíme.
Začneme s marinádou. Máslo rozpustíme, do něj přidáme nakrájenou cibuli a česnek, potom přihodíme...
více o Pečené kuře podle macechy
Žampiony oloupat, nakrájet, převařit (nejlépe ve vývaru) a přecedit aby omáčka nezhnědla.
Mezi tím do hrnce dát vařit smetanu (pořád míchat) do ní...
více o Koprová omáčka se žampiony
1)Do hrnce nalijeme asi tak 3/4 litru mléka. Mléko vaříme za stálého míchání dokud nezačne vařit.
2) Jak se nám vaří mléko, tak zbytek mléka co nám...
více o Puding s ostružinami a piškoty
1. Všechny ingredience prohněteme, získané těsto zavineme do fólie a dáme asi na hodinu do chladna. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky...
více o Dortové košíčky s ostružinami
Vodu s cukrem a skořicí přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Cukrovým rozvarem přelijeme kokos a za občasného promíchání necháme mírně vychladnout....
více o Kokosové koule
1. Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme.
2. Vyluhované jahody ...
více o Jahodový sirup
Na přípravu šťávy použijeme čerstvě natrhané maliny, nesmí být příliš přezrálé a napadené plísní.
Maliny rozmačkáme a zalijeme půllitrem vody. Takto...
více o Malinový sirup
Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme.
Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno
Čistou šťávu (1 litr)...
více o Sirup z rybízové šťávy
1. Stonky meduňky s listy nasekáme nebo nastříháme na drobné kousky, dáme do mísy, přidáme 2 ks omyté citróny i s kůrou nakrájené na kolečka (pecky...
více o Sirup z meduňky
Převaříme 5 litrů vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Takto necháme v chladu odležet 12-24 hodin....
více o Bezinkový sirup II.
Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou převařenou vodou a...
více o Lipový sirup
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a prošleháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh...
více o Třešňový dort / řez